marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Družbi HTC in Under Armour sta predstavili fitnes sistem UA HealthBox


07.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Družbi HTC in Under Armour sta predstavili UA HealthBox, prvi povezani fitnes sistem na svetu. Sistem meri, nadzoruje in upravlja najpomembnejše dejavnike zdravja in fizične pripravljenosti – spanje, fizično aktivnost in prehrano.

Fitnes sistehBox, ki ga je oblikovala družba HTC in je združljiv z družbenim omrežjem UA Record, vključuje fitnes zapestnico, merilnik srčnega utripa in pametno tehtnico. Ti se nemoteno povežejo in tako zagotavljajo podatke, ki posameznika opolnomočijo pri izboljšanju njegovega zdravja in fizične pripravljenosti. Nova aplikacija UA Record je za prenos na razpolago v spletnih trgovinah Google Play™ in App Store.
Z uporabo pametnega telefona HTC ali drugega telefona z operacijskim sistemom Android ali iOS aplikacija UA Record služi kot nadzorna plošča za dnevne aktivnosti, ki narekujejo počutje posameznika. Enak pristop, ki mu družba HTC sledi pri oblikovanju pametnih telefonov, zaznamuje tudi UA HealthBox, saj ta odpravlja ovire in kompleksnost tehnologije s sistemom, preprostim za namestitev in uporabo.

»Ta sistem vključuje vse, kar potrošnik potrebuje za boljše upravljanje svojega zdravja in fizične pripravljenosti,« je povedal Wolfgang Muller, izvršni direktor za področje povezanih izdelkov pri družbi HTC, in dodal: »Fitnes sistem UA HealthBox edini omogoča celostno sliko ter zagotavlja potrebne informacije in motivacijo za doseganje ciljev posameznika, najsi bo vrhunski športnik ali le zavezan k izboljšanju svojega zdravja.«

Fitnes zapestnica UA Band je zasnovana za vsakodnevno celodnevno uporabo. Spremlja dnevne aktivnosti, vadbo in spanje. Funkcija All day activity capture omogoča nastavitev dnevnega cilja in spremljanje napredka. Fitnes zapestnico UA Band zaznamuje nemoteč zunanji okvir z zaslonom, ki je diskretno skrit pod zunanjo gumeno plast in omogoča zakritje tehnologije, ko ta ni v uporabi. Zasnovana za športnike jim ponuja napredno funkcijo vadbe z zaslonom, ki je aktiven med vadbo. V kombinaciji z merilnikom srčnega utripa UA Heart Rate zaslon LED izpisuje tudi območja srčnega utripa. Fitnes zapestnica UA Band je na voljo v črni barvi z rdečo notranjostjo, ki omogoča odvajanje vlage.

Merilnik srčnega utripa UA Heart Rate je kompakten merilnik z inovativno tehnologijo za pripenjanje, ki naredi nošenje med vadbo nemoteče. Prsni trak in odstranljiv senzor pomagata posamezniku nadzorovati intenzivnost in vaditi pametneje. Merilnik srčnega utripa je bil zasnovan tako, da zagotavlja čim bolj natančen izračun kalorij, porabljenih tudi med najbolj intenzivno vadbo. V kombinaciji z aplikacijo UA Record omogoča prilagoditev območij srčnega utripa.

Pametna tehtnica UA Scale je brezžična in lepo zasnovana tehtnica z ikoničnim krožnim dizajnom. S stekleno ploščo z napredno tehnologijo prevodnih barv omogoča zaznavo telesne mase in odstotka telesne maščobe. Skrit zaslon LED za steklom prekrije tehnologijo, ko ta ni v uporabi. Tehtnica lahko spremlja do osem uporabnikov in omogoča sinhronizacijo z aplikacijo UA Record, da lahko posamezniki spremljajo trende telesne mase kot del svoje celostne pripravljenosti. Tehtnica UA Scale je na voljo v črni barvi z rdečo notranjostjo.

»Uporabnikom so dandanes na voljo številne možnosti za nadzorovanje dnevnih aktivnosti, ni pa veliko opcij za beleženje in predstavljanje informacij na smiseln način. Večina med nami ve več o avtomobilu kot o lastnem telesu,« je dejal Robin Thurston, direktor za digitalno področje pri družbi Under Armour. »Družbi Under Armour in HTC to spreminjata s tem, ko stopata daleč onkraj avtomatizacije beleženja podatkov. Fitnes sistem UA HealthBox ponuja prilagojeno izkušnjo spremljanja zdravja in fizične pripravljenosti, ki uporabnika vodi do doseganja zastavljenih ciljev,« je še dodal Thurston.

Zaradi edinstvenega pristopa je fitnes sistem UA HealthBox namenjen, da postane sestavni del vsakodnevnega življenja posameznika. Prav zato je bil dizajn pri snovanju na prvem mestu. Fitnes sistem UA HealthBox je bil zasnovan z namenom poenotiti obsežen portfelj izdelkov in izkušenj z njihovo uporabo.

»Pri družbi HTC je dizajn brezkompromisen del naše kulture. Je kot naš DNK. Osredotočeni smo na zagotavljanje lepega dizajna ne le navznoter, ampak tudi navzven,« je pojasnil Muller. »Fitnes sistem UA HealthBox je lepo oblikovan, ne da bi pri tem bila spregledana ali nedomišljena tudi najmanjša podrobnost. Zasnovan je kot celostno povezan sistem, ki je preprost za uporabo tekom celega dne, vsak dan. Prav to je tisto, kar ga razlikuje do drugih izdelkov na trgu,« je še dodal.

Razpoložljivost
Fitnes sistem UA HealthBox bo od 22. januarja 2016 naprodaj v Združenih državah Amerike prek spletnih strani www.HTC.com in www.UA.com ter na lokacijah Under Armour Brand House. Tekom 2016 bo fitnes sistem UA HealthBox naprodaj tudi na drugih trgih po svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki