marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Navigon MobileNavigator 6

Deli z ostalimi
Navigon MobileNavigator 6

11.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pri podjetju Navigon AG so na letošnjem CeBIT-u predstavili novo različico njihovega paradnega konja – MobileNavigator 6. Pri tej novi različici so izboljšane dosedanje ter dodane nove funkcionalnosti. Nova različica naj bi bila na voljo nekje do letošnjega poletja. Uporabljeni so zemljevidi podjetja Navteq v različici Q4/2005.

Navigon MobileNavigator 6 naj bi bil na voljo na naslednjih platformah:

  • Windows Mobile PDA
  • PNA, ki temelji na Windows CE platformi
  • Windows Smartphone
  • Symbian (delno zmanjšan obseg funkcionalnosti)
  • Java (precej zmanjšan obseg funkcionalnosti)

MobileNavigator 6 naj bi bil zelo enostaven za uporabo in bo dobil popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik. V ospredju je intuitivna struktura menijev, ki je bila razvita v sodelovanju s strokovnjaki iz Frauenhoferjevega inštituta.

Meniji so bolj v obliki predalov in izkoriščajo "roletni" efekt, ki omogoča prikaz večje količine informacij na že tako skromno odmerjenem zaslonu dlančnikov in mobilnih napravic. Med vožnjo je sedaj prikazana tudi informacija, na kateri vozni pas se moramo uvrstiti za nadaljevanje potovanja. To pride predvsem zelo prav tam, kjer imajo avtoceste po tri, štiri ali celo več voznih pasov in se dokaj hitro znajdemo v situaciji, kjer bi hitra menjava voznih pasov lahko ogrožala promet. Med potovanjem se na zemljevidu prikazujejo usmerjevalne table, ki ustrezajo pravim tablam ob cesti. Tako lahko veliko lažje ugotovimo, kateri odcep je pravi za nadaljevanje poti.

MobileNavigator 6 bo imel tudi novo, izboljšano različico TMC-funkcionalnosti (različica 3.0), ki nam s pomočjo dodatnega TMC-sprejemnika omogoča sprejemanje dejanskih informacij o prometnih zastojih. S pomočjo teh informacij se potek potovanja dinamično prilagaja in tako nas MobileNavigator 6 že pravočasno vodi po drugem odcepu, da bi se izognili zastoju, delu na cesti, nesreči …

Novost so tudi informacije o državah, ki se nam prikažejo pri prečkanju meje. Na zaslonu se prikažejo pomembne informacije, ki veljajo v državi, v katero vstopamo. To so npr. dovoljene hitrosti na različnih kategorijah cest, mejne vrednosti alkohola v krvi, posebnosti v cestnem prometu …

Nova različica MobileNavigatorja še ni dokončna in lahko se zgodi, da bodo tik pred izidom dodali še kakšno zanimivo funkcionalnost. Počakajmo še nekaj mesecev in se pustimo preseneti.

fotografije
Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 - 2D pogled Navigon MobileNavigator 6 - 3D pogled Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 - TMC informacija Navigon MobileNavigator 6 - lokalne informacije Navigon MobileNavigator 6 - 3D zanimivosti
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki