marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

članki

Italija prepovedala mobilnike v šolah

Deli z ostalimi

24.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Italijanska vlada je z odlokom prepovedala uporabo mobilnikov v šolah, kar je posledica več incidentov, ki so se zgodili, ko so dijaki z mobilniki snemali fizične napade na druge dijake. Dijaki, ki mobilnik v šoli vseeno uporabljajo, lahko doleti kazen od odvzema mobilnika pa vse do prepovedi udeležbe na izpitih.

Minister za izobraževanje Giuseppe Fioroni je ob tem povedal, da je potrebno nekaj storiti, saj se na šolah pojavlja vandalizem od prestopnikov, izpostavil pa je še zadnjo serijo hudih izbruhov najstnikov po vsej državi. Poleg napadov na druge dijake so se dogajali tudi napadi na učitelje.

Novembra lani se je na internetu pojavil posnetek napada na otroka s posebnimi potrebami s strani sošolcev, kar je izzvalo javno ogorčenje s strani državljanov. V nekem drugem dogodku pa so dijaki posneli z mobilnikom spolno nadlegovanje učiteljice.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki