marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Caudabe

Caudabe spet na prestolu?

Caudabe Veil


Caudabe Veil

01.02.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Caudabe je pred nekaj leti udaril z ovitki za iPhone 4/s. Njihov izgled je bil preprost, a roko na srce nič kaj posebnega. Nato so se vzeli v roke in predstavili njihova Streamline in Perimetric ovitka za iPhone 5. Tanek, super ovitek. Nato pa so končno šli še korak dlje in pokazali svetu model Veil.
Model Veil se je začel s prihodom iPhona 5s in 5c. Bohotil se je z izjemno tankostjo, 0,35 milimetra in premium matiranim odtipom. Niso pa bili edini, tudi Slice je podobno tanek, mogoče še malce manj in še kak drug proizvajalec (ki se ga trenutno ne morem spomniti) s podobnimi specifikacijami. A Caudabejevi ovitki se (ponavadi) s časom niso raztegnili in se začeli upogibati v vse mogoče smeri. Ostali so taki, kot prvi dan.

Veili imajo pomanjkljivost, kot vsi “suhci” – občutljivost na mini praskice. Kaj hitro se zgodi, da po kakšnem tednu ali dveh, ob pogledu na dobro svetlobo opazimo kakšno novo mini praskico. A konec koncev, temu je namenjen, zaščiti telefona in ne zaščiti samega sebe.

Da nadaljujem zgodbo..

Vse več ljudi po svetu je prisegalo na Veile. Pač ljubitelji minimalizma (zagovornikom maksimalne zaščite je Veil itak nepotrebna "brezvezarija"). Nato je prišel iPhone 6, Caudabejevci so se hitro odzvali z novo linijo. A kaj, ko podobno kot večina ostalih proizvajalcev konkurenčnih ovitkov ni imela nobene zaščite za lečo kamere. Ne dolgo nazaj so to napako popravili in okoli kamere oblikovali izbočen rob. Sedaj je vse skupaj minimalistično in obenem tudi dobro zaščiteno. Logično pa pri kakšnem višjem padcu Veil prav veliko ne bo pripomogel.

Naj vas opozorim na še eno malenkost. iPhone 6 se na ravnih površinah ob dotiku enako maje, kot brez ovitka, če je odložen na zadnjo stran. Bojda nekatere to izjemno moti in za take primere bolj priporočam Air Jacket podjetja Power Support. Je v osnovi nekaj debelejši in ima nekaj boljših rešitev. Telefon se ne maje na mizi, zaščiten je spodnji del, okoli lightning konektorja in ima vsaj malce roba za zaščito zaslona. V roki deluje manj prijetnejše, je malenkost debelejši in ga je zoprno odstranjevati. Stvar okusa in potreb.

Na test smo dobili sivo (wisp) in mlečno različico (frost). Prva gre lepo skupaj s sivim iPhonom, slednja pa z belo-srebrnim in belo-zlatim. V primeru kreativnega duha pa si lahko skombinirate tudi svojo kombinacijo.

Veil je odlična zadeva za uporabnike, ki si želijo zaščito bolj ali manj proti praskam, so omejeni z stojalom v avtu in potrebujejo čimtanjši ovitek ali za ljudi, ki jim aluminijasto ohišje iPhona rado zdrsi iz rok, nihče od teh pa si ne želi masivnih zaščit, kjer se skrije vsa lepota oblikovanja Applove naprave.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji