marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Mobilni telefon za starejše

Deli z ostalimi

02.12.2004
Objavil: Dare Gliha

V današnjih časih je precej težko najti mobilni telefon, ki bi bil primeren za starejše, saj skorajda ne obstaja več tak, ki bi omogočal le telefoniranje in pošiljanje kratkih sporočil. Seveda pa se tu ne moremo izogniti niti zahtevi po karseda večji pisavi na zaslonu.

Na vse to so mislili pri japonskem mobilnem operaterju TU-KA, ki je del skupine KDDI (le-ti so tudi največji tekmec operaterja NTT DoCoMo), saj so predstavili nov mobilni telefon, ki bo namenjen predvsem starejšim uporabnikom.

Nov mobilni telefon bo spominjal na začetke mobilne telefonije leta 1990, za operaterja TU-KA pa ga bo izdelovalo podjetje Kyocera. Funkcije telefona bodo pravzaprav le tipkovnica in zunanja antena, glavni adut pa je baterija, saj naj bi po navedbah zdržala kar 840 ur v pripravljenosti, kar pomeni mesec dni časa pripravljenosti. Vedno pa obstaja možnost, da bo telefon všeč predvsem kakemu poslovnežu, kateremu je glavna funkcija mobilnika še vedno le telefoniranje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki