marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Mobilni telefon za starejše

Deli z ostalimi

02.12.2004
Objavil: Dare Gliha

V današnjih časih je precej težko najti mobilni telefon, ki bi bil primeren za starejše, saj skorajda ne obstaja več tak, ki bi omogočal le telefoniranje in pošiljanje kratkih sporočil. Seveda pa se tu ne moremo izogniti niti zahtevi po karseda večji pisavi na zaslonu.

Na vse to so mislili pri japonskem mobilnem operaterju TU-KA, ki je del skupine KDDI (le-ti so tudi največji tekmec operaterja NTT DoCoMo), saj so predstavili nov mobilni telefon, ki bo namenjen predvsem starejšim uporabnikom.

Nov mobilni telefon bo spominjal na začetke mobilne telefonije leta 1990, za operaterja TU-KA pa ga bo izdelovalo podjetje Kyocera. Funkcije telefona bodo pravzaprav le tipkovnica in zunanja antena, glavni adut pa je baterija, saj naj bi po navedbah zdržala kar 840 ur v pripravljenosti, kar pomeni mesec dni časa pripravljenosti. Vedno pa obstaja možnost, da bo telefon všeč predvsem kakemu poslovnežu, kateremu je glavna funkcija mobilnika še vedno le telefoniranje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki