marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Garmin je vodilni v svetu cestnih GPS navigatorjev

Deli z ostalimi

23.03.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin je oznanil, da je vodilni v svetu pri prodaji prenosnih cestnih GPS navigatorjev, saj je prodal več osebnih navigacijskih naprav v letu 2007 kot katerikoli drug proizvajalec. Podatke raziskave je omogočilo podjetje Canalys, ki je vodilno neodvisno podjetje za raziskavo tehnološkega trga.

“Te številke potrjujejo naše združeno težko delo in obvezo do inovacij, vrednosti in zadovoljnih kupcev,” pravi Clive Taylor, marketing manager.

Garminova tržna prostranost je drugi večji razlog, da je Garmin vodilni v svetovnem merilu GPS navigacije, saj je od leta 1989 proizvedel 31 milijonov GPS naprav. Garmin je oznanil 3.18 milijard dolarjev prihodka v letu 2007, kar pomeni 79% rast v primerjavi z letom 2006. Na področju cestnih navigatorjev so zabeležili 115%, v navtiki 22% in v segmentu „outdoor” 19% rast. Trije neavtomobilski segmetni tvorijo več kot četrtino Garminovega celotnega prihodka v letu 2007.

“Garmin je dosegel prvo mesto na področju cestne navigacije v letu 2007 z dobrimi poslovnimi rezultati v Evropi, z več kot dvojnimi pošiljkami v primerjavi z letom 2006 in rastjo tržnega deleža, medtem ko je ostal vodilni na izredno naraščajočem ameriškem trgu. Ameriški trg je v svetovnem merilu v letu 2007 predstavljal 34.7%. Garmin je imel zavidanja vreden 47% delež v Ameriki v letu 2007, kjer se je trg početveril” pravi Chris Jones, Canalys podpredsednik in vodilni analitik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki