marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Nokia

Navigacijska naprava

Nokia 500


Nokia 500

30.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Opremite svoje vozilo in uživajte v povezanosti, zabavi in obveščenosti, zahvaljujoč najnovejšim navigacijskim in komunikacijskim pripomočkom za vozila. Izredno učinkovita avtomobilska navigacijska naprava Nokia 500 ponuja hitro in enostavno vodenje do želenih destinacij, pregled nad prejetimi klici in prostoročno opravljanje klicev.
Avtomobilska navigacijska naprava Nokia 500 je prva namenska osebna navigacijska naprava za prostoročno uporabo družbe Nokia, namenjena udobni navigaciji in komunikaciji v vozilu. Ob vgrajenem sistemu GPS in vrhunskih navigacijskih funkcijah naprava deluje tudi kot popolni Bluetooth sistem, namenjen prostoročni uporabi vašega združljivega telefona. Široki (11 cm) barvni zaslon naprave omogoča enostavno brskanje po imeniku ter opravljanje in prejemanje klicev, sistem zvočnikov za prostoročno uporabo s tehnologijo digitalnega procesiranja signala (DSP) pa zagotavlja odlično kakovost zvoka.

Enostavna navigacija
Navigacija ne bi mogla biti enostavnejša - opremljena z visoko občutljivim sistemom GPS in navigacijsko programsko opremo Nokia Maps, avtomobilska navigacijska naprava Nokia 500 zagotavlja jasno izgovorjeno ter vizualno vodenje (navigacija po ulicah, vključno z imeni ulic in mest). Naprava vsebuje prednaložene regionalne zemljevide* in podrobne popotniške informacije, vključno z interesnimi točkami, kot do hoteli, bencinske postaje in turistične točke.

Povezanost navigacijskih in komunikacijskih zmogljivosti naprave obenem omogoča razpoložljivost kontaktnih informacij interesnih točk na vašem potovanju, tako da jih lahko neposredno pokličete ali uporabite vodenje do naslovov, ki jih imate shranjene v imeniku.

Informacije na dosegu rok
Zahvaljujoč storitvi Traffic Message Channel se sedaj lahko izognete nevšečnim prometnim zastojem in hitreje prispete na želeni cilj. Naprava prav tako vsebuje intuitivni uporabniški vmesnik Nokia, ki omogoča delitev zaslona, na katerem so ob glavnem zaslonu prikazane še dodatne informacije, ki so lahko v pomoč pri navigaciji. Na razdeljenem zaslonu so prikazana pomembna navodila, kot so podatki o naslednjem zavoju, ocenjeni čas do prihoda na cilj in preostala razdalja, tako da so tovrstni podatki zmeraj na razpolago.

Zabava na poti
Med daljšimi potovanji se s sopotniki lahko zabavate z naprednimi zabavnimi funkcijami avtomobilske navigacijske naprave Nokia 500. Prisluhnite glasbi na vgrajenem predvajalniku glasbe ali pa si med postanki oglejte fotografije in video posnetke, kar bo zagotovo popestrilo sleherno potovanje! Avtomobilska navigacijska naprava Nokia 500 obenem zahvaljujoč vgrajenemu UKV oddajniku** omogoča tudi predvajanje glasbe preko UKV radia v vozilu.
"Avtomobilska navigacijska naprava Nokia 500 predstavlja razširitev našega že obsežnega portfelja dodatne opreme. Naše rešitve so integrirane v mobilnih napravah, tako da lahko uporabniki uživajo v kakovostni prostoročni uporabi telefonskega imenika, glasbe in vrhunske navigacije," pravi Marcus Stahl, vodja oddelka Nokia Automotive.

Avtomobilska navigacijska naprava Nokia 500 bo po pričakovanjih na voljo na izbranih evropskih trgih v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Nikoli prej še ni bilo primernejšega trenutka, da opremite svoj multimedijski računalnik ali mobilni telefon, kot je sedanji, ko so pri družbi Nokia predstavili oblikovno in funkcionalno najnovejšo dodatno opremo, ki bo vašo mobilno napravo spremenila v super zmogljivi stroj. Nova, elegantna dodatna oprema, ki bo izpopolnila vaš multimedijski računalnik, odseva ikonsko obliko naprav iz palete Nokia Nseries.

fotografije
komentarji