marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Dekleta hitreje sprejemajo nove tehnologije kot fantje


26.02.2009
Objavil: Rok Golob

Na raziskavi univerze Hertfordshire academic so ugotovili večjo verjetnost, da bodo dekleta imela hitreje doma nove tehnologije kot fantje. Poleg tega so ugotovili, da so mame tiste, ki otrokom pomagajo pri spoznavanju in razumevanju novih tehnologij in ne očetje.

Raziskava je v prvi fazi zajela 4.606 otrok, starih od 6 do 14 let. V drugi fazi so podrobneje anketirali 2.535 otrok in na koncu intervjujali 12 družin. Namen raziskave je bil ugotoviti, kako starši pomagajo otrokom pri spoznavanju novih tehnologij in kako bi starši lahko bolje sodelovali pri tem.

V raziskavi je 94 odstotkov deklet odgovorilo, da so že uporabljala osebni ali prenosni računalnik, medtem, ko je to storilo »le« 88 odstotkov fantov. Hkrati je 50 odstotkov anketiranih otrok odgovorilo, da raje izberejo mamo za pomoč pri uporabi novih tehnologij in le 22 odstotkov jih raje izbere očeta.

V nadaljevanju je 40 odstotkov otrok odgovorilo, da si želijo več podpore in angažiranja staršev pri učenju. Starši pa so izrazili željo po dodatnem izobraževanju preko interneta, televizije ali lokalnih šol in univerz.

Raziskava je pokazala, da je internet prevzel pomembno vlogo v dnevnem življenju otrok. Skoraj vsi anketirani otroci uporabljajo doma internet skupaj s starši. Matere se posebno angažirajo pri domačih nalogah in formalnem izobraževanju, ravno tako pa jih zanima varnost otrok na internetu. Očetje se manj aktivno vključujejo v ta proces, vendar pa spodbujajo otroke pri zabavi in hobijih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki