marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Huawei Mate 30 Pro 5G na vrhu lestvice DxOMark

Deli z ostalimi

27.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Eden od najbolj uveljavljenih portalov za testiranje kamer in fotoaparatov je objavil temeljit preizkus zadnje kamere pametnega telefona Huawei Mate 30 Pro 5G, v katerem so mu dodelili 123 točk. S tem se je zavihtel na prvo mesto tik pred modelom Huawei Mate 30 Pro, ki z dvema točkama manj trenutno deli drugo mesto.

Sistem štirih zadnjih kamer narejen je v sodelovanju z nemškim podjetjem Leica. Dve glavni kameri, od teh ima ena širok vidni kot, sta opremljeni s tipalom ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik, njuno delo pa podpira 8 milijonska kamera s teleobjektivom (zaslonka f/2.4) in 3D kamera (ToF) za globinsko zaznavo. Občutljivi glavni kameri omogočata osupljive fotografije, ki se lahko primerjajo s fotografijami, posnetimi s profesionalno fotografsko opremo.

Tipalo veliko 1/1,54 palca z občutljivostjo ISO 51200, filtrom RGGB in zaslonko f/1.8 omogoča zajem video posnetkov z razširjenim dinamičnim razponom razločljivosti 4K pri hitrosti zajema 60 sličic na sekundo ter zelo počasnega gibanja s hitrostjo 7680 sličic na sekundo. Podprto pa je tudi snemanje videa v časovnih intervalih v ultra širokem kotu razločljivosti 4K v vseh svetlobnih razmerah in profesionalni učinki zamegljenega ozadja. Druga kamera v sistemu dveh glavnih, pa ima tipalo veliko 1/1,7 palca, filter RYYB sposobno zajeti do 40 odstotkov več svetlobe za snemanje v slabih svetlobnih razmerah z impresivno občutljivostjo ISO 409600 in zaslonko f/1.6.

Preizkus je sestavljen iz ocene zmogljivosti kamer med fotografiranjem in snemanjem videa. Impresivnih 134 točk je pametni telefon Mate 30 Pro 5G osvojil za fotografijo, pohvalili pa so visoko raven prikaza podrobnosti, natančnost ekspozicije, kakovosti prikaz barv in natančnost globine pri učinku zamegljenega ozadja. Odlično pa se je telefon izkazal tudi v video zmogljivostih. Zanje so mu namenili 102 točk, posebej pa so pohvalili dobro upodabljanje podrobnosti, natančno ekspozicijo, učinkovito stabilizacijo slike in hitro, natančno in konsistentno samodejno ostrenje.

Pametni telefoni Huawei so trenutno zasedli vrh lestvice DxOMark. Poleg omenjenih na njej najdete tudi telefon z najboljšo selfi kamero, Huawei Nova 6 5G, model Mate 20 X pa je še vedno na vrhu lestvice v kakovosti zvoka v video posnetkih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki