marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Španska policija aretirala pisca virusov

Deli z ostalimi

04.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Španska policija je aretirala moškega, ki je po njihovih navedbah osumljen širjenja nekaj trenutno najbolj razširjenih mobilnih virusev. 28 letni moški je po vsej verjetnosti avtor virusov, ki so okužili preko 115.000 mobilnikov. Aretiran je bil v španski Valencii.

Osumljenec je po navedbah policije avtor preko 20 različic virusa Cabir in CommWarrior, ki sta ciljala na mobilnike z operacijskim sistemom Symbian S60. Ta operacijski sistem poganja Nokiino serijo N ter preko 100 ostalih pametnih mobilnikov. Virus se je na mobilnik prenesel preko bluetooth povezave ali MMS sporočila. Takoj ko uporabnik sporočilo odpre, pa se virus namesti na telefon.

CommWarrior je precej bolj uničevalen, saj iz telefona izbriše podatke in ga celo formatira. Širi se preko številk v imeniku, katerim pošlje okuženo sporočilo preko MMS ali bluetootha. Cabir se razpošilja preko bluetootha in na okuženem mobilniku stalno išče prisotnost druge naprave, kateri bi poslal okuženo sporočilo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki