marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Mobilni telefon za starejše

Deli z ostalimi

02.12.2004
Objavil: Dare Gliha

V današnjih časih je precej težko najti mobilni telefon, ki bi bil primeren za starejše, saj skorajda ne obstaja več tak, ki bi omogočal le telefoniranje in pošiljanje kratkih sporočil. Seveda pa se tu ne moremo izogniti niti zahtevi po karseda večji pisavi na zaslonu.

Na vse to so mislili pri japonskem mobilnem operaterju TU-KA, ki je del skupine KDDI (le-ti so tudi največji tekmec operaterja NTT DoCoMo), saj so predstavili nov mobilni telefon, ki bo namenjen predvsem starejšim uporabnikom.

Nov mobilni telefon bo spominjal na začetke mobilne telefonije leta 1990, za operaterja TU-KA pa ga bo izdelovalo podjetje Kyocera. Funkcije telefona bodo pravzaprav le tipkovnica in zunanja antena, glavni adut pa je baterija, saj naj bi po navedbah zdržala kar 840 ur v pripravljenosti, kar pomeni mesec dni časa pripravljenosti. Vedno pa obstaja možnost, da bo telefon všeč predvsem kakemu poslovnežu, kateremu je glavna funkcija mobilnika še vedno le telefoniranje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki