marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Google ukinil GMS licenco za turški trg

Deli z ostalimi

18.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Iz Googla prihaja vest, da ne bodo več izdajali GMS (Google Mobile Services) licenc za mobilnike, ki bodo namenjeni turškemu trgu. To ne bo prizadelo le lokalnih, ampak vse proizvajalce mobilnih telefonov, ki uporabljajo Android operacijski sistem.

Prepoved ne bo posegala v obstoječe in že kupljene mobilnike, ker pa bo očitno Google ukinil tudi posodobitve, bodo brez teh ostale tudi omenjene naprave. Poteza nima povezave z Ameriško Kitajsko vojno, pač pa je posledica kazni, ki jo je Google prejel v Turčiji.

Gre za tožbo, ki jo je sprožil Yandex in v kateri so trdili, da je Google spremenil pogoje uporabe tako, da ni več možno spremeniti privzetega iskalnika. Turški regulator se je postavil na stran Yandexa in Googlu naložil plačilo kazni v višini 17,4 milijona dolarjev. Google je po tem opravil nekaj sprememb, vendar pri regulatorju še niso bili zadovoljni, zato so prvotni kazni dodali še 0,05 odstotka Googlovih dnevnih prihodkov do odprave te težave. Google ima na voljo tudi 60 dnevni rok za pritožbo.

S potezo ukinitve licence želi Google stopnjevati pritisk na trgovinskega ministra in regulatorja, da bi spremenili odločitev sodišča. Kako se bo spor odvil bomo verjetno kmalu videli. Je pa za Google težava tudi rezultat drugega primera, katerega proti njim vodi regulator, v njem pa je zabeleženo, da so pri Googlu zlorabili prevladujoči položaj pri oglaševanju in iskanju na škodo lokalne konkurence.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki