marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Huawei na MWC letos stavi na tablice in prenosnik


26.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Letošnje leto se je Huawei odločil, da na mobilnem kongresu ne predstavi novih mobilnikov, pač pa stavijo na tablice in prenosnik. Ali se bo ta odločitev pokazala za pravilno bomo videli na samem sejmu, je pa vsaj notesnik precej zanimiv izdelek z eno inovativno funkcijo.

Matebook X Pro je 13,9 palčni prenosnik s 3K zaslonom na dotik, ki pokriva kar 91 % celotne površine pokrova. Prenosnik poganja Intelov čipset osme generacije, delovaje baterije pa so glede na predhodnika skorajda podvojili in se sedaj hvalijo s celodnevno baterijo oz. do 15 ur pisanja in brskanja po spletu. Mobilnik ima lahko opcijsko vgrajeno tudi ločeno grafično kartico Nvidia GeForce MX150, za zvok pa skrbijo štirje zvočniki in sistem Dolby Atmos. Tista v naslovu omenjena zanimiva funkcija pa je spletna kamera. Le-te namreč na prvi pogled ni videti nikjer, inženirji so ji namreč skrili za namensko tipko in ob pritisku nanjo se kamera dvigne izpod tipke. Precej dobra rešitev za zasebnost.

Poleg prenosnika so predstavili tudi tri tablice iz serije MediaPad M5. Osnovni imata velikost zaslona 8,4 ter 10,8 palca. Ločljivost zaslona je pri obeh modelih 2560×1600 pik, poganja ju štirijedrni procesor Kirin 960, vgrajenega pa je 4 GB delovnega pomnilnika ter 32, 64 ali 128 MB prostora za shranjevanje.

Dodatno so prikazali še model M5 Pro, ki je naprava 2 v 1, po specifikacijah je enak 10,8 palčnemu modelu M5, ima pa dodatno podporo za pisalo M-Pen.

Kot zanimivost so prikazali še prvi komercialni 3GPP 5G čip Balong 5G01, ki omogoča prenose do 2,3 Gbps.

Huawei MateBook X Pro ter MediaPad M5 bodo na voljo na Kitajskem, v Evropi, Severni Ameriki, pacifiškem delu Azije ter na bližnjem vzhodu v začetku pomladi, točne informacije za naš trg pa še ni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki