marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

SMS sporočila praznujejo 15. rojstni dan

Deli z ostalimi

10.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V tem času industrija mobilnih telefonov praznuje petnajsti rojstni dan SMS centra (Short Message Service Centre - SMSC), osnovne aplikacije, ki stoji za tekstovnimi sporočili.

Aplikacijo je na trg ponudila družba Acision leta 1992. Prvi SMSC je bil predstavljen kot izdelek, primarno namenjen potrebam in izboljšavi zanesljivosti razvijajoče se mobilne industrije. V tem letu je bilo sklenjenih že kar nekaj pogodb, prva pa je bila sklenjena z družbo Telenor.

V letu 1992 je SMSC verzije 1.0 imel zmožnost pošiljanja desetih sporočil v sekundi, kar je bilo kmalu preseženo z inovacijami, ki so izboljšale kapaciteto, zanesljivost in dostopnost. Do leta 1999 je mobilna industrija dočakala visoko zmogljiv SMSC, tudi družbe Acision, ki je omogočil pošiljanje 500 tekstovnih sporočil na sekundo. Sedaj je to število že močno preseženo, za 32-krat, kar je omogočil nov Acisionov IP SMSC.

Hitremu razvoju mobilne trga navkljub, pa je SMS še vedno najpomembnejša dodana vrednost operaterjev, tako na zrelih, kakor tudi na rastočih trgih. Tudi na najbolj razvitih trgih, kot je Zahodna Evropa, so SMS centri nujni za operaterje in ti se med seboj razlikujejo po visoko kvalitetnih in izboljšanih sporočilnih storitvah.

Steven van Zanen, podpredsednik trženja pri družbi Acision je dejal: »Mobilno sporočanje močno prispeva k skupnim prihodkom skoraj vsakega mobilnega operaterja na svetu in fenomenalni razvoj SMS centrov v zadnjih petnajstih letih je bil glavni razlog za splošni uspeh SMS sporočil. Kakorkoli, nismo še končali, saj pri družbi Acision vedno znova gledamo naprej in izboljšujemo zmogljivosti ter še naprej stremimo k temu, da bomo vodilni na trgu SMS sporočil.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki