marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Brezplačne antivirusne aplikacije za Android večinoma nekoristne

Deli z ostalimi

18.11.2011
Objavil: Dare Gliha

Oktobra so pri priznanem neodvisnem testnem centru AV-Test.org izvedli testiranje mobilnih aplikacij, ki so dostopne brez stroškov plačila in nudijo spletno zaščito za naprave z Androidom. Večina popularnih brezplačnih izdelkov se ni dobro odrezala, zato so strokovnjaki pri AV-Test.org prišli do zaključka, da tovrstni izdelki pravzaprav ogrožajo uporabnike, saj jim dajejo lažen občutek varnosti.

Testiranje je potekalo na tabličnem računalniku Samsung Galaxy Tab (GT-P1010), ki deluje na platformi Android 2.2.1. Ocenjevali so pregled zunanjega pomnilnika, ki je vseboval več kot 170 primerkov zlonamernih programov. Temu je sledilo še nadaljnje t.i. »on access« ocenjevanje, pri katerem ocenjujejo uspešnost antivirusnih izdelkov pri blokiranju zlonamernih aplikacij, ki jih je zagnal uporabnik. Kar trije od sedmih brezplačnih izdelkov niso zaznali niti enega zlonamernega programa, najboljši izdelek pa je uspešno zaznal le 80 odstotkov zlonamernih aplikacij.

Pri ocenjevanju brezplačnih varnostnih rešitev za »pametne telefone« so poleg izdelka enega od komercialnih ponudnikov za referenco uporabili tudi Kaspersky Mobile Security. Slednji je vseh 10 zlonamernih programov uspešno zaznal že ob zagonu oziroma namestitvi. To je tudi najpomembnejši indikator, saj je pri zlonamernih aplikacijah nevarnost največja ob njihovem zagonu in ne ko so te zgolj shranjene na spominu naprave.

Victor Dronov, produktni vodja oddelka za mobilne naprave pri Kaspersky Labu je dejal: »Android je pred kratkim postal primarna tarča kiberkriminalcev, saj število zlonamernih programov narejenih za to platformo narašča z neverjetno hitrostjo. Zato moramo pravočasno poskrbeti za primerno antivirusno zaščito tudi na pametnih telefonih, ne le na osebnih računalnikih. Vsekakor pa smo veseli, da se je pri testiranju naš izdelek izkazal kot 100-odstotno učinkovit.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki