marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
41,6 mm x 41,1 mm x 9 mm
Teža:
ura: 23,5 g, s kovinskim paščkom: 122,5 g, s silicijevim paščkom: 48,4 g
Čas uporabe:
redka uporaba: 5-6 dni, tipična uporaba: 3-4 dni
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Sony

Prva vodoodporna pametna ura na svetu s povezljivostjo NFC

Sony SmartWatch 2


Sony SmartWatch 2

26.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile predstavlja pametno uro Sony SmartWatch 2 SW2, najbolj zmogljivo pametno uro na svetu. Sony SmartWatch 2 služi kot dodatni zaslon za vaš pametni telefon Android in, poleg izboljšanja njegove telefonske funkcionalnosti, ponuja tudi edinstvene nove prednosti.
Izdelek v elegantnem ohišju združuje obliko in funkcionalnost in deluje kot večfunkcijska ura, naprava za obveščanje, vmesnik za upravljanje z aplikacijami Android in telefonski daljinski upravljalnik.

Odprtost z Androidom
Aplikacije so v središču pametne ure Sony SmartWatch 2, ki jo lahko vašim potrebam prilagodite z več programi, kot so na voljo za ostale pametne ure in jo tako naredite nepogrešljivo na poti, med vadbo, na sestankih ali doma.

Prenesite si številne SmartWatch aplikacije in izkusite raznovrstne ter edinstvene funkcije, od katerih so mnoge dostopne ne da bi vam bilo potrebno seči po vašem telefonu:

• Upravljajte s klici z dotikom vašega zapestja
• Posnemite fotografijo s pomočjo pametne aplikacije za fotografiranje na vaši pametni uri SmartWatch
• Vodite predstavitve z aplikacijo Presentation Pal
• Radi tečete ali kolesarite? Izberite aplikacijo za zemljevid in preverite kje ste s hitrim pogledom na vaše zapestje
• Preberite predhodno prenesena e-poštna sporočila, tudi če niste povezani z vašim telefonom
• Aplikacije za življenjski stil, kot je Runtastic, omogočajo vpogled v in nadzor nad vašimi rekreativnimi dejavnostmi
• Hitro in enostavno spremenite skladbe in glasnost, ne da bi vam bilo potrebno telefon potegniti iz žepa

Pametna ura SmartWatch 2 združuje eleganco in trpežnost v ohišju, ki je odporno na prah in vodo, in vam tako omogoča uporabo na plaži ali na poti – v sončnem ali deževnem vremenu.

Trg nosljive tehnologije raste
Tipični uporabnik pametnega telefona svojo napravo iz žepa potegne večkrat na dan da si prebere sporočila, pogleda na uro, preveri posodobitve in posodobi svoje podatke na družbenih omrežjih, uporabi priljubljene aplikacije, snema fotografije, posluša glasbo in igra igrice. Pametna ura SmartWatch 2 naslavlja te potrebe in s svojim priročnim zaslonom na dotik omogoča, da lahko telefon pustite v žepu ali torbici.

»Sony je ponosen na svoj vodilni položaj v segmentu pametnih zapestnih ur vse od predstavitve naše prve pametne Bluetooth zapestne ure leta 2007,« je dejal Stefan K Persson, vodja oddelka za spremljevalne izdelke pri Sony Mobile Communications.

»Medtem ko konkurenti šele sedaj predstavljajo svoje izdelke prve generacije, mi predstavljamo izdelek tretje generacije. Ta je bil izdelan ob upoštevanju uvidov več kot pol milijona kupcev, združenih z obilico tehnološkega znanja podjetja Sony, kar nam je omogočilo izdelavo kar najboljše možne pametne ure.«

»Prihodnost nosljive tehnologije je neverjetno svetla saj analitiki pričakujejo, da bo pametne ure do leta 2016 kupilo 41 milijonov uporabnikov,« je dodal Persson. »Trenutno je za pametno uro Sony SmartWatch na voljo preko 200 različnih aplikacij, ki so bile prenesene več kot milijonkrat. Še naprej bomo sodelovali z našo obsežno mrežo razvijalcev za ponujanje vse bolj privlačne izkušnje uporabe pametne ure.«

Najboljše podjetja Sony v pametni uri
Če na vašem pametnem telefonu ali tablici uporabljate operacijski sistem Android, je pametna ura Sony SmartWatch 2 vaš idealni partner.

Z njeno pomočjo boste lahko enostavno dostopali do obvestil, kot so sporočila, klici, e-poštna Facebook/Twitter sporočila, koledar, ali jo uporabljali kot daljinski upravljalnik za vaš Walkman ali kak drug digitalni predvajalnik. Ta brezžična dodatna oprema je, v trenutkih, ko je potrebno biti diskreten, idealna za uporabo z napravami z velikim zaslonom, kot je ravnokar predstavljeni Xperia Z Ultra.

Kot naslednica Sonyjeve pametne ure SmartWatch, je SmartWatch 2 polna najnovejših zmogljivosti, kot so povezljivost NFC za seznanjanje z dotikom, osupljiva in vrhunska oblika in številne druge tehnologije, vključno z višjo ločljivostjo zaslona, boljšo vidljivostjo na soncu, daljšim trajanjem baterije, bolj intuitivnim vmesnikom, možnostjo uporabe le kot zapestno uro in številnimi prednameščenimi in priporočenimi aplikacijami.

Pametna ura SmartWatch 2 deluje kot digitalna zapestna ura, ko ni povezana z vašim telefonom. Uporabite jo lahko za pregled predhodno prejetih obvestil, izveste koliko je ura, nastavite alarm ali kot svetilko, ko iščete ključe.

Pametno uro SmartWatch 2 lahko svojem stilu prilagodite z uporabo standardnih 24 mm zapestnih paščkov, kmalu pa bodo na voljo tudi novi zapestni paščki podjetja Sony, s katerimi boste lahko še dodatno izrazili svojo osebnost.

Sony z uporabo revolucionarnega oblikovanja nadaljuje z inovacijami na področju novih tehnologij in ima trenutno največji obseg dodatne opreme, ki uporablja tehnologijo NFC. Ta vsebuje brezžične slušalke, prenosne zvočnike, TV zaslone, pametne značke SmartTags in pametne ure SmartWatch.

Ključne značilnosti pametne ure Sony SmartWatch 2
• Svetlost zaslona (čitljiva na soncu)
• Najdaljše trajanje baterije med pametnimi urami (kazalnik baterije vas bo opozoril na skoraj izpraznjeno baterijo)
• Odporna na vodo (IP57)
• Enostavna namestitev (NFC seznanjanje in povezovanje)
• Delovanje kot digitalne ura
• Standardni mikro USB kabel za polnjenje
• Intuitivni vmesnik, podoben vmesniku Android
• Večji zaslon, višja ločljivost (diagonala 4 cm,ločljivost 220x176 slikovnih točk)
• Kakovostni materiali (ohišje iz aluminija, zapestni pašček iz nerjavnega jekla)
• Izboljšana združljivost (deluje z večino telefonov z operacijskim sistemom Android)
• Izmenljivi zapestni paščki – izrazite svoj značaj s katerimkoli standardnim 24 mm zapestnim paščkom

Pametna ura Sony SmartWatch 2 SW2 bo po vsem svetu na voljo od septembra 2013.

fotografije
komentarji