marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
122 x 74 x 20 mm
Teža:
172,93 g
Čas uporabe:
do 4 ure

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Za voznike tovornih vozil

Garmin nüvi 465T


Garmin nüvi 465T

05.06.2009
Objavil: Thomas Bergant

Garmin, vodilno podjetje na področju GPS navigacije, najavlja prihod nüvi 465T cestnega navigatorja za voznike tovornih vozil. To je prva prenosna navigacijska naprava, ki je oblikovana izključno za voznike tovornih vozil na dolge razdalje in dostavnih vozil, ki se želijo izogniti ozkim ulicam in nizkim mostovom.
Nüvi 465T je oblikovan tako, da združuje obstoječe rešitve telematike in na voljo je tudi razvijalni sklop programske opreme za tretje soudeležene aplikacije.

Novi nüvi 465T cestni navigator podpira raznovrstne profile za tovorna vozila, napredno načrtovanje ter vodenje poti za ceste z omejitvami za tovorna vozila kot so višina, širina, dolžina in teža. Voznik tovornega vozila preprosto vnese dimenzije tovornega vozila in omejitve tovora, nüvi 465T pa potem prilagodi načrtovano pot glede na prilagojeni profil tovornega vozila in dostopnih podatkov kartografije.

Niklas Lindborg, Dynafleet prodajni inženir pri Volvo tovornih vozilih pravi, »Nüvi 465T bo postal dragoceno orodje za stranke pri Volvo Trucks Dynafleet. Našo ponudba bo tako uporabniku prijazna in fleksibilna, prav tako bo pomagala našim strankam izboljšati njihovo profitabilnost.«

Nüvi 465T je v kompletu z brezplačnimi opozorili za prometne informacije in obvešča voznike o prometnih zastojih ter delu na cestah tako, da se lahko izognejo kateremukoli pripetljaju na poti. Prikazuje opozorila kot so ostri zavoji, strmine, ožine idr. Prikaz pravega voznega pasu je v pomoč voznikom pri izbiri voznega pasu in prikaz križišča pokaže kateri prometni znak je potrebno iskati. Z večtočkovnim načrtovanjem poti nüvi celo izračuna učinkovitejšo pot med večkratnimi postanki.

»Kar nekaj nesreč se je že zgodilo, kjer so vozniki večjih tovornih vozil vozili po neprimernih cestah za tovrstna vozila in naleteli na nepremagljivo oviro pod nizkimi mostovi ali povzročili zmedo v ozkih predelih vasi in mest. Prepričani smo, da bo nov nüvi 465T pripomogel k zmanjšanju števila tovrstnih pripetljajev.« pravi Clive Taylor, Garmin produktni in marketing direktor.

Nüvi 465T odlikuje široki zaslon 4.3" (diagonala 10,9 cm) na dotik, ki je dobro berljiv iz voznikovega sedeža večjega tovornega vozila in deluje na 24 ali 12V napajanju. Prednaložen s kartografijo Velike Britanije in Evrope ponuja 3D pogled in prikazuje omejitev hitrosti za večino večjih cest za motorna vozila.

Nüvi 465T omogoča zavoj za zavojem z glasovnimi napotki v slovenščini, prostoročno telefoniranje preko Bluetooth brezžične povezave* in samodejno menjavo časovnih pasov.

V primeru težave ali okvare tovornega vozila imajo vozniki dostop do Garminove “Kje sem” funkcije, kjer bo nüvi 465T prikazal na zaslonu natančne koordinate, najbližje bolnišnice, policijske postaje, bencinske črpalke in najbližje naslove.

Predvidena PPC z DDV za nüvi 465T je 419€, predvidena dobavljivost 3.četrtletje 2009. Podrobni podatki z omejitvami za tovorna vozila bodo v začetku na voljo le za Veliko Britanijo, za ostalo Evropo pa predvidoma v zadnjem četrtletju 2009.

*Seznam kompatibilnih telefonov za brezžično komunikacijo Bluetooth najdete na www.garmin.com/bluetooth (v angleškem jeziku).

fotografije
komentarji