marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Huawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost

Deli z ostalimi

04.11.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

»Zavedamo se, da si ameriška administracija neprestano prizadeva širiti lažne govorice o podjetju Huawei. Vendar bo Evropa sprejela svojo odločitev glede uvedbe 5G omrežja. Huawei pozdravlja pristop Evropske unije h kibernetski varnosti 5G omrežij. Gre za pristop, ki temelji na dejstvih. Huawei je zagotovo ključni partner za evropsko tehnološko suverenost.« je komentiral Abraham Liu, glavni predstavnik pri institucijah EU, v zvezi z intervencijo ameriškega namestnika sekretarja za kibernetsko in informacijsko politiko Roberta L. Strayerja v panelni razpravi z naslovom »Varna infrastruktura 5G kot hrbtenica digitalne transformacije«.

Namestnik sekretarja Strayer je o Huaweiju navedel kar nekaj točk, ki ne držijo ter morajo biti kategorično ovržene:

1. Da Huaweiju ne gre zaupati: V zadnjih treh desetletjih je Huawei brez večjih incidentov služil trem milijardam ljudi po vsem svetu in ni dokazov, da nam ni moč zaupati zagotavljanja varnih telekomunikacijskih izdelkov. Imamo najbolj zanesljiv sistem zagotavljanja kibernetske varnosti. Letos smo v Bruslju odprli Huaweijev center za preglednost nad kibernetsko varnostjo, kjer nas lahko obiščejo vlade, organi za standardizacijo in partnerji ter se seznanijo z našimi dejavnostmi in tehničnimi procesi, ki jih uporabljamo.
2. Da bomo zasnovali sistem za krajo podatkov državljanov in ga posredovali kitajski vladi: »To je več kot samo smešno,« je dejal gospod Liu. »Vsako podjetje, ki bi to storilo, bi se na trgu soočilo s težavami in propadom, mi pa smo zavezani, da bomo zagotovili najbolj varne in učinkovite izdelke 5G na svetu. Nikoli nismo predstavljali, še manj pa si predstavljali, da bi v svojo opremo uvedli tako imenovane »backdoore«.
3. Da je Huawei kontroliran s strani kitajske vlade: Huawei je zasebno podjetje, ki je v celoti v lasti njegovih zaposlenih. Imamo jasno opredeljeno lastniško strukturo in strukturo upravljanja. Nobena državna agencija ali zunanja organizacija nima delnic v Huaweiju ali na kakršen koli način nadzoruje Huawei.
4. Da nas kitajska vlada financira oziroma subvencionira: Ta trditev je popolnoma neresnična. Prav tako ne prejemamo ugodnih posojil s strani kitajskih bank. Dejansko 80% našega financiranja prihaja iz nekitajskih bank.
5. Da mora Huawei v skladu s kitajskim nacionalnim obveščevalnim zakonom sodelovati pri obveščevalnem delu: Zakon dejansko vsebuje zaščitne ukrepe, ki posameznikom in organizacijam zagotavlja podporo, ki bi bila v nasprotju z njihovimi zakonitimi pravicami in interesi. Ta zakon pa tudi nima legitimnosti zunaj Kitajske. Zelo previdno upoštevamo zakone vsake države v kateri poslujemo.

Če se vrnemo k dejanski temi 5. Evropskega foruma o kibernetski varnosti – »zagotavljanju 5G omrežij za uspešno digitalno transformacijo« - Huawei verjame, da je izzive pri varnosti 5G omrežij mogoče premagati le s tesnim sodelovanjem med prodajalci, operaterji in vladami ter tudi s ponudniki storitev in aplikacij. Standardizacija igra ključno vlogo v tem procesu, če želimo, da je proces že na začetku pravilno zastavljen.

Uspešna in pravočasna postavitev omrežij 5G v Evropi bo odvisna od uporabe strokovnega znanja in vrhunskih tehnologij po vsem svetu. To vključuje najnovejšo tehnologijo kibernetske varnosti, ki jo Huawei razvija s svojimi partnerji po vsem svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki