marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost


04.11.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

»Zavedamo se, da si ameriška administracija neprestano prizadeva širiti lažne govorice o podjetju Huawei. Vendar bo Evropa sprejela svojo odločitev glede uvedbe 5G omrežja. Huawei pozdravlja pristop Evropske unije h kibernetski varnosti 5G omrežij. Gre za pristop, ki temelji na dejstvih. Huawei je zagotovo ključni partner za evropsko tehnološko suverenost.« je komentiral Abraham Liu, glavni predstavnik pri institucijah EU, v zvezi z intervencijo ameriškega namestnika sekretarja za kibernetsko in informacijsko politiko Roberta L. Strayerja v panelni razpravi z naslovom »Varna infrastruktura 5G kot hrbtenica digitalne transformacije«.

Namestnik sekretarja Strayer je o Huaweiju navedel kar nekaj točk, ki ne držijo ter morajo biti kategorično ovržene:

1. Da Huaweiju ne gre zaupati: V zadnjih treh desetletjih je Huawei brez večjih incidentov služil trem milijardam ljudi po vsem svetu in ni dokazov, da nam ni moč zaupati zagotavljanja varnih telekomunikacijskih izdelkov. Imamo najbolj zanesljiv sistem zagotavljanja kibernetske varnosti. Letos smo v Bruslju odprli Huaweijev center za preglednost nad kibernetsko varnostjo, kjer nas lahko obiščejo vlade, organi za standardizacijo in partnerji ter se seznanijo z našimi dejavnostmi in tehničnimi procesi, ki jih uporabljamo.
2. Da bomo zasnovali sistem za krajo podatkov državljanov in ga posredovali kitajski vladi: »To je več kot samo smešno,« je dejal gospod Liu. »Vsako podjetje, ki bi to storilo, bi se na trgu soočilo s težavami in propadom, mi pa smo zavezani, da bomo zagotovili najbolj varne in učinkovite izdelke 5G na svetu. Nikoli nismo predstavljali, še manj pa si predstavljali, da bi v svojo opremo uvedli tako imenovane »backdoore«.
3. Da je Huawei kontroliran s strani kitajske vlade: Huawei je zasebno podjetje, ki je v celoti v lasti njegovih zaposlenih. Imamo jasno opredeljeno lastniško strukturo in strukturo upravljanja. Nobena državna agencija ali zunanja organizacija nima delnic v Huaweiju ali na kakršen koli način nadzoruje Huawei.
4. Da nas kitajska vlada financira oziroma subvencionira: Ta trditev je popolnoma neresnična. Prav tako ne prejemamo ugodnih posojil s strani kitajskih bank. Dejansko 80% našega financiranja prihaja iz nekitajskih bank.
5. Da mora Huawei v skladu s kitajskim nacionalnim obveščevalnim zakonom sodelovati pri obveščevalnem delu: Zakon dejansko vsebuje zaščitne ukrepe, ki posameznikom in organizacijam zagotavlja podporo, ki bi bila v nasprotju z njihovimi zakonitimi pravicami in interesi. Ta zakon pa tudi nima legitimnosti zunaj Kitajske. Zelo previdno upoštevamo zakone vsake države v kateri poslujemo.

Če se vrnemo k dejanski temi 5. Evropskega foruma o kibernetski varnosti – »zagotavljanju 5G omrežij za uspešno digitalno transformacijo« - Huawei verjame, da je izzive pri varnosti 5G omrežij mogoče premagati le s tesnim sodelovanjem med prodajalci, operaterji in vladami ter tudi s ponudniki storitev in aplikacij. Standardizacija igra ključno vlogo v tem procesu, če želimo, da je proces že na začetku pravilno zastavljen.

Uspešna in pravočasna postavitev omrežij 5G v Evropi bo odvisna od uporabe strokovnega znanja in vrhunskih tehnologij po vsem svetu. To vključuje najnovejšo tehnologijo kibernetske varnosti, ki jo Huawei razvija s svojimi partnerji po vsem svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki