marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Nov operater na slovenskem trgu


10.05.2017
Objavil: Thomas Bergant

Na trg prihaja nov mobilni operater HoT - Hofer Telekom. HoT je prvi vsedigitalni mobilni operater v Sloveniji, ki poleg konkurenčnih cen uporabnikom omogoča preprosto upravljanje storitev mobilne telefonije preko spletnega portala www.hot.si ali mobilne aplikacije Moj HoT.

Uporabniki lahko le v nekaj minutah sami uredijo prenos številke na HoT mobil preko svoje mobilne naprave. Na voljo pa imajo tudi različne možnosti za nadzor nad porabo in s tem vedno ohranijo pregled nad stroški.

Omrežje in medomrežno povezovanje za uporabnike HoT mobil zagotavlja A1, ki ima v Sloveniji 99- odstotno pokritost prebivalstva z mobilnim omrežjem 3G ter 98-odstotno pokritost prebivalstva z najboljšim mobilnim omrežjem 4G/LTE. Preko A1 HoT mobil omogoča tudi mednarodno gostovanje.

Uporaba digitalnih tehnologij
Hkrati z razvojem digitalne tehnologije se razvija tudi trg digitalnih storitev, kot so na primer ogled video vsebin na zahtevo, prebiranje elektronskih knjig ali poslušanje glasbe preko spleta. Priljubljena je tudi uporaba številnih mobilnih aplikacij, ki lajšajo življenje ali pa so namenjene zgolj zabavi. Omenjeni trendi narekujejo tudi potrebe po vse večjem prenosu podatkov, med tem ko se glasovna in tekstovna uporaba storitev mobilne tehnologije celo nekoliko zmanjšuje.

Podatki Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) kažejo, da se je poraba prenosa mobilnih podatkov v zadnjem četrtletju leta 2016 skoraj podvojila glede na zadnje četrtletje leta 2015 (94-odstotna rast mobilnega prenosa podatkov). Za dobro polovico pa se je povečalo tudi število priključkov višje hitrosti (iz 18 % v zadnjem četrtletju v letu 2015 na 28 % v zadnjem četrtletju v letu 2016).

Vse večjim potrebam po mobilnem prenosu podatkov in uporabi digitalne tehnologije sledi prvi slovenski digitalni operater HoT. Poleg tega, da uporabniki storitev HoT lahko v celoti preprosto in udobno upravljajo s svojim računom iz domačega naslonjača, so tudi tarife prilagojene potrebam po vedno večjem mobilnem prenosu podatkov s ponudbo najboljšega LTE mobilnega omrežja po ugodnih cenah.

HoT mobil ne bo višal cen
Prvi slovenski vsedigitalni operater HoT na trg prihaja z najnižjo tarifo za klice, sporočila in prenos podatkov po porabi. Najugodnejša na trgu je tudi ponudba drugih tarif HoT z mesečnimi zakupljenimi količinami klicev, sporočil in prenosa podatkov, pri čemer se uporabnikom ni treba vezati s sklenitvijo naročnine. Ob tem se nov mobilni operater na slovenskem trgu zavezuje, da ne bo višal cen. Vse morebitne pocenitve v ponudbi HoT pa bodo veljale tudi za obstoječe uporabnike.
HoT uporabnikom obljublja pregledno ponudbo brez skritih stroškov, visokih provizij in pogojevanja najnižjih cen z vezavo uporabnikov. Ker uporabnikom ni treba skleniti naročnine, nimajo nobenih stroškov z menjavo paketov, brezplačno pa lahko spreminjajo tudi nastavitve svojih uporabniških računov preko spletne strani www.hot.si in mobilne aplikacije Moj HoT. Tako lahko sami spreminjajo nastavitve porabe, polnjenja računa ali samodejnega podaljševanja zakupljenih paketov. Pri plačevanju za storitve si lahko izberejo načine plačevanja, s katerimi se izognejo plačilu provizij (na primer kreditne kartice, PayPal
...).

Tarife HoT
Tarife HoT so zasnovane tako, da zadostijo različnim potrebam uporabnikov mobilne telefonije – tako tistim, ki želijo opravljati predvsem klice in pošiljati sporočila, kot tudi tistim, ki si ne predstavljajo življenja brez povezave z mobilnim internetom.

