marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Brežičen dostop do medicinskih datotek na Tajskem

Deli z ostalimi

23.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Na Tajskem so začeli s storitvijo, ki omogoča dostop do medicinskih datotek kar preko brezžičnega omrežja WiMAX. Gre za medicinsko oskrbo. S to storitvijo naj bi izboljšali tako storitev samo kot tudi odzivnost do pacientov

Tajvanski Chungwa Telekom je v fazi zagona storitve "Taiwan Mobile Healthcare Services" (tajvanska zdravstvena oskrba preko mobilnika). Storitev naj bi omogočala zdravstveno oskrbo kadarkoli in kjerkoli z uporabo Nortel WiMAX storitev.

WiMAX omrežje bo podpiralo nujno medicinsko pomoč in skrb za paciente kjerkoli bo željeno izven kakšne zdravstvene stavbe (bolnice recimo). Z brezžično povezavo se lahko osebje na terenu poveže na zdravstvene kartoteke, izmenjuje pomembne datoteke in podatke in ureja oskrbo preko VoIP-a (Voice over IP) ter s tem pridobi dragocene minute v zgodnjem oskrbovanju pacientov.

Storitev naj bi se se začela v bolnici medicinske univerze, Tri-Service splošne bolnišnice in v City-Wan Fang bolnici. Mobilniška zdravstvena oskrba je del M-Taiwan iniciative, ki jo vodi Tajvansko ministrstvo za ekonomske zadeve (MoEA).

»Vpeljava brezžične tehnologije v zdravstvene sisteme je pomemben mejnik za prebivalce Tajvana«, je rekel Y.K TSai voditel Nortela. »Nortel tesno sodeluje z Cgunghwa telekomom pri razumevanje potreb, ki jih rabi industrija, preden se začne načrtovanje omrežja, ki bo znižalo kompleksnost in povečalo kvaliteto medicinskih storitev, ki so na voljo. »S podporo temu projektu, ki je del M-Taiwan iniciative, Nortel prav tako poudari svoje poslanstvo pri razvoju in širitvi WiMAX-a na Tajskem.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki