marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Britanski operaterji izgubili tožbo


10.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Britanska mobilna podjetja so izgubila tožbo, po kateri so zahtevala vračilo davka v skupni vrednosti okoli 3,3 milijarde ameriških dolarjev. Britanski operaterji so trdili, da so bili davki plačani britanski vladi v času, ko so pridobili licenco za 3G leta 2000.

Evropsko sodišče je razsodilo, da podjetja Vodafone, O2, Orange in T-Mobile niso plačali davka za pridobljeno licenco. Odločitev sodišča je dokončna, nadalnje pritožbe pa tako niso možne. 3G licenco so pridobili štirje uveljavljeni britanski operaterji, ter dodatno še novi operater Hutchison 3G. Skupaj so za licenco plačali 22,4 milijarde funtov, kar je bilo več, kot so pričakovali v vladi.

Denar, ki so ga plačali britanski vladi za licenco ni upravičil ekonomskih aktivnosti na osnovi katerih je bil plačan davek, je razsodilo sodišče. Večina operaterjev je morala vložiti ogromno denarja za pokrivanje izgub v 3G investicije, ki so se pojavile zaradi zamud pri izgradnji ter počasnemu vpeljevanju storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki