marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

ARM bo spet sodeloval s Huaweijem

Deli z ostalimi

28.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Britanski proizvajalec čipov ARM je izjavil, da bo ponovno dovolil uporabo svoje tehnologije za čipe, ki jih izdeluje Huawei. Sodelovanje so prekinili maja, ko se je pričel trgovinski spor med ZDA in Huaweijem. ARM meni, da je njihova tehnologija iz Združenega kraljestva in zato prepoved za njih ne velja.

Huaweijeva hčerinska družba HiSilicon, ki izdeluje čipe za pametne telefone podjetja, za osnovo svojih čipov uporablja ARM-ovo zasnovo. Podjetje ARM je navedlo, da njihova arhitektura v8-A in njena naslednja generacija nista ameriškega porekla, zato ameriške omejitve ne veljajo.

Zdi se, da je trgovinski spor med ZDA in Kitajsko močno prizadel Huawei, saj je družbi prepovedal sodelovanje z ameriškimi dobavitelji. Čeprav so bili začetni pogoji močno omejujoči, se je kasneje to malenkost omililo. Tako je pred mesecem dni med prvimi sodelovanje obnovil Qualcomm, sedaj pa se jim je pridružil tudi ARM.

Ali bo kmalu sledilo še kako podjetje, med katere sodi tudi Google, bomo videli verjetno kmalu. Bi pa to bil zelo dober korak za Huawei, saj je njihov zadnji paradni konj Mate 30 Pro zaradi odsotnosti Googlovih storitev za večino sveta trenutno precej neuporaben mobilnik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki