marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno
27.01.2020

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

slikaBritanska vlada Huaweiju dovolila dobavo opreme za 5G, a z omejitvami
29.01.2020

Britanska vlada je Huaweiju dovolila nadaljevanje dobave opreme za 5G, vendar bodo po pričakovanjih odrezani od ključnega dela omrežja. S tem se udejanja načrt vlade, da podjetjem z višjim tveganjem prepove dostop do kritične infrastrukture.

slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

članki

Huawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost

Deli z ostalimi

04.11.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

»Zavedamo se, da si ameriška administracija neprestano prizadeva širiti lažne govorice o podjetju Huawei. Vendar bo Evropa sprejela svojo odločitev glede uvedbe 5G omrežja. Huawei pozdravlja pristop Evropske unije h kibernetski varnosti 5G omrežij. Gre za pristop, ki temelji na dejstvih. Huawei je zagotovo ključni partner za evropsko tehnološko suverenost.« je komentiral Abraham Liu, glavni predstavnik pri institucijah EU, v zvezi z intervencijo ameriškega namestnika sekretarja za kibernetsko in informacijsko politiko Roberta L. Strayerja v panelni razpravi z naslovom »Varna infrastruktura 5G kot hrbtenica digitalne transformacije«.

Namestnik sekretarja Strayer je o Huaweiju navedel kar nekaj točk, ki ne držijo ter morajo biti kategorično ovržene:

1. Da Huaweiju ne gre zaupati: V zadnjih treh desetletjih je Huawei brez večjih incidentov služil trem milijardam ljudi po vsem svetu in ni dokazov, da nam ni moč zaupati zagotavljanja varnih telekomunikacijskih izdelkov. Imamo najbolj zanesljiv sistem zagotavljanja kibernetske varnosti. Letos smo v Bruslju odprli Huaweijev center za preglednost nad kibernetsko varnostjo, kjer nas lahko obiščejo vlade, organi za standardizacijo in partnerji ter se seznanijo z našimi dejavnostmi in tehničnimi procesi, ki jih uporabljamo.
2. Da bomo zasnovali sistem za krajo podatkov državljanov in ga posredovali kitajski vladi: »To je več kot samo smešno,« je dejal gospod Liu. »Vsako podjetje, ki bi to storilo, bi se na trgu soočilo s težavami in propadom, mi pa smo zavezani, da bomo zagotovili najbolj varne in učinkovite izdelke 5G na svetu. Nikoli nismo predstavljali, še manj pa si predstavljali, da bi v svojo opremo uvedli tako imenovane »backdoore«.
3. Da je Huawei kontroliran s strani kitajske vlade: Huawei je zasebno podjetje, ki je v celoti v lasti njegovih zaposlenih. Imamo jasno opredeljeno lastniško strukturo in strukturo upravljanja. Nobena državna agencija ali zunanja organizacija nima delnic v Huaweiju ali na kakršen koli način nadzoruje Huawei.
4. Da nas kitajska vlada financira oziroma subvencionira: Ta trditev je popolnoma neresnična. Prav tako ne prejemamo ugodnih posojil s strani kitajskih bank. Dejansko 80% našega financiranja prihaja iz nekitajskih bank.
5. Da mora Huawei v skladu s kitajskim nacionalnim obveščevalnim zakonom sodelovati pri obveščevalnem delu: Zakon dejansko vsebuje zaščitne ukrepe, ki posameznikom in organizacijam zagotavlja podporo, ki bi bila v nasprotju z njihovimi zakonitimi pravicami in interesi. Ta zakon pa tudi nima legitimnosti zunaj Kitajske. Zelo previdno upoštevamo zakone vsake države v kateri poslujemo.

Če se vrnemo k dejanski temi 5. Evropskega foruma o kibernetski varnosti – »zagotavljanju 5G omrežij za uspešno digitalno transformacijo« - Huawei verjame, da je izzive pri varnosti 5G omrežij mogoče premagati le s tesnim sodelovanjem med prodajalci, operaterji in vladami ter tudi s ponudniki storitev in aplikacij. Standardizacija igra ključno vlogo v tem procesu, če želimo, da je proces že na začetku pravilno zastavljen.

Uspešna in pravočasna postavitev omrežij 5G v Evropi bo odvisna od uporabe strokovnega znanja in vrhunskih tehnologij po vsem svetu. To vključuje najnovejšo tehnologijo kibernetske varnosti, ki jo Huawei razvija s svojimi partnerji po vsem svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki