marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
45 x 38 x 10,7 mm
Teža:
42,3 g (41 mm) / 51,5 g (45mm)
Čas pripravljenosti:
do 18 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Apple

Apple Watch Series 9


Apple Watch Series 9

14.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple je na letnem dogodku predstavil Watch Series 9, ki prinaša nov sistem v paketu (SiP) S9 s 60 % več tranzistorji kot odhajajoči čip serije S8. Ponaša se s 30 % hitrejšim grafičnim procesorjem in novim 4-jedrnim procesorjem NPU. To bo očitno pospešilo operacijski sistem s hitrejšimi animacijami, poleg tega pa naj bi zagotavljal 18 ur delovanja baterije.
To pa še ni vse - S9 SiP omogoča obdelavo zahtevkov Siri na napravi, kar pomeni veliko hitrejše rezultate, saj ti ne gredo v oblak in nazaj. Apple obljublja tudi 25 % natančnejše glasovno narekovanje. Siri lahko zdaj dostopa tudi do vaših podatkov o zdravju, tako da je preverjanje ključnih kazalnikov lažje kot kdaj koli prej.

Dvojni dotik je verjetno najpomembnejša nova funkcija serije 9. To je nova gesta ščipanja s palcem in kazalcem, podobna načinu upravljanja naglavne slušalke Apple Vision Pro. Deluje na podlagi zaznavanja sprememb pretoka krvi in gibanja zapestja prek senzorjev pospeška in žiroskopa. Z dvojnim dotikom lahko predvajate/pozabljate glasbo, odlašate z budilkami, se pomikate po pripomočkih, sprejemate ali odložite klice.

Apple Watch Series 9 je na voljo v enakih velikostih 41 mm in 45 mm. Zaslon lahko zdaj doseže največjo svetlost 2000 nitov, zmanjša pa se tudi na 1 nit, kadar se pozno ponoči ne želite zaslepiti.

Ura Watch 9 je dobila tudi nov čip UWB, ki prinaša izboljšano sledenje lokaciji. Še vedno lahko še bolj natančno določite lokacijo svojega seznanjenega iPhona in ga pokličete. Izboljšana je tudi integracija z zvočniki HomePod.

Watch S9 poganja sistem WatchOS 10 in je na voljo v ohišjih iz aluminija in nerjavečega jekla. Barvne možnosti vključujejo zvezdno svetlobo, polnoč, srebrno, (PRODUCT)RED in rožnato za aluminijasti model. Različica iz nerjavečega jekla ima srebrno, zlato in grafitno barvo.

Prodaja nove serije S9 se prične 22. septembra.

fotografije
komentarji