marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Power support

Power Support paket za iPhone 6

Power support Air Jacket, Arc Bumper, AFP Crystal film in Anti-gare film


Power support Air Jacket, Arc Bumper, AFP Crystal film in Anti-gare film

01.02.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Ogromno uporabnikov Applovih iPhonov si za njihovo pregrešno drago igračko nabavi zaščitne ovitke, folije, bumperje in še kaj. Od cenenih do dragih, od minimalističnih, do karseda zaščitnih modelov. Fantje in dekleta iz podjetja Power Support so nam tako poslali paketek štirih izdelkov iz njihove linije za zaščito iPhona.
Air Jacket (clear)

Eden izmed najbolj priljubljenih izdelkov je prav njihov izjemno tanek Air Jacket. Izdelan je iz polikarbonatov in se pohvali s posebnim premazom pri odstranjevanju mini praskic. Bojda same po sebi po določenem času izginejo. Vsaj tiste male.. Na testu smo imeli popolnoma prozorno različico.

Ovitek izjemno tesno objame vse dele telefona in ima tudi nekaj minimalnega roba za zaščito zaslona, a kljub temu bi vsaj jaz raje uporabil še kakšno dodatno folijo. In ravno prvi del stavka predstavlja tudi malo slabost. Res, da objame vse vogale naprav, druga stvar je pa, kako sneti presneto reč. V desnem spodnjem kotu, na sprednji strani je sicer malce urezan vogal za lažje odstranjevanje. A potrebno je začeti v nasprotnem – levem kotu in nato iti proti desnem, šele nato bo šla demontaža nekako po načrtu, brez preklinjanj, iskanjem izvijačev in metanjem ob tla.

Kljub svoji tankosti pa ga je še vedno dovolj skupaj za zaščito leče kamere. Leča se v nobenem primeru ne dotika podlage in je dobro zaščitena.

Air Jacket je definitivno ena izmed rešitev za uporabnike, ki si želijo minimalistično, lahko in skoraj neopazno zaščito. V roki deluje plastično in malce prožno, a ne TPU (gumasto). Kljub temu pa je komajda opazen in le od blizu opazimo nameščen prozen ovitek.

Arc Bumper

Ni veliko dobrih bumperjev za iPhonovo šestico. Proizvajalcem malce povzroča težave, zaobljena oblika in posledično dober fit bumperja. A Power Supportovcem je uspelo. Arc se zelo lepo uleže na iPhona, v testni sivi kombinaciji z sivim iPhonom pa je skorajda neopazen. Še največja razlika se vidi na hrbtni strani in le strenirano oko opazi višji rob na sprednji strani. Na voljo so še v srebrni in zlati različici.

Čeprav na pogled deluje hibridno, podobno kot podobni modeli z gumasto zaščito okoli telefona in nato še plastičnim okvirom, temu ni tako. Okvir je resda polikarbonat, a notranja stran ni guma, temveč mehak elastomer. Posledično se zelo lepo usede in obenem zaščiti zaslon in je višji od leče kamere. Ker pa ni hibrid, odpade trganje gume po zobu časa med okvirom in napravo.

V embalaži je priložena še visoko kakovostna AFP Crystal folija in mala, siva krpica za čiščenje in inštalacijo folije.

AFP Crystal film in Anti-gare film

Power Support pa je svoje ime ustvaril z izjemnimi folijami, šele kasneje so šli na ostalo zaščito.

V paketu sta bili prisotni tudi dve zaščitni foliji za zaščito zaslona. AFP Crystal in Anti-glare modela. Pri vsakem modelu sta priloženi dve foliji, odstranjevalec prahu in krpica.

Razlike pa so v finalni obdelavi. AFP Crystal (priložena pri Arc Bumperju) je klasična, prozorna folija. Anti-glare pa proti bleščanju zaslona. Ob inštalaciji deluje na odtip podobno, kot LCD monitorji brez stekla.

Pozor. Foliji, po zaslugi Applovega dizajna ukrivljenega stekla zaslona ne segata do končnega roba. Kjer se začne steklo kriviti se tudi folija konča. Po eni strani razumljivo, saj bi se v naprotnem primeru pojavile težave z gubanjem po krivinah. Vizuelno se na AFP Crystal modelu to niti ne opazi, pri matirani anti-glare pa. Nekatere bo to sicer motilo, druge niti ne.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji