marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Apple kupil Intelovo tehnologijo mobilnih modemov

Deli z ostalimi

29.07.2019
Objavil: Dare Gliha

Apple je dolgo časa iskal možnost neodvisnosti od Qualcommovega čipseta za mobilne modeme. Nekaj let je poleg njihovih rešitev uporabljal tudi Intelove modeme, vendar so pri podjetju po nedavni poravnavi med Applom in Qualcommom bili primorani opustiti posel 5G modemov.

Apple je sedaj objavil, da je kupil ta propadli posel podjetja Intel, za nakup pa so odšteli kar milijardo dolarjev. Nakup bo dokončan v zadnjem četrtletju tega leta, pri tem pa bo pod Apple prešlo okoli 2.200 zaposlenih, preko 17.000 brezžičnih patentov, najemi, ter vsa potrebna oprema. Intel bo še vedno lahko razvijal modeme za prenosnike, IoT naprave in avtonomna vozila.

Apple bo s to potezo v bodoče lahko konkuriral Qualcommu in razvil svoje rešitve za hišne naprave. Na žalost to pomeni, da je Qualcomm sedaj edina izbira za 5G Android telefone v bližnji prihodnosti. Čeprav je podjetje s svojimi 5G modemi v veliki prednosti pred ostalimi, pomanjkanje konkurence nikakor ni dobro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki