marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Plod slovenskega znanja - Pixl8r

Deli z ostalimi

15.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Ericsson bo na World Mobile Congress Barcelona lansiral nov produkt Pixl8r, ki je plod večinoma slovenskega znanja.

Ericsson, največji svetovni ponudnik telekomunikacijske opreme, bo jutri, v ponedeljek, svetovni javnosti predstavil nov produkt imenovan Pixl8r, ki združuje mobilne operaterje in njihove storitve na web nivoju in hkrati predstavlja prvi derivat platforme Pixl8r imenovan Social Media Portal, ki operaterjem ponuja bistveno dodano prednost na področju prikaza in uporabe njihovih storitev na internetu v povezavi s spletnimi skupnostmi. S to t.i. whitelabel rešitvijo bo Ericsson ponudil vsem mobilnim operaterjem na svetu možnost direktne web2mobile rešitve, ki se zna povezovati z vsemi mobilnimi servisi, hkrati upošteva web pristop pri razvoju in tako že od dne ena omogoča direktno povezljivost z nekaterimi največjimi spletnimi skupnostmi na svetu: Bebo, Facebook, Twitter, Flickr, Friendster, Youtube...

Celotni koncept Pixl8r je produkt večletnega razvoja slovenskega podjetja 3fs d.o.o. iz Kranja, ki z Ericssonom sodeluje že od samega začetka obstoja 3fs na področju web2mobile, interaktivnih aplikacij, on deck aplikacij in 3d storitev. Podjetje je prvi prototip pod okriljem podjetja Mobeon (hčerinsko podjetje Ericssona, ki je bilo pozneje v celoti prevzeto s strani Ericssona) predstavilo že 2 leti nazaj, do danes pa so svoj fokus usmerjali predvsem v izredno hiter razvoj produkta do prve prave različice, ko je le-ta na voljo komercialni prodaji in zadostuje izredno zahtevne parametre t.i. telco industrije, kar se tiče varnosti, zanesljivosti, povezljivosti in zmogljivosti. Ker so 3fsjevci del t.i. slovenske IT naveze, so z dnem ena Pixl8r povezali tudi s produktom slovenskega, konkurenčnega podjetja, in sicer s spletnim servisom Koornk.

Več o Pixl8r na http://www.3fs.si/blog/archive/125/ericsson-launches-pixl8r-protocol-and-social-media-portal.html
ali na http://biz.yahoo.com/prnews/090215/ukf014.html?.v=32

O podjetju 3fs:
Podjetje 3fs, v tujini znano predvsem kot ThirdFrameStudios, že od samega začetka razvija spletne produkte na področju spletnih skupnosti in združevanju mobilnih tehnologij z internetom z močnim poudarkom na interaktivnosti in multimedijski fleksibilnosti. Glavni IT razvojni oddelek se nahaja v Kranju, multimedijski RnD oddelek pa v Ljubljani. Podjetje v tujini ustvari 95 % vseh svojih prihodkov, v Sloveniji pa ga poznamo predvsem po spletnih igrah (Igrajmo.se), multimedijskih aplikacijah (POP TV), podpori mladim spletnim, kulturnim skupinam in po udejstvovanju pri ustvarjanju slovenskih spletnih skupnosti. Podjetje je izredno dejavno na svetovnem trgu s svojimi mobile2web rešitvami, kjer največ sodeluje s svojim partnerjem Ericsson AB iz švedske. Več o podjetju na www.3fs.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki