marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Huawei Ascend P7 dobil nagrado EISA: najboljši pametni telefon za potrošnike v letu 2014 - 2015


21.08.2014
Objavil: Dare Gliha

Huawei Ascend P7 je najboljši pametni telefon za potrošnike za leto 2014 in 2015. Takšen je izbor evropskega združenja EISA. Priznanje 'European Consumer Smartphone 2014-2015' za Ascend P7 je med najbolj cenjenimi svetovnimi nagradami za tehnološke dosežke.

EISA je torej že drugo leto zapored Huaweijev pametni telefon uvrstila v vrh te kategorije. Prejšnji zmagovalec za leti 2013 in 2014 je bil ultratanek Huawei Ascend P6 debeline samo 6,18 milimetrov.

Najnovejši vrhunski Huaweijev model 4G LTE predstavlja nadgradnjo Ascenda P6. Strokovna žirija EISA je posebej pohvalila izjemen izgled zadnje strani Ascenda P7, ki je prekrita s steklom, možnost izbire med belo in črno barvo, ter ceno. Izpostavili so tudi dve kameri namenjeni visokoresolucijskim selfijem. Sprednja kamera prinaša 8 in zadnja 13 milijonov svetlobnih točk, ki jih spremlja bliskavica in množica aplikacij.

"Nad priznanjem smo navdušeni. Priznanje potrjuje, da smo postavili nove industrijske standarde, jih povezali z dobrim dizajnom, kamerama, dodelano uporabniško izkušnjo in nasploh funkcionalnostjo Ascent P7. Pripravljamo nadaljna presenečenja za IFA 2014 z namenom, da čim več ljudi uživa v odlični tehnologiji," so besede Shao Yanga, podpredsednika za marketing v poslovni skupini Huawei Consumer.

Po manj kot dveh mesecih, ko je bil Ascend P7 predstavljen v Parizu, je sedaj dostopen v Evropi, Aziji, na Pacifiku in v Latinski Ameriki. Prodali so jih že preko 2 milijona v 70 državah (po podatkih z 20. julija 2014.). Ascend P7 je v Evropi dostopen pri velikih operaterjih in distributerjih, kot so Vodafone, Telefonica, H3G, Carphone Warehouse, ki je največji trgovec s pametnimi telefoni v Angliji ter v največji e-trgovini Amazon. V Sloveniji je Huawei Ascend P7 v ponudbi Telekoma Slovenije,Tušmobila in BigBanga.

Huawei Ascend P6 je dobil nagrado 'European Consumer Smartphone 2013-2014' v letu 2013, pri čemer ga je strokovna komisiji opisala, kot presenetljivo dobro opremljeno napravo z atraktivno ceno.
Ascend P6 je sedaj v ponudbi v več kot 100 državah in je bil prodan od pomladi 2013 v preko 4ih milijonih primerkov.

Huawei je za leto 2013 in po prvem kvartalu leta 2014 rangiran na tretje mesto med proizvajalci po prodaji pametnih telefonov na svetu. Po poročilu agencij Canalys, IDC in Strategy Analytics, ki analizirajo dogajanja na tržiščih, Huawei beleži največjo rast med vodečimi proizvajalci pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki