marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

slikaHTC še kar tone
08.01.2020

HTC je objavil finančne rezultate za leto 2019, ki pa so vse kaj kot vzpodbudni. Pokazalo se je namreč to, da se že nekaj časa šepeta, da podjetje tone vse globje. V letu 2019 so imeli tako zgolj 330 milijonov dolarjev prihodka, kar je skoraj 58 % padec glede na leto prej, ter 87 % glede na leto 2017.

članki

SMS sporočila praznujejo 15. rojstni dan

Deli z ostalimi

10.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V tem času industrija mobilnih telefonov praznuje petnajsti rojstni dan SMS centra (Short Message Service Centre - SMSC), osnovne aplikacije, ki stoji za tekstovnimi sporočili.

Aplikacijo je na trg ponudila družba Acision leta 1992. Prvi SMSC je bil predstavljen kot izdelek, primarno namenjen potrebam in izboljšavi zanesljivosti razvijajoče se mobilne industrije. V tem letu je bilo sklenjenih že kar nekaj pogodb, prva pa je bila sklenjena z družbo Telenor.

V letu 1992 je SMSC verzije 1.0 imel zmožnost pošiljanja desetih sporočil v sekundi, kar je bilo kmalu preseženo z inovacijami, ki so izboljšale kapaciteto, zanesljivost in dostopnost. Do leta 1999 je mobilna industrija dočakala visoko zmogljiv SMSC, tudi družbe Acision, ki je omogočil pošiljanje 500 tekstovnih sporočil na sekundo. Sedaj je to število že močno preseženo, za 32-krat, kar je omogočil nov Acisionov IP SMSC.

Hitremu razvoju mobilne trga navkljub, pa je SMS še vedno najpomembnejša dodana vrednost operaterjev, tako na zrelih, kakor tudi na rastočih trgih. Tudi na najbolj razvitih trgih, kot je Zahodna Evropa, so SMS centri nujni za operaterje in ti se med seboj razlikujejo po visoko kvalitetnih in izboljšanih sporočilnih storitvah.

Steven van Zanen, podpredsednik trženja pri družbi Acision je dejal: »Mobilno sporočanje močno prispeva k skupnim prihodkom skoraj vsakega mobilnega operaterja na svetu in fenomenalni razvoj SMS centrov v zadnjih petnajstih letih je bil glavni razlog za splošni uspeh SMS sporočil. Kakorkoli, nismo še končali, saj pri družbi Acision vedno znova gledamo naprej in izboljšujemo zmogljivosti ter še naprej stremimo k temu, da bomo vodilni na trgu SMS sporočil.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki