marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

iPhonova varnostna luknja


06.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Potem, ko je raziskovalec odkril možne varnostne pomanjkljivosti v samodejnem klicanju telefonskih številk iz spletnih strani, se uporabnikom Apple iPhonea priporoča, naj te funkcije ne uporabljajo.

Ranljivost leži v iPhoneovi zmožnosti samodejnega klicanja številk iz spletnih strani preko spletnega brskalnika Safari.

Vodja raziskovalcev pri SPI Labs, Billy Hoffman je na blogu družbe opozoril, da zlonamerna koda lahko povzroči stroške ali naredi iPhone neuporaben.

Ostali možni zapleti so še napadi skript med stranmi, sledenje uporabnikovim dejavnostim …

Hoffman je problem sporočil Appleu in priporočil uporabnikom, naj se izogibajo tem telefonskim povezavam v brskalniku Safari, dokler ne bo Apple napake odpravil.

Ostali strokovnjaki pa menijo, da tveganje ni tako veliko kot to trdi Hoffman. Paul Moriarty, direktor internetnih vsebin pri Trend Micro, je na vnunet.com povedal, da so podobne možnosti napadov prisotne tudi v drugih pametnih mobilnikih in navadno je tu zelo malo nevarnosti za uporabnike.

»Če hočete glavno novico mogoče, sicer pa s tem ne boste pridobili veliko denarja,« je dodal. Moriarty je razložil, da prevare uporabnikov s klicanjem številk niso dober poslovni plan. »Če pokličem AT&T in razložim stroške, še vedno obstaja možnost, da mi bodo stroške izbrisali in zahtevali denar od druge družbe,« je dejal.

»Pridobivanja denarja na podoben način se lahko lotim precej bolje, če že imam sposobnosti in vdrem v računalnike.« Moriarty je hotel povedati, da je na trgu le kak milijon iPhoneov za zlorabit, slabo zavarovanih računalnikov pa je več sto milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki