marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Huawei bo namestil bazno postajo na Mount Everestu


16.10.2007
Objavil: Borut Groboljšek

V podjetju Huawei Technologies pravijo, da jih je operater China Mobile izbral za postavitev GSM bazne postaje na Mount Everestu. Bazna postaja bo služila pokrivanju s signalom za potrebe ekipe, ki bo nosila olimpijski ogenj za olimpijske igre v Pekingu 2008.

Ekipa namerava doseči vrh pred pričetkom iger. Postajo bodo namestili na višini 6500 metrov in bo nudila telekomunikacijsko omrežje, ki bo pokrivalo bazni tabor in glavno smer proti vrhu.

Po pričakovanjih bodo novo pridobitev izkoristili tudi pri enem izmed partnerjev China Mobile - Natural Extreme Challenge Events in pa seveda tudi alpinisti, ki se bodo želeli povzpeti na vrh Sveta. Maja letos je britanski alpinist opravil najvišji mobilni klic – klic z vrha Mount Everesta. Klic je bil mogoč, ker je nadgradnja omrežja omogočila, da signal doseže vrh gore.

Olimpijska baklo bodo iz Lhase prenesli na vrh gore, prenesli pa jo bodo pripadniki kitajske vojske. China Mobile je v nedavni nadgradnji omrežja dodal 17 novih baznih postaj. Dobavljena oprema je v skladu z evropskim ROHS (The Restriction of the use of certain Hazardous substances in Electrical and Electronic Equipment) standardom za zaščito okolja in se bo lahko prilagajala ekstremnim okoljskim in vremenskim vplivom na Mount Everestu.

»Zelo smo zadovoljni da sodelujemo s China Mobile pri izgradnji najvišjega telekomunikacijskega omrežja na svetu in da bomo pomagali ekipi za prenos olimpijske bakle, da bo varno dosegla vrh Everesta,« je izjavil gospod Yu Chengdong, predsednik Huawei Mobile Networks.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki