marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

iPhonova varnostna luknja

Deli z ostalimi

06.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Potem, ko je raziskovalec odkril možne varnostne pomanjkljivosti v samodejnem klicanju telefonskih številk iz spletnih strani, se uporabnikom Apple iPhonea priporoča, naj te funkcije ne uporabljajo.

Ranljivost leži v iPhoneovi zmožnosti samodejnega klicanja številk iz spletnih strani preko spletnega brskalnika Safari.

Vodja raziskovalcev pri SPI Labs, Billy Hoffman je na blogu družbe opozoril, da zlonamerna koda lahko povzroči stroške ali naredi iPhone neuporaben.

Ostali možni zapleti so še napadi skript med stranmi, sledenje uporabnikovim dejavnostim …

Hoffman je problem sporočil Appleu in priporočil uporabnikom, naj se izogibajo tem telefonskim povezavam v brskalniku Safari, dokler ne bo Apple napake odpravil.

Ostali strokovnjaki pa menijo, da tveganje ni tako veliko kot to trdi Hoffman. Paul Moriarty, direktor internetnih vsebin pri Trend Micro, je na vnunet.com povedal, da so podobne možnosti napadov prisotne tudi v drugih pametnih mobilnikih in navadno je tu zelo malo nevarnosti za uporabnike.

»Če hočete glavno novico mogoče, sicer pa s tem ne boste pridobili veliko denarja,« je dodal. Moriarty je razložil, da prevare uporabnikov s klicanjem številk niso dober poslovni plan. »Če pokličem AT&T in razložim stroške, še vedno obstaja možnost, da mi bodo stroške izbrisali in zahtevali denar od druge družbe,« je dejal.

»Pridobivanja denarja na podoben način se lahko lotim precej bolje, če že imam sposobnosti in vdrem v računalnike.« Moriarty je hotel povedati, da je na trgu le kak milijon iPhoneov za zlorabit, slabo zavarovanih računalnikov pa je več sto milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki