marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Španska policija aretirala pisca virusov

Deli z ostalimi

04.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Španska policija je aretirala moškega, ki je po njihovih navedbah osumljen širjenja nekaj trenutno najbolj razširjenih mobilnih virusev. 28 letni moški je po vsej verjetnosti avtor virusov, ki so okužili preko 115.000 mobilnikov. Aretiran je bil v španski Valencii.

Osumljenec je po navedbah policije avtor preko 20 različic virusa Cabir in CommWarrior, ki sta ciljala na mobilnike z operacijskim sistemom Symbian S60. Ta operacijski sistem poganja Nokiino serijo N ter preko 100 ostalih pametnih mobilnikov. Virus se je na mobilnik prenesel preko bluetooth povezave ali MMS sporočila. Takoj ko uporabnik sporočilo odpre, pa se virus namesti na telefon.

CommWarrior je precej bolj uničevalen, saj iz telefona izbriše podatke in ga celo formatira. Širi se preko številk v imeniku, katerim pošlje okuženo sporočilo preko MMS ali bluetootha. Cabir se razpošilja preko bluetootha in na okuženem mobilniku stalno išče prisotnost druge naprave, kateri bi poslal okuženo sporočilo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki