marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Apple raziskuje prodajo kompletov za beli iPhone

Deli z ostalimi

29.11.2010
Objavil: Dare Gliha

Apple raziskuje mladostnika, ki je uspel dobiti večjo količino belih ohišij za iPhone 4. Prav lahko se zgodi, da se bodo pri podjetju odločili za tožbo, saj so prepričani, da gre za ukradeno robo. Fei Lam iz New Yorka govori kitajsko, uspelo pa mu je dobiti kontakt pri Applovem dobavitelju, Foxconn-u in s tem večjo količino belih ohišij.

Apple je dolgo obljubljal izdajo belega iPhone-a, vendar je z njegovim lansiranjem nenehno odlašal. Ravno zaradi tega razloga pa se je pojavilo veliko povpraševanje po teh kompletih. Lam ohišja naroča na Kitajskem, na začetku jih je pakiral sam, sedaj pa se je posel tako razširil, da mu to počnejo direkto pri proizvajalcu in ti nato tudi pošljejo komplet h kupcu. S tem početjem naj bi do sedaj prodal za preko 130.000 dolarjev kompletov. En komplet sicer stane 279 dolarjev.

Ker pa se je njegov posel pojavil tudi v medijih je prepričan, da je nase pritegnil pozornost Appla in sicer naj bi mu bil na sledi privatni detektiv. "Dobil sem elektronsko sporočilo detektiva, ki me je obtožil prodaje ukradene robe, za kar sem 100 % prepričan, da ne drži," je Lam povedal za časnik New York Observer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki