marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

slikaHTC še kar tone
08.01.2020

HTC je objavil finančne rezultate za leto 2019, ki pa so vse kaj kot vzpodbudni. Pokazalo se je namreč to, da se že nekaj časa šepeta, da podjetje tone vse globje. V letu 2019 so imeli tako zgolj 330 milijonov dolarjev prihodka, kar je skoraj 58 % padec glede na leto prej, ter 87 % glede na leto 2017.

članki

Plod slovenskega znanja - Pixl8r

Deli z ostalimi

15.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Ericsson bo na World Mobile Congress Barcelona lansiral nov produkt Pixl8r, ki je plod večinoma slovenskega znanja.

Ericsson, največji svetovni ponudnik telekomunikacijske opreme, bo jutri, v ponedeljek, svetovni javnosti predstavil nov produkt imenovan Pixl8r, ki združuje mobilne operaterje in njihove storitve na web nivoju in hkrati predstavlja prvi derivat platforme Pixl8r imenovan Social Media Portal, ki operaterjem ponuja bistveno dodano prednost na področju prikaza in uporabe njihovih storitev na internetu v povezavi s spletnimi skupnostmi. S to t.i. whitelabel rešitvijo bo Ericsson ponudil vsem mobilnim operaterjem na svetu možnost direktne web2mobile rešitve, ki se zna povezovati z vsemi mobilnimi servisi, hkrati upošteva web pristop pri razvoju in tako že od dne ena omogoča direktno povezljivost z nekaterimi največjimi spletnimi skupnostmi na svetu: Bebo, Facebook, Twitter, Flickr, Friendster, Youtube...

Celotni koncept Pixl8r je produkt večletnega razvoja slovenskega podjetja 3fs d.o.o. iz Kranja, ki z Ericssonom sodeluje že od samega začetka obstoja 3fs na področju web2mobile, interaktivnih aplikacij, on deck aplikacij in 3d storitev. Podjetje je prvi prototip pod okriljem podjetja Mobeon (hčerinsko podjetje Ericssona, ki je bilo pozneje v celoti prevzeto s strani Ericssona) predstavilo že 2 leti nazaj, do danes pa so svoj fokus usmerjali predvsem v izredno hiter razvoj produkta do prve prave različice, ko je le-ta na voljo komercialni prodaji in zadostuje izredno zahtevne parametre t.i. telco industrije, kar se tiče varnosti, zanesljivosti, povezljivosti in zmogljivosti. Ker so 3fsjevci del t.i. slovenske IT naveze, so z dnem ena Pixl8r povezali tudi s produktom slovenskega, konkurenčnega podjetja, in sicer s spletnim servisom Koornk.

Več o Pixl8r na http://www.3fs.si/blog/archive/125/ericsson-launches-pixl8r-protocol-and-social-media-portal.html
ali na http://biz.yahoo.com/prnews/090215/ukf014.html?.v=32

O podjetju 3fs:
Podjetje 3fs, v tujini znano predvsem kot ThirdFrameStudios, že od samega začetka razvija spletne produkte na področju spletnih skupnosti in združevanju mobilnih tehnologij z internetom z močnim poudarkom na interaktivnosti in multimedijski fleksibilnosti. Glavni IT razvojni oddelek se nahaja v Kranju, multimedijski RnD oddelek pa v Ljubljani. Podjetje v tujini ustvari 95 % vseh svojih prihodkov, v Sloveniji pa ga poznamo predvsem po spletnih igrah (Igrajmo.se), multimedijskih aplikacijah (POP TV), podpori mladim spletnim, kulturnim skupinam in po udejstvovanju pri ustvarjanju slovenskih spletnih skupnosti. Podjetje je izredno dejavno na svetovnem trgu s svojimi mobile2web rešitvami, kjer največ sodeluje s svojim partnerjem Ericsson AB iz švedske. Več o podjetju na www.3fs.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki