marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Družba HTC je za izvršno direktorico imenovala Cher Wang


23.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Upravni odbor družbe HTC Corporation je Cher Wang, predsednico in soustanoviteljico družbe HTC, imenoval na mesto izvršne direktorice. Wangova z delom na novem položaju pričenja takoj, dosedanji izvršni direktor Peter Chou pa prevzema strateško vlogo vodenja razvoja prihodnjih produktnih inovacij.

»Priča smo hitrim spremembam v industriji, ko nas pametni telefon kot osebni vmesnik povezuje v rastočem svetu pametnih naprav. Družba HTC je bila pionir na področju razvoja pametnih telefonov, sedaj pa prenašamo to razmišljanje v spoznavanje potenciala nove generacije povezanih izdelkov in storitev. Izjemen odziv, ki ga je bila v začetku meseca deležna naša naprava za doživljanje navidezne resničnosti HTC Vive, poudarja pomen teh novih povezanih tehnologij za našo prihodnost,« je povedala Cher Wang, predsednica in izvršna direktorica družbe HTC, in dodala: »Kot podjetnica po srcu sem navdušena nad številčnostjo novih priložnosti ter počaščena, da lahko sprejmem ta izziv in tako pomagam oblikovati naslednjo stopnjo razvoja družbe HTC.«

V zadnjih dveh letih je bila Wangova vključena v vodenje različnih vidikov poslovanja in s tem omogočila Chouju osredotočanje na razvoj izdelkov, v katerem razpolaga s strokovnim znanjem na področju svetovno priznanega dizajna in vrhunske tehnologije. Člani upravnega odbora so se strinjali, da je sedaj primerno formalno opredeliti ta napredek in narediti potrebne organizacijske spremembe, ki bodo podjetju HTC omogočile napredovanje v naslednjo fazo razvoja.

V času, ko je bil Peter Chou izvršni direktor, je nadziral uspešen razvoj v podjetje s prepoznavno globalno tržno znamko. V svoji novi izvršni vlogi vodje raziskovalnega laboratorija HTC Future Development Lab bo Chou pripomogel k odkrivanju priložnosti za prihodnjo rast podjetja.

O Cher Wang, predsednici in izvršni direktorici družbe HTC

Cher Wang ima zavidljivo zgodovino izkušenj v industriji elektronike. Njen strateški vpogled v tehnološke trende in podjetništvo sta ji omogočila ustanovitev številnih zelo uspešnih podjetij, povezanih z informacijsko tehnologijo.

Leta 1997 je bila Wangova ena od soustanoviteljic družbe HTC Corporation s ciljem združiti mobilno računalništvo in komunikacije skozi razvoj inovativnih pametnih telefonov. Ta vizija je vodila v razvoj več milijard dolarjev vrednega globalnega podjetja, ki je na trg redno med prvimi uvrščalo nove tehnologije, vključno z novimi generacijami brezžične tehnologije in uporabniškimi vmesniki na dotik ter napravami za operacijska sistema Microsoft® Windows Mobile in Android.

Lani je bila Cher Wang imenovana v petindvajseterico ljudi, za katere je CNBC presodil, da imajo pomemben vpliv na poslovanje in finance od leta 1989. V letu 2011 jo je Forbes imenoval za najmočnejšo žensko osebnost na področju brezžičnih tehnologij in eno najvplivnejših žensk s seznama Fast Company. Prav tako se od leta 2012 stalno uvršča na seznam najvplivnejših žensk, ki ga na letni ravni pripravlja Fortune, na Kitajskem pa ji je CCTV podelila tudi naziv osebnost leta. Wangova, ki je diplomirala na Univerzi Berkley v Kaliforniji, je poročena in ima dva otroka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki