marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Apple kupil Intelovo tehnologijo mobilnih modemov

Deli z ostalimi

29.07.2019
Objavil: Dare Gliha

Apple je dolgo časa iskal možnost neodvisnosti od Qualcommovega čipseta za mobilne modeme. Nekaj let je poleg njihovih rešitev uporabljal tudi Intelove modeme, vendar so pri podjetju po nedavni poravnavi med Applom in Qualcommom bili primorani opustiti posel 5G modemov.

Apple je sedaj objavil, da je kupil ta propadli posel podjetja Intel, za nakup pa so odšteli kar milijardo dolarjev. Nakup bo dokončan v zadnjem četrtletju tega leta, pri tem pa bo pod Apple prešlo okoli 2.200 zaposlenih, preko 17.000 brezžičnih patentov, najemi, ter vsa potrebna oprema. Intel bo še vedno lahko razvijal modeme za prenosnike, IoT naprave in avtonomna vozila.

Apple bo s to potezo v bodoče lahko konkuriral Qualcommu in razvil svoje rešitve za hišne naprave. Na žalost to pomeni, da je Qualcomm sedaj edina izbira za 5G Android telefone v bližnji prihodnosti. Čeprav je podjetje s svojimi 5G modemi v veliki prednosti pred ostalimi, pomanjkanje konkurence nikakor ni dobro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki