marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
10,7 x 8,5 x 2,3 cm
Teža:
215 g
Čas uporabe:
do 8 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Za hojo, kolesarjenje, vožnjo s skuterjem, avtomobilom in čolnom

Garmin nüvi 5x0


Garmin nüvi 5x0

05.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin predstavlja prvo večnamensko vodotesno nüvi prenosno navigacijo, ki se uporablja pri hoji, kolesarjenju, vožnji s skuterjem, avtomobilom in čolnom. Nüvi 500 serija predstavlja najnovejšo tehnologijo s strani Garmina, ki vključuje NavTeq kartografske podatke ...
... in možnost dodajanja različnih vrst kartografije, vključujoč TOPOGRAFSKO (kartografijo za ročne GPS naprave) in Blue Chart (kartografijo za navtično uporabo).

Clive Taylor, Garminov produktni direktor, pravi, ˝nüvi 500 serija je resnični kameleon v svetu izumov, saj razširja uporabo GPS-a skozi vse produktne linije, od hoje do kolesarjenja, od vožnje na skuterju ali v avtu do vožnje s čolnom ali barko. Idealna je tako za posameznike kot za družine, ki želijo raziskovati naravo na različne načine. Z vgrajenim kompasom in ˝Wherigo˝ (Izgovarjava "where I go" oz. »Kam grem«) in ˝Geocaching˝* predstavlja več kot le navigacijo: uporabniki lahko uživajo ob igranju in iskanju zakladov, ki so dostopni na spletni strani.”*

Nova vodotesna nüvi 500 serija združuje najnovejšo Garminovo navigacijsko tehnologijo, ki vključuje Hotfix tehnologijo, slednja avtomatično izračuna in shrani ključne satelitske informacije ter le-te uporabi pri naslednjem vklopu naprave. Prav tako vključuje NavTeq kartografijo ter več milijonov interesnih točk.

Nüvi 500 serija vključuje Garminov popularni “Where am I?” (“Kje sem?”) funkcijo. Kadarkoli se lahko z enim dotikom na ikono lokacije omogoči prikaz na zaslonu s točno geografsko širino in dolžino, najbližji naslov in križišče, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke ter pomoč na cesti. Dodatno lahko uporabniki s pomočjo ”Garmin Connect Photos”** izberejo eno izmed milijonov geo-lociranih slik, ki jih omogoča Google Panoramio, za foto navigiranje na kopnem ali na vodi.

Z enim dotikom, lahko nüvi 500 nastavite za način hoje, vožnje s skuterjem, avtomobilom ali čolnom.

Hoja in aktivnosti v naravi
Nüvi 500 serija prikazuje na 3,5” (diagonala 8,9 cm) zaslonu senčeno 3D kartografijo z vodotesnim in na dotik občutljivim zaslonom. V osnovni opremi je kompas stran, ”track log” funkcija za pregled načrtovnih poti, odstranljiva Li-Ion polnilna baterija za večurno uporabo v naravi. Vgrajena ˝Wherigo˝ (Izgovarjava "where I go" oz. »Kam grem«) in ˝Geocaching˝* naredita nüvi 500 serijo idealno za uživanje pri aktivnostih v naravi z mnogimi avanturističnimi iskanji zakladov, ki so dostopna na https://my.garmin.com (v angleškem jeziku). Dodatno topografska kartografija (TOPO Slovenija) omogoča še bolj natančne podatke.

Kolesarjenje/vožnja s skuterjem
Nüvi 500 serijo odlikuje uporaba pri vožnji s skuterjem ali kolesarjenju. Uporabniški vmesnik je enostaven za uporabo. Nüvi 500 serija ima robusten dizajn, odporen material na UVA/B žarke ter gorivo, barven, na soncu viden zaslon. Tudi v primeru dežja omogoča vodotesno ogrodje nadaljevanje “turn-by-turn” (zavoj za zavojem) usmerjanja na želeno destinacijo z uporabo najbolj neposredne poti v najhitrejšem času.

Vožnja v avtomobilu
Nüvi 500 serija pozdravlja uporabnika s funkcijo »Kam?« in »Prikaži zemljevid«. S pomočjo barvnega zaslona na dotik uporabnik poišče naslov in prejme glasovna “turn-by-turn” (zavoj za zavojem) usmerjanja do želene destinacije. Na napravi so prednaloženi kartografski podatki City Navigator NT Europe, ki vključujejo tudi Slovenijo (nüvi 550). Naprava vključuje več milijonov interesnih točk (POI).

Vožnja s čolnom
Z dodatno navtično kartografijo BlueChart® g2 Vision je nüvi 500 serija odlična tudi za uporabo na vodi, omogoča podrobne kartografske podatke in druge uporabne podatke. Nüvi 500 serija je idealna za občasne navtične navdušence, ki želijo imeti le eno navigacijsko napravo za hojo, vožnjo z avtomobilom, kolesarjenje in uporabo na čolnu ali barki.

Cena za model 500 znaša 319 €, za model 550 pa 369 €. Obe napravi bosta dobavljivi v tretjem četrtletju 2008.

fotografije
komentarji