Cena nakupa SIM kartice za uporabo storitev HoT znaša 1,99 EUR. Uporabniki HoT lahko izbirajo med plačevanjem za storitve mobilne telefonije po porabi ali paketi z zakupom enot za klicanje in pošiljanje sporočil ter prenosa podatkov za obdobje 30 dni:

Osnovna tarifa »HoT START«, ki omogoča plačevanje po porabi po enotni ceni za klice, sporočila in prenos podatkov v Sloveniji ter drugih državah EU: 0,039 EUR za minuto, SMS ali MB prenosa podatkov.

Tarifa »HoT MINI« velja 30 dni, cena 6,99 EUR pa vključuje 1000 minut, 1000 SMS-ov in 1 GB prenosa podatkov v Sloveniji ter gostovanju v drugih državah EU (LTE, hitrost prenosa podatkov 20/5 Mbit/s). Tarifa je namenjena predvsem tistim, ki radi kličejo in pošiljajo sporočila, občasno pa uporabljajo tudi prenos podatkov.

Vključena količina podatkov zadošča za 20 ur brskanja po spletu / 12 ur uporabe Facebooka / 7 ur poslušanja glasbe / 4 ure prenosa video vsebin preko Netflixa/ali tri ure spremljanja Youtuba - vir: KLIK.

Tarifa »HoT MAXI« velja 30 dni, cena 9,99 EUR pa vključuje 3000 minut in 3000 SMS-ov v Sloveniji ter drugih državah EU in 20 GB prenosa podatkov v Sloveniji, od tega 2,13 GB v gostovanju v državah EU (LTE, hitrost prenosa podatkov 20/5 Mbit/s). Tarifa je namenjena sodobnim, zahtevnim uporabnikom, ki si ne predstavljajo dneva brez uporabe interneta na svojem telefonu.

Vključena količina podatkov zadošča za 350 ur brskanja po spletu / 250 ur uporabe Facebooka/ 130 ur poslušanja glasbe/ 80 ure prenosa video vsebin preko Netflixa / ali 70 ur spremljanja Youtuba - vir: KLIK.

Tarifa »HoT EXTRA« velja 30 dni, cena 14,99 EUR pa vključuje 3000 minut in 3000 SMS-ov v Sloveniji ter drugih državah EU in 50 GB prenosa podatkov v Sloveniji, od tega 3,19 GB v gostovanju v državah EU (LTE, hitrost prenosa podatkov 20/5 Mbit/s). Tarifa je namenjena tistim, za katere je internet način življenja, pa naj gre za zabavo ali službo. Primerna je tudi za tiste uporabnike, ki želijo le mobilni prenos podatkov.

Vključena količina podatkov zadošča za 850 ur brskanja po spletu / 640 ur uporabe Facebooka/ 340 ur poslušanja glasbe / 200 ure prenosa video vsebin preko Netflixa / ali 170 ur spremljanja Youtuba - vir: KLIK.

Dodatne možnosti med drugim vključujejo povečanje hitrosti prenosa podatkov (LTE+, 2 EUR za 50/10 Mbit/s).

Mobilni telefoni po ugodnih cenah
Nakup mobilnih telefonov ni vezan na zakup mesečnih tarif ali uporabo tarife HoT. Z vzpostavitvijo storitev mobilne telefonije bo Hofer v svojo ponudbo v poslovalnicah in preko spletne strani www.hot.si vključil nabor mobilnih telefonov različnih proizvajalcev po ugodnih cenah.

Konkurenčno ponudbo omogoča inovativen poslovni model
Hofer se je pri lansiranju mobilnega operaterja HoT, Hofer Telekom, povezal z ekipo strokovnjakov za mobilno telefonijo podjetja Ventocom.SI. Gre za preizkušen model sodelovanja, ki sta ga Hofer in Ventocom razvila pri vstopu na avstrijski trg mobilnih storitev. Inovativen poslovni model izkorišča prednosti digitalne tehnologije, prepoznavne blagovne znamke Hofer in obstoječo mrežo Hoferjevih poslovalnic, kar omogoča nižje stroške poslovanja.

Hoferjev partner pri vstopu na trg mobilne telefonije, podjetje Ventocom.SI, omogoča in podpira delovanje novega virtualnega mobilnega operaterja HoT. Tako je Ventocom.SI oblikoval ponudbo glede na opravljene analize potreb slovenskih uporabnikov mobilne telefonije in pri tem združil prednosti predplačniških in naročniških storitev. Uporabniki storitev HoT lahko prosto izbirajo med tarifami HoT in se jim ob tem ni treba vezati z naročniškim razmerjem. Ventocom.SI uporabnikom storitev HoT zagotavlja tudi celovito podporo preko spletne strani www.hot.si, mobilne aplikacije Moj HoT in klicnega centra.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki