marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Huawei bo namestil bazno postajo na Mount Everestu

Deli z ostalimi

16.10.2007
Objavil: Borut Groboljšek

V podjetju Huawei Technologies pravijo, da jih je operater China Mobile izbral za postavitev GSM bazne postaje na Mount Everestu. Bazna postaja bo služila pokrivanju s signalom za potrebe ekipe, ki bo nosila olimpijski ogenj za olimpijske igre v Pekingu 2008.

Ekipa namerava doseči vrh pred pričetkom iger. Postajo bodo namestili na višini 6500 metrov in bo nudila telekomunikacijsko omrežje, ki bo pokrivalo bazni tabor in glavno smer proti vrhu.

Po pričakovanjih bodo novo pridobitev izkoristili tudi pri enem izmed partnerjev China Mobile - Natural Extreme Challenge Events in pa seveda tudi alpinisti, ki se bodo želeli povzpeti na vrh Sveta. Maja letos je britanski alpinist opravil najvišji mobilni klic – klic z vrha Mount Everesta. Klic je bil mogoč, ker je nadgradnja omrežja omogočila, da signal doseže vrh gore.

Olimpijska baklo bodo iz Lhase prenesli na vrh gore, prenesli pa jo bodo pripadniki kitajske vojske. China Mobile je v nedavni nadgradnji omrežja dodal 17 novih baznih postaj. Dobavljena oprema je v skladu z evropskim ROHS (The Restriction of the use of certain Hazardous substances in Electrical and Electronic Equipment) standardom za zaščito okolja in se bo lahko prilagajala ekstremnim okoljskim in vremenskim vplivom na Mount Everestu.

»Zelo smo zadovoljni da sodelujemo s China Mobile pri izgradnji najvišjega telekomunikacijskega omrežja na svetu in da bomo pomagali ekipi za prenos olimpijske bakle, da bo varno dosegla vrh Everesta,« je izjavil gospod Yu Chengdong, predsednik Huawei Mobile Networks.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki