marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

slikaHTC še kar tone
08.01.2020

HTC je objavil finančne rezultate za leto 2019, ki pa so vse kaj kot vzpodbudni. Pokazalo se je namreč to, da se že nekaj časa šepeta, da podjetje tone vse globje. V letu 2019 so imeli tako zgolj 330 milijonov dolarjev prihodka, kar je skoraj 58 % padec glede na leto prej, ter 87 % glede na leto 2017.

članki

iPhonova varnostna luknja

Deli z ostalimi

06.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Potem, ko je raziskovalec odkril možne varnostne pomanjkljivosti v samodejnem klicanju telefonskih številk iz spletnih strani, se uporabnikom Apple iPhonea priporoča, naj te funkcije ne uporabljajo.

Ranljivost leži v iPhoneovi zmožnosti samodejnega klicanja številk iz spletnih strani preko spletnega brskalnika Safari.

Vodja raziskovalcev pri SPI Labs, Billy Hoffman je na blogu družbe opozoril, da zlonamerna koda lahko povzroči stroške ali naredi iPhone neuporaben.

Ostali možni zapleti so še napadi skript med stranmi, sledenje uporabnikovim dejavnostim …

Hoffman je problem sporočil Appleu in priporočil uporabnikom, naj se izogibajo tem telefonskim povezavam v brskalniku Safari, dokler ne bo Apple napake odpravil.

Ostali strokovnjaki pa menijo, da tveganje ni tako veliko kot to trdi Hoffman. Paul Moriarty, direktor internetnih vsebin pri Trend Micro, je na vnunet.com povedal, da so podobne možnosti napadov prisotne tudi v drugih pametnih mobilnikih in navadno je tu zelo malo nevarnosti za uporabnike.

»Če hočete glavno novico mogoče, sicer pa s tem ne boste pridobili veliko denarja,« je dodal. Moriarty je razložil, da prevare uporabnikov s klicanjem številk niso dober poslovni plan. »Če pokličem AT&T in razložim stroške, še vedno obstaja možnost, da mi bodo stroške izbrisali in zahtevali denar od druge družbe,« je dejal.

»Pridobivanja denarja na podoben način se lahko lotim precej bolje, če že imam sposobnosti in vdrem v računalnike.« Moriarty je hotel povedati, da je na trgu le kak milijon iPhoneov za zlorabit, slabo zavarovanih računalnikov pa je več sto milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki