marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

Brežičen dostop do medicinskih datotek na Tajskem

Deli z ostalimi

23.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Na Tajskem so začeli s storitvijo, ki omogoča dostop do medicinskih datotek kar preko brezžičnega omrežja WiMAX. Gre za medicinsko oskrbo. S to storitvijo naj bi izboljšali tako storitev samo kot tudi odzivnost do pacientov

Tajvanski Chungwa Telekom je v fazi zagona storitve "Taiwan Mobile Healthcare Services" (tajvanska zdravstvena oskrba preko mobilnika). Storitev naj bi omogočala zdravstveno oskrbo kadarkoli in kjerkoli z uporabo Nortel WiMAX storitev.

WiMAX omrežje bo podpiralo nujno medicinsko pomoč in skrb za paciente kjerkoli bo željeno izven kakšne zdravstvene stavbe (bolnice recimo). Z brezžično povezavo se lahko osebje na terenu poveže na zdravstvene kartoteke, izmenjuje pomembne datoteke in podatke in ureja oskrbo preko VoIP-a (Voice over IP) ter s tem pridobi dragocene minute v zgodnjem oskrbovanju pacientov.

Storitev naj bi se se začela v bolnici medicinske univerze, Tri-Service splošne bolnišnice in v City-Wan Fang bolnici. Mobilniška zdravstvena oskrba je del M-Taiwan iniciative, ki jo vodi Tajvansko ministrstvo za ekonomske zadeve (MoEA).

»Vpeljava brezžične tehnologije v zdravstvene sisteme je pomemben mejnik za prebivalce Tajvana«, je rekel Y.K TSai voditel Nortela. »Nortel tesno sodeluje z Cgunghwa telekomom pri razumevanje potreb, ki jih rabi industrija, preden se začne načrtovanje omrežja, ki bo znižalo kompleksnost in povečalo kvaliteto medicinskih storitev, ki so na voljo. »S podporo temu projektu, ki je del M-Taiwan iniciative, Nortel prav tako poudari svoje poslanstvo pri razvoju in širitvi WiMAX-a na Tajskem.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki