marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
13 x 9,4 x 3 cm
Teža:
270 g
Čas uporabe:
do 7 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Nadzorujte tlak v pnevmatikah in se navigirajte po vijugastih cestah

Garmin zūmo 390LM


Garmin zūmo 390LM

06.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Garmin je najavil zūmo 390LM GPS navigacijo – stilsko oblikovano in trpežno napravo z na soncu berljivim zaslonom na dotik, ki je prilagojen upravljanju v rokavicah in pomaga ohraniti motoristu pravo smer, na in izven ceste. Nameščen na krmilu ali v avtu (cevni nosilec za motor in vakuum nosilec za avto sta priložena), zūmo 390LM ponuja prilagodljivost, ki si jo motoristi želijo.
“Dodatno je poleg servisnega dnevnika za zapis servisnih in vzdrževalnih posegov na voljo še prikaz pravega voznega pasu s pogledom razcepov 'Junction view' ter funkcija TracBack. zūmo 390LM dodaja izboljšano Bluetooth povezavo, novo funkcijo ‘Curvy Roads’ in motoristi lahko sedaj nadzorujejo tlak v pnevmatikah v realnem času z novim senzorjem za nadzorovanje tlaka v pnevmatikah (dodatna oprema),” je povedal Dan Bartel, Garmin podpredsednik svetovne prodaje. “To je lahka in enostavna naprava za montažo, ki vključuje doživljenjske posodobitve zemljevidov in deluje tudi v najtežjih vremenskih razmerah.”

Z zūmo 390LM je Garmin nadgradil svojo priljubljeno motoristično serijo in naredil več, kot le eno novo GPS navigacijo. zūmo 390LM omogoča voznikom s pomočjo Bluetooth brezžične tehnologije, da povežejo svoj zūmo z mobilnim telefonom in Bluetooth slušalkami ali čelado (dodatna oprema) za klicanje in sprejemanje telefonskih klicev med vožnjo. Na ta način se motoristi pogovarjajo po telefonih brez, da bi sneli rokavice ali čelado. Prav tako lahko preko zūmo Bluetooth vmesnika kličejo interesne točke (ni na voljo za vse jezike), kot nalašč za spremembo načrta v zadnjem trenutku ali hitri postanek za hrano in gorivo. zūmo 390LM lahko posreduje glasovno vodeno navigacijo do motorističnih združljivih slušalk ali čelad (dodatna oprema). Motorist se ob poslušanju izgovorjave ulic (ni na voljo za vse jezike) in navigacijskih usmerjanj osredotoča na cesto in uživa v vožnji.

zūmo 390LM je prvi v motoristični seriji iz Garmina, ki je združljiv z NOVIM integriranim senzorjem za nadzorovanje tlaka v pnevmatikah (TPMS). Dodajte senzor za posamezno pnevmatiko in enostavno nadzirajte tlak preko zūmo zaslona. Sistem deluje z do 4 pnevmatik v kateri koli konfiguracijo. Za vsako posamezno pnevmatiko je potreben en senzor. Zgodovina servisnega dnevnika omogoča snemanje datuma, kilometrine in vrste vzdrževalnih del pri motorju. Kilometrina pnevmatik, njihove spremembe in tlak, čiščenje verige, sprememba olja, nove svečke – o skoraj vsem, kar si lahko zamislite, bo vaš zūmo beležil evidenco.

Bodisi, da vozite v svetlem poletnem dnevu ali temni noči, zūmo 390LM ima lastnosti, ki jih spoštuje vsak motorist. S funkcijo ‘Curvy Roads’ zūmo 390LM omogoča motoristom, da izberejo smer načrtovane poti na vijugastih cestah vse do cilja—pri tem pa je vsako potovanje nepozabno doživetje. Velik barvni zaslon na dotik je vgrajen v ohišju, ki je odporno na politje z gorivom in UV žarke. zūmo 390LM postavlja vse potrebne informacij v format enostaven za branje, medtem ko se vozite po cesti in ima uporabniški vmesnik prilagojen za upravljanje v rokavicah, ki na ta način omogoča enostaven vnos podatkov. zūmo 390LM omogoča izgovorjavo ulic, usmerjanja zavoj za zavojem, glasovno točna usmerjanja preko vgrajenega zvočnika za slušalke ali preko združljive Bluetooth čelade ali slušalk.

BaseCamp združljiv, zūmo 390LM je enostaven za uporabo in načrtovanje naslednje vožnje. BaseCamp, brezplačna programska oprema iz Garmina, omogoča uporabnikom ustvariti načrtovane poti in točke poti ter jih potem z računalnika prenesti na zūmo. Po odprti cesti ali izven utrjenih poti, lahko uporabnik pošlje svojo vožnjo na BaseCamp in jo deli z drugimi prijatelji ter podoživlja izkušnjo.

zūmo 390LM ponuja udobje doživljenjske posodobitve zemljevidov, ki zagotavlja posodobljeno kartografijo in aktualne informacije o restavracijah, bolnicah ipd. Z enostavno za uporabo iskalno vrstico premium navigacije, zūmo ponuja rezultate interesnih točk (POI), kot so vtipkani, kar omogoča hitrejšo in bolj intuitivno izkušnjo. Na voljo je tudi pokazatelj omejitve hitrosti, storitve ob približujočem se izvozu, kot so bencinske črpalke, hrana in nastanitev, bankomati ter počivališča. S ‘TracBack’ funkcijo se motoristi prepustijo vožnji, saj jih s pritiskom na tipko navigacija usmerja nazaj po isti pravkar opravljeni poti, do točke, kjer se je avantura pričela. zūmo 390LM prav tako omogoča sledenje načrtovani poti, motorist ima popolni nadzor, ker lahko sedaj preskoči točke poti le z nekaj dotiki na zaslonu.

Nič več ugibanja, na katerem pasu mora voziti motorist in kdaj sledi zavoj. Prikaz pravega voznega pasu s pogledom razcepov 'Junction view' usmerja motorista na pravi vozni pas pred bližajočim se razcepom ali izhodom, pri tem so neznana križišča in izhode enostavni za usmerjanje. Realistično prikazuje prometne znake in križišča na načrtovani poti vzdolž puščic, ki kažejo ustrezni vozni pas za usmerjanje.

Novi zūmo 390LM bo na voljo za nakup predvidoma po neobvezni priporočeni maloprodajni ceni 508 €. zūmo 390LM bo na voljo v severnoameriški in evropski različici. zūmo 390LM je najnovejša rešitev v Garminovem avtomobilskem segmentu, svetovno vodilnim podjetjem v satelitski navigaciji za avtomobile in motorna kolesa. Od usmerjanja zavoj za zavojem in hitrega ter natančnega iskanja, do izogibanja prometnim zastojem ter razporeditve na pravi vozni pas, imajo uporabniku prijazne navigacijske rešitve inovativne funkcije, ki omogočajo prihranek časa ter nižje stroške goriva za zadovoljitev potreb vsakodnevne vožnje.

fotografije
komentarji