marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei Slovenija predstavil novosti za naš trg


11.11.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

“Odličen gadget za spremljanje življenjskih navad!”

Športna ura Huawei Watch GT 2 46 mm je na dogodku s pretežno moškimi obiskovalci širokega tehnološkega znanja zagotovo pritegnila največ zanimanja, saj z njo za 249,99 evra dobite pametnega osebnega asistenta, ki uporabniku olajša sleherni vsakdanjik. Zahvaljujoč tehnologiji TruSeen ura natančno meri srčni utrip, ta pa sporoča, ali med telesnimi napori presegate omejitve svojega telesa ali ostajate v okvirih svojih zmožnosti. Trije satelitski navigacijski sistemi – GPS, GLONASS in GALILEO – omogočajo, da pametna ura Huawei Watch GT 2 hitro in natančno izračuna položaj, ne glede na to, kje se oseba nahaja. Natančno spremljanje poti pomaga, da oseba učinkovito načrtuje vadbo in hitreje izboljša svoje telesne sposobnosti ter na ta način utira pot doseganju novih osebnih rekordov. Do njih pa nenazadnje vodi tudi kvaliteten počitek, zato ima ura Huawei Watch GT 2 s pomočjo tehnnologije TruSleep vgrajeno funkcijo analiziranja kakovosti spanja in prepozna težave, s katerimi se med spanjem sooča veliko ljudi. TruSleep spremlja faze spanja - globoko spanje, rahlo spanje, fazo REM in prebujanje - ter na podlagi rezultatov oceni kakovost spanja ter prikaže priporočila za izboljšanje, ki so ga pripravili priznani raziskovalci središča DBIOM na ustanovi Harvard Medical School. A čeprav ura Huawei Watch GT 2 svojemu lastniku pomaga na poti do podiranja rekordov, tudi sama podira rekorde v svoji konkurenci z do dva tedna trajajočo baterijo zaradi energijsko učinkovitega procesorja Kirin A1, velike baterije in lahkega operacijskega sistema.

Telefon Nova 5T je »ornk roba«!

Pametna ura Watch GT 2 pa je odličen dodatek novemu pametnemu telefonu s podpisom Huawei - Nova 5T s kar petimi kamerami. Prednja se skriva v manjši luknjici na zaslonu in ima tipalo ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik, med zadnjimi štirimi pa ima glavna tipalo z ločljivostjo 48 milijonov slikovnih pik, dopolnjujejo jo kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik in ultra širokokotnim objektivom ter še dve z ločljivostjo dveh milijonov slikovnih pik. Ena za podatke o globini posnetka in druga za bližinsko (makro) fotografijo. Huawei je kot eno izmed vodilnih podjetji, ko gre za mobilno fotografijo podprto z umetno inteligenco, s slednji opremil tudi telefon Nova 5T. Ta se lahko tako med drugim pohvali z naprednim nočnim načinom fotografiranja, ki občutno izboljša kakovost fotografij pri šibki svetlobi, hkrati pa se uporabniku ni potrebno ubadati z nastavitvami.

Zmogljivo in predvsem gladko delovanje naprave zagotavlja procesor Kirin 980, ki med drugim vključuje tudi tehnologijo GPU Turbo za gladko poganjanje mobilnih iger. Uporabniku pa je na voljo kar 6 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika, zato je bojazen, da bi bilo tega premalo, odveč. Odveč je tudi bojazen okoli baterije – slednja ima kapaciteto 3750 mAh, ki podpira hitro polnjenje SuperCharge z močjo 22,5 W. Če uporabimo besede ambasadorja znamke Huawei Cirila Komotarja: »Nova 5T bo koštal 469 evrov. Super cena glede na vse zmogljivosti. Ne pozabi, procesor je enak kot v P30 Pro, tudi fotografsko je ornk roba!«

Sinonim za najudobnejše poslušanje glasbe

Tretja predstavljena novost so brezžične stereo slušalke Huawei FreeBuds 3 z aktivnim dušenjem hrupa in obiljem vrhunskih funkcij, med drugim zaradi lastnega čipa Kirin A1, ki ga je Huawei namensko razvil za nosljive naprave, kot prvi na svetu podpira Bluetooth standard 5.1, s čimer slušalkam zagotovi stabilno in preprosto povezljivost. Ergonomsko oblikovana ušesna čepka slušalk FreeBuds 3 sta nameščena v lično zaobljeni polnilni škatlici, sicer pa slušalki zaradi naravne oblike udobno in stabilno ležita v ušesnem kanalu in zagotavljata udobno nošnjo tudi več ur. Ohišje slušalk je sicer oblikovano za brezžično polnjenje, zaradi energijske učinkovitosti čipa Kirin A1 pa zagotavljajo z enim polnjenem štiri ure predvajanja glasbe.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki