marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Navigon MobileNavigator 6

Deli z ostalimi
Navigon MobileNavigator 6

11.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pri podjetju Navigon AG so na letošnjem CeBIT-u predstavili novo različico njihovega paradnega konja – MobileNavigator 6. Pri tej novi različici so izboljšane dosedanje ter dodane nove funkcionalnosti. Nova različica naj bi bila na voljo nekje do letošnjega poletja. Uporabljeni so zemljevidi podjetja Navteq v različici Q4/2005.

Navigon MobileNavigator 6 naj bi bil na voljo na naslednjih platformah:

  • Windows Mobile PDA
  • PNA, ki temelji na Windows CE platformi
  • Windows Smartphone
  • Symbian (delno zmanjšan obseg funkcionalnosti)
  • Java (precej zmanjšan obseg funkcionalnosti)

MobileNavigator 6 naj bi bil zelo enostaven za uporabo in bo dobil popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik. V ospredju je intuitivna struktura menijev, ki je bila razvita v sodelovanju s strokovnjaki iz Frauenhoferjevega inštituta.

Meniji so bolj v obliki predalov in izkoriščajo "roletni" efekt, ki omogoča prikaz večje količine informacij na že tako skromno odmerjenem zaslonu dlančnikov in mobilnih napravic. Med vožnjo je sedaj prikazana tudi informacija, na kateri vozni pas se moramo uvrstiti za nadaljevanje potovanja. To pride predvsem zelo prav tam, kjer imajo avtoceste po tri, štiri ali celo več voznih pasov in se dokaj hitro znajdemo v situaciji, kjer bi hitra menjava voznih pasov lahko ogrožala promet. Med potovanjem se na zemljevidu prikazujejo usmerjevalne table, ki ustrezajo pravim tablam ob cesti. Tako lahko veliko lažje ugotovimo, kateri odcep je pravi za nadaljevanje poti.

MobileNavigator 6 bo imel tudi novo, izboljšano različico TMC-funkcionalnosti (različica 3.0), ki nam s pomočjo dodatnega TMC-sprejemnika omogoča sprejemanje dejanskih informacij o prometnih zastojih. S pomočjo teh informacij se potek potovanja dinamično prilagaja in tako nas MobileNavigator 6 že pravočasno vodi po drugem odcepu, da bi se izognili zastoju, delu na cesti, nesreči …

Novost so tudi informacije o državah, ki se nam prikažejo pri prečkanju meje. Na zaslonu se prikažejo pomembne informacije, ki veljajo v državi, v katero vstopamo. To so npr. dovoljene hitrosti na različnih kategorijah cest, mejne vrednosti alkohola v krvi, posebnosti v cestnem prometu …

Nova različica MobileNavigatorja še ni dokončna in lahko se zgodi, da bodo tik pred izidom dodali še kakšno zanimivo funkcionalnost. Počakajmo še nekaj mesecev in se pustimo preseneti.

fotografije
Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 - 2D pogled Navigon MobileNavigator 6 - 3D pogled Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 Navigon MobileNavigator 6 - TMC informacija Navigon MobileNavigator 6 - lokalne informacije Navigon MobileNavigator 6 - 3D zanimivosti
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki