marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Apple v zadnjem četrtletju 2019 odposlal največ telefonov

Deli z ostalimi

31.01.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je bil vodilni na področju prodaje pametnih telefonov v zadnjem četrtletju leta 2019, sledita pa mu Samsung in Huawei. To kaže zadnje poročilo podjetja Strategy Analytics. Apple je odposlal 70,7 milijona iPhonov, kar je sedem odstotno povečanje v primerjavi s primerljivim četrtletjem leta 2018.

Glede na to, da je trg mobilne telefonije v stagniranju je podatek o povišanju prodaje za podjetje iz Cupertina precej vzpodbuden podatek. Gledano skozi celo leto je Apple odpremil 197,4 milijona iPhonov, še vedno vodilni pa je Samsung, ki je odpremil 295,1 milijona mobilnikov.

Kljub močnemu domačemu trgu je Huawei v zadnjem četrtletju začutil posledice sankcij s strani ZDA. Zabeležili so namreč sedem odstotno zmanjšanje, odpremili so 56 milijona mobilnikov. V enakem obdobju leta 2018 so odpremili 60,5 milijona. Kljub padcu v zadnjem četrtletju pa so v celem letu odpremili 35 milijonov mobilnikov več kot leto poprej.

Odstotkovno si je največji kos pogače odrezal Samsung z 21 % tržnim deležem, slidita pa mu Huawei s 17 % in Apple s 14 %. Poročilo na koncu še navaja, da je trg v primežu padca prodaje na Kitajskem in višjo prodajo v Indiji in Afriki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki