marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Apple

Dolgo pričakovana

Apple Watch


Apple Watch

10.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Apple je poleg predstavitve noge generacije iPhona predstavil tudi dolgo pričakovano pametno uro, katero so poimenovali Apple Watch, na trg pa bo prišla v začetku prihodnjega leta v treh različicah in dveh velikostih.
Če pogledamo nekaj glavnih značilnosti. Ura ima safirno steklo, na zadnjem delu štiri senzorje, vrtljiv gumb, vgrajen je NFC in s tem podpora za Apple Pay (tako bo mogoče plačevanje tudi za obstoječe uporabnike iPhonov 5, 5C in 5S), ob lansiranju pa bo na voljo šest paščkov.

Čeprav se je o obliki govorilo marsikaj je Apple tudi pri uri ostal zvest oblikovnemu stilu iPhona, Ura je tako pravokotna, prihaja pa v dveh velikostih in sicer bo premer ure 38 ali 42 mm. Ohišje bo na voljo v treh različicah in sicer pozlaženo z 18 karatnim zlatom, druga opcija je nerjaveče jeklo, ter še aluminij. Imena kolekcij so Watch, Watch Sport in Watch Edition.

Za delovanje bo ura potrebovala iPhone od različice 5 dalje, s tem pa odpade uporaba ure kot samostojnega dodatka (vsaj za GPS in WiFi). Polnjenje bo potekalo induktivno preko Magsafe priključka, za pravo pozicijo za polnjenje bo poskrbel vgrajen magnet.

Cena ure bo od 350 dolarjev dalje, na voljo pa bo od začetka prihodnjega leta.fotografije
komentarji