marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
13 x 9,4 x 3 cm
Teža:
374,5 g
Čas uporabe:
do 4 ure

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Robustna navigacija za motoriste z zabavno - koristnimi funkcijami

Garmin Zumo 590 LM


Garmin Zumo 590 LM

07.04.2014
Objavil: Dare Gliha

Garmin predstavlja Garmin zūmo 590LM – robustno navigacijo za motoriste s pet palčnim zaslonom na dotik , ki je največji na trgu, deluje tudi pri upravljanju z rokavicami, je odporen na politje z gorivom in je berljiv na soncu.
Zūmo 590LM nudi napredne navigacijske funkcije in zabavno koristne informacije, ki voznika obveščajo med vožnjo. Prenosna navigacijska naprava vključuje MP3 predvajalnik in je združljiva z iPhone®, iPod1, kar motoristom omogoča upravljanje kar preko zaslona. S pomočjo programa Smartphone Link2 , zūmo 590LM uporabnika obvešča o nujnih informacijah v realnem času, kot so vreme in promet, prav tako pa naprava omogoča prostoročno telefoniranje ter govorno usmerjanje, ki ga slišite preko čelade. zūmo 590LM je združljiv tudi z Garmin sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah3 in Garmin Virb akcijsko kamero4. Nove, vrhunske navigacijske funkcije, vključujejo tudi Garmin Real Directions™, prikaz pravilnega voznega pasu ter navigiranje z vračanjem na izhodiščno točko po predhodno prevoženi poti

“Zūmo 590LM postavlja nov mejnik na področju navigacij za motoriste z vedno povezanim središčem za zabavo in koristne informacije, ki vam posreduje podatke o vremenu in prometnih zastojih, omogoča poslušanje glasbe in prostoročno telefoniranje ter nadzor tlaka v pnevmatikah,” je povedal Dan Bartel, podpredsednik Garmina za področje svetovne prodaje. ”Velik, 5-inčen zaslon ni samo pregleden, ampak je prirejen posebej za motoriste in berljiv v vseh vremenskih pogojih.“

Odličen pogled na cesto
Z zaslonom, ki omogoča pokončno ali ležečo usmerjenost, lahko uporabnik zaslon poljubno zasuka v ležeč položaj za širši pogled ali navpično za boljši pregled cest pred njim. Zahvaljujoč na dotik visoko občutljivemu zaslonu, ki omogoča upravljanje tudi z rokavicami, je vnos podatkov enostaven kot menjavanje prestav. Nov, izboljšan vmesnik vam v vsakem trenutku omogoča pogled na zemljevid, dodatne informacije, kot so npr. interesne točke na poti ali promet v živo5, pa prikazuje v dodatnih okencih.

Nove, zabavno- koristne funkcije
Zūmo 590LM nudi napredne navigacijske funkcije in zabavno koristne informacije, ki voznika obveščajo med vožnjo. Bluetooth® brezžična tehnologija omogoča povezavo zūmo 590LM z združljivim telefonom, Bluetooth slušalkami ali čelado za telefoniranje in poslušanje govornega usmerjanja. Prav tako lahko uporabniki preko zūmo Bluetooth vmesnika kličejo interesne točke (ni na voljo za vse jezike), kot nalašč za spremembo načrta v zadnjem trenutku ali hitri postanek za hrano in gorivo.

Zūmo 590LM vključuje MP3 predvajalnik in je združljiv z iPhone®, iPod, kar motoristom omogoča upravljanje glasbene zbirke kar preko zaslona. Preko protokola Bluetooth in programa Smartphone Link lahko uporabniki prejemajo informacije o trenutnih vremenskih in prometnih razmerah.

Napredne navigacijske funkcije
Zūmo 590LM vsebuje napredne navigacijske funkcije, poleg teh pa še nekaj specifičnih za motoriste. Iskalno polje omogoča preprosto brskanje med milijoni interesnih tock in naslovi. Garmin Real Directions je funkcija, ki jo ponuja samo podjetje Garmin in omogoča bolj tekoče in intuitivno vodenje s pomočjo znamenitosti, prometnih znakov in semaforjev, namesto z izgovorjavo težko berljivih imen ulic. Funkcija prikaza pravilnega voznega pasu uporablja kombinacijo glasovnih pozivov in vidnih namigov. Tako se lahko uporabnik že vnaprej pripravi na pravilen izhod iz avtoceste ali križišča. Na zaslonu se pojavi grafični prikaz, ki s pomočjo osvetljenih puščic prikaže pravilen vozni pas; v pomoč je tudi glasovno vodenje s prijateljskim glasom. Funkcija prikaz odcepov realno prikaže vse odcepe in potrebne menjave voznih pasov, vključno s sliko bližnje okolice. Prav tako zūmo 590LM prikazuje hitrostne omejitve, trenutno hitrost in čas prihoda. Interesne točke v okolici trenutne poti so ves čas prikazane na zaslonu s karto; tako ima uporabnik vedno na voljo informacije o najbližjih restavracijah, bencinskih servisih, bolnišnicah in trgovinah.

Zūmo 590LM ponuja motoristom prijazne funkcije, ki naredijo načrtovanje poti lažje kot kadarkoli prej. Funkcija krožne poti lahko pot nastavi glede na čas, razdaljo ali lokacijo. Uporabnik preprosto vpiše svoje zahteve, ostalo pa opravi zūmo. Funkcija Curvy Roads sicer ne izračuna najhitrejše poti do cilja, ampak omogoča motoristom, da izberejo smer načrtovane poti po vijugastih cestah vse do cilja. S ‘TracBack’ funkcijo se motoristi prepustijo vožnji, saj jih s pritiskom na tipko navigacija usmerja nazaj po isti pravkar opravljeni poti, do točke, kjer se je avantura pričela.

Servisna zgodovina
Z Zūmo 590LM boste vedno imeli na voljo pomembne podatke o motorju kot so npr. datum menjave gum, pritisk olja, datum zadnjega čiščenja verig, datum zadnje menjave olja in datum zadnje menjave svečk. Servisna zgodovina hrani podatke o datumu in vrsti posega. Zūmo 590LM je prav tako opremljen z digitalnim merilcem porabe goriva, tako, da lahko motorist predvideva, kdaj bo čas za postanek na bencinski postaji.

Robat izgled in izdelava
zūmo 590LM je izdelan tako, da je odporen na politje z gorivom in UV žarke ter neugodne vremenske razmere (standard IPX76) in je pripravljen na vse razmere , ki se lahko zgodijo na poti. Napravo napaja zamenljiva baterija, poleg motorističnega nosilca pa sta v paket vključena tudi avtomobilski nosilec ter kabel kabel za napajanje v avtu.

Koristna dodatna oprema
Zūmo 590LM je združljiv s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah. Uporabniki lahko namestijo senzor na vsako pnevmatiko posebej in enostavno nadzirajo tlak preko zūmo zaslona. Sistem deluje tudi s štirimi pnevmatikami v kateri koli konfiguraciji. zūmo 590LM je združljiv tudi z Garmin Virb akcijsko kamero, ki se jo lahko upravlja preko zūmo zaslona.

zūmo 590LM ponuja doživljenjske posodobitve zemljevidov7, ki zagotavljajo posodobljeno kartografijo in aktualne informacije o restavracijah, bolnicah ipd. Navigacijska naprava omogoča tudi namestitev topografskih kart in kart narejenih s strani uporabnikov, tako, da lahko uporabniki uporabljajo kartografijo po lastni izbiri (dodatna kartografija ni v paketu in je lahko plačljiva).

Garmin zūmo 590LM bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 649€ od aprila 2014 naprej.

fotografije
komentarji