marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
Watch4: 40,4 x 39,3 x 9,8 mm oz. 44,4 x 43,3 x 9,8 mm / Watch4 Classic: 41,5 x 41,5 x 11,2 oz. 45,5 x 45,5 x 11,0 mm (za 40 oz. 44 mm različico)
Teža:
Watch4: 25,9 oz. 30,3 g / Watch4 Classic: 46,5 oz. 52 g (za 40 oz. 44 mm različico)
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy Watch4 / Galaxy Watch4 Classic


Samsung Galaxy Watch4 / Galaxy Watch4 Classic

12.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil pametni uri Galaxy Watch4 in Galaxy Watch 4 Classic, ki naznanjata novo obdobje inovacij v pametnih urah. Sta prvi pametni uri z novim Wear OS Powered by Samsung operacijskim sistemom, ki je bil narejen v sodelovanju s podjetjem Google. Opremljeni sta tudi z UI Watch, najbolj intuitivnim Samsung uporabniškim vmesnikom doslej.
Serija Galaxy Watch4 je podkrepljena z napredno strojno opremo in ponuja bolj gladko in povezano uporabniško izkušnjo kot kadarkoli. Ti novi napravi sta bili tudi povsem na novo zasnovani, tako da ljudem ponujata najboljša orodja za spremljanje njihovega počutja.

»Priča smo bili izjemni rasti serije Galaxy Watch, saj so uporabniki odkrili zdravstvene prednosti in priročnost nosljivih naprav,« pravi dr. TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri podjetju Samsung Electronics. »Razumemo, da je pot do zdravja za vsakega drugačna, zato smo ustvarili robusten nabor funkcij za zdravje in dobro počutje, da bi ljudem ponudili poglobljeno in koristnejše razumevanje njihove splošne telesne pripravljenosti.«

Najnaprednejši Samsung nabor funkcij za zdravje in dobro počutje
Pametna ura Galaxy Watch4 je opremljena z revolucionarnim Samsung senzorjem BioActive. Ta se ponaša z manjšo in bolj kompaktno zasnovo, ki ne zmanjšuje natančnosti meritev. Novi senzor 3v1 uporablja en sam čip za natančno upravljanje treh zmogljivih senzorjev za zdravje – optičnega merilnika srčnega utripa, električnega merilnika srčnega utripa in analizatorja bioelektrične upornosti. Naše povsem novo orodje za merjenje telesne sestave uporabnikom nudi globlje razumevanje njihovega splošnega zdravja in telesne pripravljenosti s ključnimi meritvami kot so stanje skeletnih mišic, bazalna presnova ter delež vode in maščobe v telesu. Sedaj lahko zlahka preverite sestavo svojega telesa na zapestju sam z dvema prstoma. V približno 15 sekundah bo senzor na vaši pametni uri zajel 2.400 podatkovnih točk.

Ultimativna mobilna izkušnja z One UI Watch in Wear OS Powered by Samsung
Enostavnost, lahkotnost in učinkovitost so značilnosti platforme pametnih ur Galaxy. S Samsungovim povsem novim One UI Watch uporabniškim vmesnikom in Wear OS Powered by Samsung operacijskim sistemom smo izkušnjo pametne ure in naprave Galaxy naredili še bolj gladko. Pri One UI Watch uporabniškem vmesniku se združljive aplikacije samodejno namestijo na vašo uro, ko jih naložite na telefon . Pomembne nastavitve, kot je del dneva, ko imate vklopljeno funkcijo Ne moti (angl. Do Not Disturb), in blokirani klicatelji, se sinhronizirajo takoj. Funkcija Auto Switch omogoča slušalkam, da izmenjujejo zvok med vašim telefonom in uro glede na uporabo. Prav tako lahko brez truda nadzorujete svojo mobilno izkušnjo z glasovnim upravljanjem Bixby , upravljanjem lunete in upravljanjem s kretnjami. Premaknite podlaket dvakrat gor in dol, da sprejmete klic, ali dvakrat zavrtite zapestje, da zavrnete klic ali izključite opozorila in alarme.

Visoka zmogljivost neposredno na vašem zapestju
Ta neverjetna izkušnja je podprta z močno nadgrajeno strojno opremo, vključno z izboljšanim procesorjem, bogatejšim zaslonom in razširjenim spominom. Pametne ure iz serije Galaxy Watch4 se ponašajo s prvim 5nm procesorjem v pametni uri Galaxy – z 20% hitrejšo centralno procesno enoto, s 50% več notranjega pomnilnika in z grafičnim procesorjem, ki je desetkrat hitrejši glede na prejšnjo generacijo. To pomeni, da premikanje in večopravilnost na seriji pametnih ur Galaxy Watch4 poteka gladko in preprosto. Nadgradili smo tudi ločljivost zaslona na 450 krat 450 slikovnih točk , tako da je slika še bolj ostra in razločna. Impresivnih 16GB notranjega spomina pomeni, da boste imeli dovolj prostora za prenos in hrambo vaših najljubših aplikacij, glasbe in fotografij – prepričani, da so varni zahvaljujoč Samsungovi varnostni platformi Knox.

Cene in razpoložljivost
Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic bosta v prodaji od 27. avgusta. Obe pametni uri izkazujeta zapeljivo in ikonično silhueto s tanjšimi ohišji kot prejšnje generacije in različnimi paščki ter prilagodljivimi številčnicami, da bo ura unikatna.

Galaxy Watch4 bo na voljo v 40- in 44-milimetrskih verzijah od 369,90 € za verzijo Bluetooth oziroma od 419,90 € za model LTE. Ob začetku prodaje bo 40-milimetrska verzija na voljo v črni, srebrni in rožnato zlati barvi medtem ko bo 44-milimetrska verzija na voljo v črni, srebrni in prefinjeni zeleni barvi.

fotografije
komentarji