marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

SMS sporočila praznujejo 15. rojstni dan

Deli z ostalimi

10.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V tem času industrija mobilnih telefonov praznuje petnajsti rojstni dan SMS centra (Short Message Service Centre - SMSC), osnovne aplikacije, ki stoji za tekstovnimi sporočili.

Aplikacijo je na trg ponudila družba Acision leta 1992. Prvi SMSC je bil predstavljen kot izdelek, primarno namenjen potrebam in izboljšavi zanesljivosti razvijajoče se mobilne industrije. V tem letu je bilo sklenjenih že kar nekaj pogodb, prva pa je bila sklenjena z družbo Telenor.

V letu 1992 je SMSC verzije 1.0 imel zmožnost pošiljanja desetih sporočil v sekundi, kar je bilo kmalu preseženo z inovacijami, ki so izboljšale kapaciteto, zanesljivost in dostopnost. Do leta 1999 je mobilna industrija dočakala visoko zmogljiv SMSC, tudi družbe Acision, ki je omogočil pošiljanje 500 tekstovnih sporočil na sekundo. Sedaj je to število že močno preseženo, za 32-krat, kar je omogočil nov Acisionov IP SMSC.

Hitremu razvoju mobilne trga navkljub, pa je SMS še vedno najpomembnejša dodana vrednost operaterjev, tako na zrelih, kakor tudi na rastočih trgih. Tudi na najbolj razvitih trgih, kot je Zahodna Evropa, so SMS centri nujni za operaterje in ti se med seboj razlikujejo po visoko kvalitetnih in izboljšanih sporočilnih storitvah.

Steven van Zanen, podpredsednik trženja pri družbi Acision je dejal: »Mobilno sporočanje močno prispeva k skupnim prihodkom skoraj vsakega mobilnega operaterja na svetu in fenomenalni razvoj SMS centrov v zadnjih petnajstih letih je bil glavni razlog za splošni uspeh SMS sporočil. Kakorkoli, nismo še končali, saj pri družbi Acision vedno znova gledamo naprej in izboljšujemo zmogljivosti ter še naprej stremimo k temu, da bomo vodilni na trgu SMS sporočil.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki