marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Bluenio

Prva linija obrambe

Bluenio Nio


Bluenio Nio

10.08.2010
Objavil: Uredništvo

Vsi pozabljamo in izgubljamo stvari. Včasih se zaradi tega počutimo neprijetno, drugič so posledice lahko katastrofalne. Za odpravo ali omilitev teh posledic pa poskrbi majhna elektronska naprava, ki se imenuje nio. Le-to je razvilo škotsko podjetje Tenbu Tehnologies z namenom, da varuje vaš mobilni telefon, ključe, torbice in ostale osebne stvari v okolju, kjer je potencialna nevarnost izgube oz. tatvine.
Nio je bluetooth naprava, povezana z mobilnim telefonom, ki ustvarja prvo obrambno linijo proti izgubi ali kraji osebnih predmetov. Princip delovanja je povezava med programom na mobilnem telefonu in naprave preko bluetooth povezave. Če se povezava med telefonom in nio-m prekine, nam oba javita alarm. Program si glede na tip telefona, ki ga uporabljamo, prenesemo s spletne strani http://download.bluenio.com. Trenutno prilagojen preko 150 vrstam mobilnih telefonov.

Vse nastavitve na niu se vršijo preko mobilnega telefona. Osnovno nastavitev so tri varnostna območja – nizko tveganje, srednje tveganje in visoko tveganje. Ko je razdalja med telefonom in nio-m večja, kot je nastavljeno varnostno območje, nam oba javita alarm. V programu lahko določite tudi, na kakšen način želite opozirilo, ali zvočno ali diskretno.

Lahko se nastavi tudi različne zvoke alarma za vsak varovan predmet posebej, če imate več kot en nio povezan z vašim mobilnim telefonom. Hkrati je lahko z vašim mobilnikom povezanih do pet nio naprav. Zelo uporabna funkcija je tudi funkcija »locate«, katera služi kot pomoč pri iskanju predmetov, ki smo jih založili, npr. ključev. Pritisnite "locate" gumb v programu in vaš nio bo oddajal zvočni signal SOS, tako boste lahko brez težav našli iskani predmet.

Nio ima vgrajen tudi senzor gibanja, ki preprečuje, da vam kdo ukrade torbo ali stvari iz nje, medtem ko ste osredotočeni na druge stvari. Preprosto pritrdite napravo na torbo in vključite senzor gibanja. Alarm se oglasi takoj, ko bo nekdo poskušal premakniti vašo torbo. Možno si je tudi prednastaviti čas delovanja glede na čas in okolico. Nio se bo samodejno vklopil oz. izklopil.

Čas delovanja baterije je v mirovanju štiri tedne, ob normalni rabi nekaj ur dnevno pa dva do tri tedne. Polnjenje baterije poteka preko mini USB polnilnika, ki je priložen. Cena naprave znaša 49,95€.

fotografije
komentarji