marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Novosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu


11.09.2019
Objavil: Thomas Bergant

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

Na začetku uvodnega predavanja je bil predvajan videospot nemške skupine Rammstein z naslovom "Radio", takoj za tem pa je Jens Heithecker, Izvršni podpredsednik Messe Berlin Group, izrekel dobrodošlico in nekaj uvodnih besed ter nato dokaj hitro besedo predal glavnemu izvršnemu direktorju kitajskega Huaweija.

Največ povdarka je bilo na novem procesorju Kirin 990, ki bo na voljo v dveh različicah - navadni in 5G. Več o procesorju si lahko preberete v ločenem prispevku tukaj >> Huawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990.

Veliko je bilo govora tudi o tehnologijah 5G, umetni inteligenci in seveda o spomladi predstavljenem Huawei P30 Pro.

Na sejmu IFA pa sta bili premierno predstavljeni dve novi barvni različici modela P30 Pro.

Navdihnjen z naravo, novi P30 Pro uporabnikom prinaša dve novi barvni shemi. Z globoko, mistično modro barvo, ki spominja na v morju odevajoče nebo, in megličasto barvo sivke, podobno plaži pod sončnim zahodom, odkriva nove možnosti in daje mobilni estetiki presenetljiv ter eleganten svež videz. Z uporabo dveh različnih tekstur doseže gladek prehod med svetlečim in mat odtenkom ter ustvari intenziven vizualni učinek, ki odpravlja težave velikega steklenega hrbtišča.

Doslej sta se lepota in praktičnost vedno zdela nezdružljiva. Novi P30 Pro pa ovrže to prepričanje in udejanji popoln zakon med estetiko in uporabnostjo. Območje objektiva kamere je zasnovano z visokosijočo površino, medtem ko je del, na katerem večino časa počiva dlan uporabnika, matiran, tako da se na njem ne poznajo prstni odtisi.

Seveda je beseda tekla tudi o novi različici vmesnika EMUI 10, ki je bil predstavljen pred kratkim in smo o njem tudi že pisali tukaj >> EMUI 10.

EMUI 10 prinaša simbiozo z umetno inteligenco in dviga raven pametnega načina življenja

Uporabniki serije Huawei P30 po vsem svetu bodo prvi prejeli nadgradnjo na povsem nov operacijski sistem EMUI 10. Z uporabo porazdeljene tehnologije EMUI 10 uporabnikom ponuja bolj dodelano pametno izkušnjo na različnih področjih. Zasnovan na podlagi raziskav z uporabniki, EMUI 10 cilja na ustvarjanje prvovrstne izkušnje.

Oblikovan po navdihu revij prinaša bolj pregledno in odprto zasnovo. Mreža, ki omogoča večjo pisavo, poskrbi za boljšo preglednost in naredi prikaz bolj natančen ter manj kompleksen. To se najbolj odraža na estetski zasnovi nastavitev, koledarja, seznama stikov in drugih vmesnikov za izboljšanje uporabnikove vizualne izkušnje.

Huawei P30 Pro s to posodobitvijo dobiva tudi nove funkcionalnosti:
Nočni način fotografiranja je pridobil novo funkcijo super nočnega selfija, ki ponoči posvetli in polepša obraze. Posledično so ti videti bolj naravni, profil obraza pa je zaradi izboljšanega senčenja izražen bolj tridimenzionalno. Funkcija hkrati zniža intenzivnost svetlobnega vira v ozadju in poskrbi za boljši prikaz podrobnosti temnega območja, ne da bi bilo ozadje pri tem prekomerno svetlo. Na ta način pomaga uporabniku doseči naraven, tridimenzionalen in dodelan nočni selfi ter boljše nočne posnetke v portretnem načinu.

Super portretni način prinaša učinek zameglitve ozadja na ravni profesionalne zaslonke in poskrbi, da osrednji portret razločno izstopa iz ozadja, hkrati pa odlično ponazori večplastnost, izrazitost in umetniško lepoto. Objektiv ToF s svojo natančno sposobnostjo zaznavanja globine deluje v navezi z algoritmom umetne inteligence, z združenimi močmi pa dosežeta najvišjo raven podrobnosti in naravnega prikaza. Tako so na portretnih fotografijah jasno izražene vse gube oblačil in vse obrazne poteze, vsi prikazani elementi na portretni fotografiji pa razločno izstopajo od mehkega in gladkega ozadja.

Predstavljene so bile tudi nove brezžične slušalke Huawei Freebuds 3. Več o slušalkah si lahko preberete s klikom na povezavo >> Klik

Richard Yu je predstavil še hibridni "Mesh" router WiFi Q2 Pro , ki je namenjen predvsem uporabi v domačem okolju in omogoča napravam, da se povezujejo z omrežjem s hitrostjo tudi do 200 Mbps. Postavitev takega omrežja naj bi bila izredno enostavna in tako namenjena širšim množicam.

Skratka, čaka nas še pestra jesen in zima, sploh glede na to, da naslednji teden - točneje 19. septembra - Huawei v Münchnu predstavlja svojega paradnega konja - Mate 30 Pro, za katerega pa je še vedno negotovo, kateri operacijski sistem ga bo poganjal - ali bo to Android ali pa Huaweiev lastni OS imenovan Harmony OS o katerem smo tudi že pisali tukaj >> HarmonyOS.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki