marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
40 x 34 x 10,7 mm / 44 x 38 x 10,7 mm
Teža:
30,1 g/ 36,7 g
Čas uporabe:
do 18 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Apple

Apple Watch series 4


Apple Watch series 4

13.09.2018
Objavil: Dare Gliha

Apple je predstavil četrto generacijo svoje pametne ure Watch. Če so prve tri generacije imele praktično identično obliko, pa so to pot pri podjetju naredili nekaj sprememb, od katerih je še najbolj viden nov, več kot 30 odstotkov večji zaslon.
Apple watch series 4 prihaja v dveh velikostih in sicer 40 in 44 mm. Je malenkost tanjša kot predhodnica, debelina sedaj znaša 10,7 mm. Poganja jo nov dvojedrni procesor S4, ki prinaša skorajda podvojeno hitrost. Na zadnji strani se nahaja nov optični senzor, novost pa je senzor na kroni gumba, ki zmore posneti EKG.

Nov je tudi senzor gibanja, ki sedaj lahko zazna padec uporabnika. Ura v tem primeru uporabnika povpraša, če potrebuje pomoč. Če se na to obvestilo ne odzovete, bo ura samodejno poklicala pomoč.

Kot omenjeno je večji tudi zaslon. Ta je sedaj »od roba do roba« in je večji za več kot 30 odstotkov glede na predhodnico. Velikosti zaslona so seveda prilagojene tudi aplikacije in ure. Baterija ostaja enako zmogljiva, Apple obljublja celodnevno delovanje oz. do 18 ur.

Novi različici ure sta kompatibilni z vsemi dosedanjimi pasovi in dodatki. Na voljo bosta dve velikosti, vsaka pa bo omogočala izbiro med različico z GPS ter različico z GPS in podporo za eSIM. Začetna cena za najcenejšo različico bo 429 €. Žal Slovenije trenutno še vedno ni med uradnimi kanali za nakup.

fotografije
komentarji