marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Samsung

Omogoča izboljšano izkušnjo za Android in Windows aplikacije na pametnem telefonu

Samsung DeX


Samsung DeX

30.03.2017
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics je predstavil Samsung DeX, novo mobilno rešitev, ki je namenjena izboljšanju produktivnosti mobilnih uporabnikov, hkrati pa zmanjša potrebo po več računalniških napravah.
Samsung DeX je kompatibilen z Galaxy S8 in S8+ ter zagotavlja namizno izkušnjo, ki temelji na sistemu Android in uporabnikom omogoča nemoteno dostopanje do aplikacij, urejanje dokumentov, brskanje po spletu, gledanje video posnetkov, odgovarjanje na sporočila in drugo. Vse to je sedaj omogočeno kar neposredno s pametnega telefona z večjim zaslonom, tipkovnico in miško.

Samsung DeX zagotavlja odlično okolje za produktivnost. Popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik Android je optimiziran za uporabo s tipkovnico in miško, vključuje več raztegljivih oken, kontekstualnih menijev in namizne verzije spletnih brskalnikov. Ključno sodelovanje s podjetjema Microsoft in Adobe omogoča kompatibilnost z orodji Microsoft Office in mobilnimi aplikacijami Adobe, vključno z aplikacijama Adobe Acrobat Reader in Lightroom Mobile, kar omogoča funkcionalnost podobno namizju in uporabniški vmesnik, ki prej ni bil na voljo na pametnih telefonih. Samsung DeX vsem mobilnim uporabnikom in organizacijam, ki potrebujejo dostop do aplikacij na operacijskem sistemu Windows, omogoča varen oddaljeni dostop do virtualnih namizij prek partnerjev Citrix, VMware in Amazon Web Services.

Uporabniki za začetek dela enostavno vstavijo svoj pametni telefon Samsung v DeX postajo, ki povezuje pametni telefon s kompatibilnim HDMI monitorjem in poveže katero koli Bluetooth, USB ali RF tipkovnico ter miško.

"Pametni telefon je postal osrednja točka za sodobne potrošnike, ki ob različnih predstavitvah in urejanju dokumentov na daljavo potrjujejo, da smo lahko učinkovitejši zgolj z uporabo svojega mobilnega telefona. S tem v mislih je bil razvit Samsung DeX, ki uporabnikom, ki pogosto menjajo svojo lokacijo dela, omogoča udobno in prilagodljivo namizno izkušnjo," je povedal Injong Rhee, tehnični direktor mobilnih komunikacij podjetja Samsung Electronics. "Naše sodelovanje s ključnimi partnerji, kot sta Adobe in Microsoft, je bilo osnova za razvoj Samsung DeX, saj z obema podjetjema delimo vizijo o doseganju odličnosti na področju mobilne storilnosti. Poslovni uporabniki Samsung DeX so lahko prepričani, da so njihov pametni telefon in podatki varni, saj so zaščiteni z varnostno platformo Samsung Knox, ki je vgrajena v sam pametni telefon. Samsung DeX na novo opredeljuje, kako lahko pametni telefon ohranja produktivnost."

Pametni telefon je zaščiten z varnostno platformo Samsung Knox, ko je priključen na postajo DeX. Za dodatno varnost se uporabnikovi mobilni podatki ne prenašajo z naprave na namizje.

DeX postaja zagotavlja povezljivost, ki jo potrebujete, vključno s priključki USB 2.0, Ethernet in USB tipa C. DeX postaja vključuje tudi tehnologijo hitrega polnjenja (AFC), ki polni pametni telefon med tem, ko je priklopljen na postajo. DeX postaja bo na voljo po vsem svetu in se bo v določenih regijah prodajala v paketu s telefonom Galaxy S8.

fotografije
komentarji