marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

iPhonova varnostna luknja

Deli z ostalimi

06.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Potem, ko je raziskovalec odkril možne varnostne pomanjkljivosti v samodejnem klicanju telefonskih številk iz spletnih strani, se uporabnikom Apple iPhonea priporoča, naj te funkcije ne uporabljajo.

Ranljivost leži v iPhoneovi zmožnosti samodejnega klicanja številk iz spletnih strani preko spletnega brskalnika Safari.

Vodja raziskovalcev pri SPI Labs, Billy Hoffman je na blogu družbe opozoril, da zlonamerna koda lahko povzroči stroške ali naredi iPhone neuporaben.

Ostali možni zapleti so še napadi skript med stranmi, sledenje uporabnikovim dejavnostim …

Hoffman je problem sporočil Appleu in priporočil uporabnikom, naj se izogibajo tem telefonskim povezavam v brskalniku Safari, dokler ne bo Apple napake odpravil.

Ostali strokovnjaki pa menijo, da tveganje ni tako veliko kot to trdi Hoffman. Paul Moriarty, direktor internetnih vsebin pri Trend Micro, je na vnunet.com povedal, da so podobne možnosti napadov prisotne tudi v drugih pametnih mobilnikih in navadno je tu zelo malo nevarnosti za uporabnike.

»Če hočete glavno novico mogoče, sicer pa s tem ne boste pridobili veliko denarja,« je dodal. Moriarty je razložil, da prevare uporabnikov s klicanjem številk niso dober poslovni plan. »Če pokličem AT&T in razložim stroške, še vedno obstaja možnost, da mi bodo stroške izbrisali in zahtevali denar od druge družbe,« je dejal.

»Pridobivanja denarja na podoben način se lahko lotim precej bolje, če že imam sposobnosti in vdrem v računalnike.« Moriarty je hotel povedati, da je na trgu le kak milijon iPhoneov za zlorabit, slabo zavarovanih računalnikov pa je več sto milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki