marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Plod slovenskega znanja - Pixl8r

Deli z ostalimi

15.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Ericsson bo na World Mobile Congress Barcelona lansiral nov produkt Pixl8r, ki je plod večinoma slovenskega znanja.

Ericsson, največji svetovni ponudnik telekomunikacijske opreme, bo jutri, v ponedeljek, svetovni javnosti predstavil nov produkt imenovan Pixl8r, ki združuje mobilne operaterje in njihove storitve na web nivoju in hkrati predstavlja prvi derivat platforme Pixl8r imenovan Social Media Portal, ki operaterjem ponuja bistveno dodano prednost na področju prikaza in uporabe njihovih storitev na internetu v povezavi s spletnimi skupnostmi. S to t.i. whitelabel rešitvijo bo Ericsson ponudil vsem mobilnim operaterjem na svetu možnost direktne web2mobile rešitve, ki se zna povezovati z vsemi mobilnimi servisi, hkrati upošteva web pristop pri razvoju in tako že od dne ena omogoča direktno povezljivost z nekaterimi največjimi spletnimi skupnostmi na svetu: Bebo, Facebook, Twitter, Flickr, Friendster, Youtube...

Celotni koncept Pixl8r je produkt večletnega razvoja slovenskega podjetja 3fs d.o.o. iz Kranja, ki z Ericssonom sodeluje že od samega začetka obstoja 3fs na področju web2mobile, interaktivnih aplikacij, on deck aplikacij in 3d storitev. Podjetje je prvi prototip pod okriljem podjetja Mobeon (hčerinsko podjetje Ericssona, ki je bilo pozneje v celoti prevzeto s strani Ericssona) predstavilo že 2 leti nazaj, do danes pa so svoj fokus usmerjali predvsem v izredno hiter razvoj produkta do prve prave različice, ko je le-ta na voljo komercialni prodaji in zadostuje izredno zahtevne parametre t.i. telco industrije, kar se tiče varnosti, zanesljivosti, povezljivosti in zmogljivosti. Ker so 3fsjevci del t.i. slovenske IT naveze, so z dnem ena Pixl8r povezali tudi s produktom slovenskega, konkurenčnega podjetja, in sicer s spletnim servisom Koornk.

Več o Pixl8r na http://www.3fs.si/blog/archive/125/ericsson-launches-pixl8r-protocol-and-social-media-portal.html
ali na http://biz.yahoo.com/prnews/090215/ukf014.html?.v=32

O podjetju 3fs:
Podjetje 3fs, v tujini znano predvsem kot ThirdFrameStudios, že od samega začetka razvija spletne produkte na področju spletnih skupnosti in združevanju mobilnih tehnologij z internetom z močnim poudarkom na interaktivnosti in multimedijski fleksibilnosti. Glavni IT razvojni oddelek se nahaja v Kranju, multimedijski RnD oddelek pa v Ljubljani. Podjetje v tujini ustvari 95 % vseh svojih prihodkov, v Sloveniji pa ga poznamo predvsem po spletnih igrah (Igrajmo.se), multimedijskih aplikacijah (POP TV), podpori mladim spletnim, kulturnim skupinam in po udejstvovanju pri ustvarjanju slovenskih spletnih skupnosti. Podjetje je izredno dejavno na svetovnem trgu s svojimi mobile2web rešitvami, kjer največ sodeluje s svojim partnerjem Ericsson AB iz švedske. Več o podjetju na www.3fs.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki