marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Alcatel za 2018 najavlja nov koncept mobilnikov


24.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Kitajski TCL z znamko Alcatel je prvi, ki je na letošnjem mobilnem kongresu v Barceloni predstavil svoje novosti za leto 2018. Ključna novost je preimenovanje modelov za lažjo konsistenco in prepoznavo.

Alcatel navaja, da imajo sedaj v mislih tudi bolj stilsko oblikovanje, vse naprave pa sledijo določeni rdeči črti, ki sledi trem smernicam: bleščeča oblika, pametna kamera in t.i. “face key” ali prepoznava obraza za odklepanje mobilnika.

Svoje mobilnike so sedaj strnili v tri serije in sicer osnovno serijo 1, ki je cenovno postavljena pod 100 €, serija 3 se giblje med 100 in 200 €, serija 5 pa je postavljena pod 249 €. Dodatnega poimenovanja, kot je bil Idol sedaj ne nameravajo več uporabljati.

Alcatel 5 je najzmogljivejši predstavljeni mobilnik, njegovo ohišje je plastično, a spominja na aluminij, kar mu omogoča boljši sprejem anten. Ekran je praktično na celotnem sprednjem delu mobilnika, le na zgornji strani so pustili rob, kjer se nahaja dvojna kamera. Navajajo, da so se za to obliko odločili zaradi lažje uporabe. Dvojna sprednja kamera omogoča snemanje širokokotnih samoportretov s kotom 120 stopinj, kamera pa v ta način samodejno preklopi če zazna vsaj tri obraze. Alcatel 5 za polnjenje trenutno edini uporablja USB tipa C, na voljo pa bo v prihajajočih tednih za konkurenčno ceno 229 €.

Serijo 3 sestavljajo štirje mobilniki in sicer 3, 3C, 3X in 3V. Najzmogljivejši med njimi je 3V, ki ima šest palčni zaslon ločljivosti 2K, zaradi česar je primeren za gledanje video posnetkov. Mobilnik ima dvojno zadnjo kamero, ki omogoča bokeh efekt v realnem času, cena pa bo znašala zgolj 189 €. Model 3X je en izmed najbolj kompaktnih mobilnikov, njegov 5,7 palčni zaslon pa zavzema kar 77,7 % celotne površine sprednjega zaslona. Tudi ta ima dvojno zadnjo kamero, omogoča snemaje v širokem kotu, ne omogoča pa bokeh načina. Cenejša iz serije sta 3C za 129 €, ta žal omogoča le 3G povezljivost ter model 3, ki bo stal 149 €, imel pa bo 5,5 palčni zaslon ter bleščeče ohišje.

Serija 1 sestavljata dva mobilnika, model 1X je prvi mobilnik z Android O Go Edition, ki zaradi potreb po manjši strojni zmogljivosti deluje izredno hitro. Zaradi tega je uporabniku na voljo tudi precej pomnilnika, od 16 GB kolikor jih ima mobilnik jih ostane več kot 10 GB. Omeniti velja, da so za Android O Go edition namensko narejene tudi aplikacije. Cena za model 1X bo znašala 99 €. Model 1C zopet omogoča le 3G povezljivost, cena bo znašala 89 €, edina prednost pa je kovinski zadnji del mobilnika.

TCL od sedaj tudi vse zaslone za svoje mobilnike izdeluje sam, kar jim omogoča boljšo energijsko učinkovitost. V Evropi so dobro prisotni, saj navajajo, da so po prodaji na petem mestu med proizvajalci, predvsem na račun sodelovanja z lokalnimi operaterji.

Vse naprave bodo na voljo na vseh trgih, vendar se za naše tržišče še ne ve, kdaj bodo na voljo, po vsej verjetnosti pa le preko kanalov proste prodaje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki