marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei predstavil prepogljivčka Mate X


24.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Že pred samo predstavitvijo Huaweija je bilo jasno, da bodo pri podjetju predstavili prepogljiv mobilnik, ki bo za razliko od Samsungovega Folda imel le en zaslon, le-ta pa bo nameščen na zunanji strani mobilnika. Tako smo na predstavitvi le čakali, da njihov predstavnik pove, kakšne bodo točne specifikacije prepogljivčka, ter predvsem kakšen cenovni rang so si zanj zamislili.

Na oder, kjer se je okoli velikega X vrtelo ozadje z napisom Connecting the future je stopil predsednik Richard Yu, ki je na hitro povedal prodajne številke za prejšnje leto (prodali so preko 206 milijonov mobilnikov) ter dodal, da pri podjetju gradijo na znamki, ki je pred leti praktično ni nihče poznal, danes pa so eni vodilnih proizvajalcev na svetu.

Kot prvo je predstavil nov prenosnik MateBook X Pro, ki prinaša zaslon brez roba, spremenili so še logotip, ki se nahaja na pokrovu. Gre za izredno tanek prenosnik (13,9 mm na eni in 4,9 mm na drugi strani), ki bo na voljo v dveh barvah. Zaslon ima to pot razmerje stranic 3:2, kar je po njihovo bolje za delo in branje. Zaslon je občutljiv na dotik (prepozna tudi razne geste), ima ločljivost 3000 x 2000 pik ter kontrast 1500:1. Prenosnik poganjali procesorji Inter osme generacije, za grafični del pa bo skrbel GeForce MX250.

Predstavili so še Huawei Share, nov način prenosa datotek, ki omogoča hiter prenos podatkov iz Huawei mobilnikov na novi MateBoom Pro. OneHop je namenjen prenosu slik, videa in datotek, Clipboard sharing pa lepljenje in kopiranje teksta med povezanimi napravami.

Zelo na hitro je Richard Yu je predstavil še najhitrejši 5G modem Huawei 5G CPE Pro, da bi kar najbolje izkoristili to hitrost so naredili še Wi-Fi 6. Kaj več o tej tehnologiji, ko jo bomo preizkusili.

Na koncu pa je predstavil še njihov prvi prepogljivi mobilnik, prepogljivčka Huawei Mate X, ki je najhitrejši mobilnik te vrste na svetu. Zaslon mobilnika je nameščen na zunanji stran, prva polovica zaslona je velika 6,6 palcev in je namenjena uporabi z eno roko, druga polovica zaslona na zadnji strani pa je velikosti 6,38 palca. Skupaj tvorita zaslon velikosti osem palcev z ločljivostjo 2480 x 2200 pik. Yu je poudaril, da zaslon nima zareze, tako da lahko uporabnik izkoristi celotnih osem palcev. Prepogib so poimenovali Falcon Wing Desing, ki pa je pravzaprav poseben tečaj, ki omogoča prepogib zaslona. Njihovi inženirji so delali več kot tri leta, da so prišli do rešitve, ki bi omogočila ta mobilnik. Velika prednost Matea X je ta, da v zloženem stanju njegova debelina znaša le 11 mm, tako da ga lahko brez težav pospravimo tudi v žep.

Yu navaja, da ima Mate X najboljšo kamero za samoportrete (kamera je zgolj ena s tremi lečami, uporabna tako kot sprednja ali zadnja), kar bo potrebno seveda še preizkusiti. Za zaščito mobilnika so predstavili še pameten ovitek, ki zaščiti celoten mobilnik in s tem zaslon. Z njim pravzaprav dobimo »navaden« enozaslonski mobilnik. Za 5G povezljivost je vgrajen modem Balong 5000, ki je trenutno najhitrejši na svetu in omogoča prenose do 7,5 Gbps, gigabajt velik film tako prenesemo v samo treh sekundah. Srce mobilnika je njihov hišni procesor Kirin 980, baterija ima kapaciteto 4500 mAh (pravzaprav sta bateriji dve), za polnjenje pa omogočajo 55 W super hitro polnjenje Huawei SuperCharge, ki mobilnik v pol ure napolni do 85 %.

Cena za Mate X bo znašala kar 2299€ (različica z 8GB pomnilnika in 512GB prostora za uporabnika), na voljo pa bo v sredini leta. Kdaj točno ga bomo lahko testirali, pa nam žal niso zaupali.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki