marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Apple objavil prodajne rezultate tretjega četrtletja

Deli z ostalimi

05.08.2019
Objavil: Dare Gliha

Apple je prejšnji teden objavil prodajne rezultate tretjega četrtletja, ki znašajo 53,8 milijarde dolarjev, kar je procent več, kot v enakem obdobju lani. Pri podjetju so poudarili, da je to najuspešnejše tretje četrtletje do sedaj.

Največji delež so prinesle storitve, h končnemu znesku pa so precej prinesle tudi nosljive naprave. V ZDA so opazili povišanje prodaje na 25,1 milijarde, na Kitajskem (9,2 milijarde) in v Evropi (11,9 milijarde) pa so bili rezultati slabši, po njihovem mnenju zaradi povečane konkurence. Ostali trgi so prinesli malenkostno povišanje prodaje.

Je pa zanimivo, da so pri prodaji iPhonov zabeležili kar 13,1 odstotni padec prihodkov, največji dobiček pa so prinesle nosljive in domače naprave (v to kategorijo štejejo Apple Watch, AirPodse in HomePod) ter seveda storitve.

V prihajajočem četrtletju pri Applu načrtujejo predstavitev iPhona 11, v ZDA se za prihodnji mesec pripravlja lansiranje lastne kreditne kartice Apple Card, omenja pa se tudi prihod večjega, 16 palčnega MacBooka. Prihodek iz transakcij Apple Pay se bo tako s prihodom njihove kartice le še zviševal.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki