marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei Mate 30 Pro se je zavihtel na vrh lestvice DxOMark


30.09.2019
Objavil: Dare Gliha

Najnovejši Huaweiev pametni telefon Mate 30 Pro je dosegel skupno oceno 121 oziroma kar štiri točke več od druge ocene (117) ter daleč najvišjo oceno fotografskih zmogljivosti 131 točk. Dosežena ocena pa je Huawei Mate 30 Pro okronala za novega kralja mobilne fotografije.

DxOMark temeljito preveri zmogljivosti kamer s poudarkom na kakovosti fotografij in video posnetkov. Huaweiev integrirani sistem štirih zadnjih kamer telefona Huawei Mate 30 Pro, v katere sta tudi kamera kinematografske kakovosti ter kamera z na svetlobo občutljivejšim tipalom, so strokovnjaki uvrstili na prvo mesto. »S skupno oceno 121 točk je Huawei Mate 30 Pro nova številka ena naše razvrstitve. Rekordna ocena je posledica fantastične ocene fotografskih zmogljivosti 131 točk, za pet točk višje, kot je bila dosedanja najvišja ocena,« so komentirali v DxOmarku.

Revolucijo v mobilni fotografiji predstavlja sistem štirih zadnjih kamer telefona Huawei Mate 30 Pro. Obe glavni kameri, od teh ima ena širok vidni kot, sta opremljeni s tipalom ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik, njuno delo pa podpira 8 milijonska kamera s teleobjektivom in 3D kamera za globinsko zaznavo. Občutljivi glavni kameri omogočata osupljive fotografije, ki se lahko primerjajo s fotografijami, posnetimi s profesionalno fotografsko opremo. Tipalo veliko 1/1,54 palca z občutljivostjo ISO 51200 omogoča zajem video posnetkov z razširjenim dinamičnim razponom razločljivosti 4K pri hitrosti zajema 60 sličic na sekundo ter zelo počasnega gibanja s hitrostjo 7680 sličic na sekundo. Podprto pa je tudi snemanje videa v časovnih intervalih v ultra širokem kotu razločljivosti 4K v vseh svetlobnih razmerah in profesionalni učinki zamegljenega ozadja. Druga kamera v sistemu dveh glavnih, pa ima tipalo veliko 1/1,7 palca in filtrom RYYB sposobno zajeti do 40 odstotkov več svetlobe za snemanje v slabih svetlobnih razmerah z impresivno občutljivostjo ISO 409600.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki