marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
36,8 x 56,6 x 11,1 mm
Teža:
73,8g
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Samsung

Svoboda ob rabi mobilnih komunikacij

Samsung Galaxy Gear


Samsung Galaxy Gear

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung predstavlja GALAXY Gear, idealno spremljevalno napravo, ki Samsung GALAXY uporabniško izkušnjo integrira v uporabnikov vsakdan. Samsung GALAXY Gear sestavlja kombinacija pametne naprave z napredno povezljivostjo, premišljenih tehnoloških funkcij ter izjemnega dizajna, ki iz digitalnega pomočnika naredi pravcati modni dodatek.
“Samsungove stalne inovacije na področju pametnih naprav in sposobnost podjetja, da prisluhne željam uporabnikov po poenostavitvi vsakodnevnih opravil, so obrodile nove sadove. Naprava Samsung GALAXY Gear uporabnikom prinaša vrsto uporabnih in pametnih tehnologij, ki se še globlje integrirajo v življenje in sam življenjski slog uporabnikov. S tem tudi zmanjšujejo razliko med mobilnimi napravami in modnim svetom, saj je Samsung v želji po oblikovanju učinkovite mobilne naprave za nošenje ustvaril pravcati modni dodatek. Uporabnike, ki stalno preverjajo svoje pametne naprave za novimi vsebinami, smo tako osvobodili, obenem pa smo jih ohranili povezane. Gre za koncept, ki mu sami pravimo pametna svoboda, saj uporabnikom omogoča, da sami izberejo kdaj, zakaj, kako in kje želijo biti povezani,” je povedal JK Shin, predsednik in generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v Samsung Electronics.

Doživetje nove svobode mobilnih komunikacij

Samsung GALAXY Gear uporabnikom omogoča doživetje vsakega trenutka, obenem pa ohranja stalno povezavo z njihovo Samsung GALAXY napravo. Uporabnika obvešča o prihajajočih sporočilih, klicih, e-pošti ter različnih ovestilih, pri čemer jim postreže tudi s predogledom vsebine sporočil. Uporabnik nato sam izbere, ali bo prebral vsebino sporočila do konca ali pa jo bo diskretno ignoriral. Ko prejeto sporočilo potrebuje več kot le hiter pregled, lahko uporabnik v roke vzame svojo Samsung GALAXY napravo in funkcija Smart Relay bo samodejno poskrbela za hipen prikaz polne vsebine sporočila na zaslonu.

Glasovno upravljanje

V napravo vgrajen zvočnik omogoča opravljanje prostoročnih klicev neposredno iz Samsung GALAXY Gear in ohranjanje mobilnih komunikacij ter povezav z mobilno napravo brez motenj v dnevni rutini uporabnika. Primer: ko uporabnik zapušča trgovino z rokami, polnimi nakupovalnih vrečk, lahko še vedno opravi telefonski klic s preprosto izgovorjavo ukazov v GALAXY Gear in brez dotika njenega zaslona. Uporabniki GALAXY Gear lahko z glasovnim upravljanjem na račun tehnologije S Voice oblikujejo sporočila, ustvarjajo nove vnose v koledarju, nastavljajo alarm ter preverijo vremensko napoved.

Zajem vsakdana iz zapestja

Dodaten nabor pametnih funkcij upravljanja s Samsung GALAXY Gear prinaša več načinov, s katerimi uporabniki lažje zajamejo vse pomembne dogodke v svojem življenju, ki bi jih sicer lahko zamudili. Funkcija Memographer v navezi s kamero ločljivosti 1,9 megapik uporabnikom v gibanju ali pri fizičnih aktivnostih omogoča snemanje tako fotografij kot video posnetkov in sestavljanje albumov s pomembnimi informacijami o dogodkih, ki so se zgodili tekom dneva. Seveda lahko te vsebine pozneje tudi delijo z drugimi uporabniki družabnih omrežij. Samsung je s funkcijo Voice Memo še razširil koncept hitrega zajema idej in misli ter pogovorov, saj sedaj uporabniki svoja glasovna sporočila preprosto narekujejo v svoje zapestje in prenesejo na napravo Samsung GALAXY.

Napredno upravljanje priljubljenih naprednih funkcij

Z GALAXY Gear uporabniki pridobijo širok nabor priljubljenih funkcij upravljanja mobilnih naprav, s katerimi še povečajo uporabnost novega dodatka. Nova varnostna izboljšava Auto Lock samodejno zaklene zaslon naprave takoj, ko se GALAXY Gear oddalji od pametnega telefona za več kot 1,5 metra in obratno – odklene pametni telefon, ko sta napravi v neposredni bližini. Funkcija Find My Device uporabniku pomaga najti pametno napravo takrat, ko jo je založil, saj lahko na daljavo sproži piskanje, osvetlitev zaslona in vibriranje. Samsung GALAXY Gear omogoča tudi nadzor glasbe, predvajane na uporabnikovi Samsung GALAXY napravi. Tako kot klasični glasbeni predvajalniki obvlada brskanje po skladbah ter zna začasno zaustaviti predvajanje, če se pametna naprava ne nahaja v bližini. Dodatek GALAXY Gear lahko deluje tudi kot Pedometer in spremlja fizično aktivnost, predvsem hojo ali tek uporabnika. Pri tem ji vgrajeni senzorji omogočajo veliko natančnost, s pomočjo vgrajenih aplikacij pa lahko uporabniki natančno spremljajo tudi podatke, kot so poraba kalorij, pretečena ali prehojena razdalja, vadba po korakih, itd.

Več kot le ura in ikonski modni dodatek

Samsung GALAXY Gear je izjemno elegantna naprava. S prefinjenim dizajnom in visokokakovostno obdelavo spominja na luksuzni nakit, ki pa se še vedno zelo dobro poda vsem vrstam oblačil. Zaobljena in prosto tekoča oblika odlično obda del telesa in tako postane del osebnega okolja uporabnika, pri čemer pa ne kazi njegovega udobja. GALAXY Gear lahko prevzame tudi vlogo zapestne ure, saj uporabniku omogoča izbiro desetih različnih podob prikaza časa, kar omogoča bogato personalizacijo izdelka. Še več podob je na voljo za prenos s spletne tržnice Samsung Apps. Uporabniško izkušnjo GALAXY Gear je moč še dodatno personalizirati, saj je izdelek na voljo v šestih različnih barvnih kombinacijah, poimenovanih: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold in Lime Green.

Samsung GALAXY Gear bo tako kot pametna naprava GALAXY Note 3 prodajno pot začel 25. septembra, naprodaj pa bo v več kot 140 državah po svetu.

fotografije
komentarji