marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Brežičen dostop do medicinskih datotek na Tajskem

Deli z ostalimi

23.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Na Tajskem so začeli s storitvijo, ki omogoča dostop do medicinskih datotek kar preko brezžičnega omrežja WiMAX. Gre za medicinsko oskrbo. S to storitvijo naj bi izboljšali tako storitev samo kot tudi odzivnost do pacientov

Tajvanski Chungwa Telekom je v fazi zagona storitve "Taiwan Mobile Healthcare Services" (tajvanska zdravstvena oskrba preko mobilnika). Storitev naj bi omogočala zdravstveno oskrbo kadarkoli in kjerkoli z uporabo Nortel WiMAX storitev.

WiMAX omrežje bo podpiralo nujno medicinsko pomoč in skrb za paciente kjerkoli bo željeno izven kakšne zdravstvene stavbe (bolnice recimo). Z brezžično povezavo se lahko osebje na terenu poveže na zdravstvene kartoteke, izmenjuje pomembne datoteke in podatke in ureja oskrbo preko VoIP-a (Voice over IP) ter s tem pridobi dragocene minute v zgodnjem oskrbovanju pacientov.

Storitev naj bi se se začela v bolnici medicinske univerze, Tri-Service splošne bolnišnice in v City-Wan Fang bolnici. Mobilniška zdravstvena oskrba je del M-Taiwan iniciative, ki jo vodi Tajvansko ministrstvo za ekonomske zadeve (MoEA).

»Vpeljava brezžične tehnologije v zdravstvene sisteme je pomemben mejnik za prebivalce Tajvana«, je rekel Y.K TSai voditel Nortela. »Nortel tesno sodeluje z Cgunghwa telekomom pri razumevanje potreb, ki jih rabi industrija, preden se začne načrtovanje omrežja, ki bo znižalo kompleksnost in povečalo kvaliteto medicinskih storitev, ki so na voljo. »S podporo temu projektu, ki je del M-Taiwan iniciative, Nortel prav tako poudari svoje poslanstvo pri razvoju in širitvi WiMAX-a na Tajskem.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki