marketing
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Pioneer

Prvi modrozobi avtoradio

Pioneer DEH-P70BT


Pioneer DEH-P70BT

21.10.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Eden izmed bolj priljubljenih izdelovalcev zabavne elektronike, Pioneer, je že pred časom najavil vest, da bo kmalu iz njihovih tekočih trakov prišel nov izdelek, ki bo nekaj posebnega. Gre za model DEH-P70BT, ki je prvi avtoradio z vgrajeno bluetooth tehnologijo.
Šli pa so še korak dlje in omogočili tudi priklop iPod-ov vseh generacij, vključno s serijo mini iPod-a. Priklop je možen preko posebnega konektorja, iPod pa zaradi vgrajene programske opreme v avtoradiu obdrži vse svoje lastnosti, hkrati pa se preko konektorja polni tudi baterija iPod-a.

Najbolj pomembna stvar pa je vgrajena bluetooth tehnologija, ki poskrbi, da v avto ni potrebno vgrajevati dodatnih naprav. Zaradi notranjega pomnilnika ni nobenih težav s shranjevanjem stikov ter seznamom klicev. Nastaviti si je moč do pet različnih profilov s 500 stiki (po pet številk za vsako osebo), tako lahko več, recimo družinskih članov, uporablja svoj profil, na voljo pa je tudi en profil za ''goste'', ki potrebujejo sistem le za klicanje, ne pa tudi celotnega imenika ipd. Podprte pa so tudi vse glasovne funkcije, ki jih danes poznamo.

Pioneer DEH-P70BT predvaja MP3, WMA, AAC, CD-R/RW formate, vgrajena je MOSFET tehnologija 4 x 50W ter seveda AM/FM RDS radijski sprejemnik. Zaslon je osvetljen v modri barvi, avtoradio pa je moč priklopiti tudi že na obstoječe informacijske zaslone, ki so ponavadi že serijsko vgrajeni v vozila, stvar pa je združljiva tudi z izmenjevalci zgoščenk.

Nova Pioneerjeva pogruntavščina je že na voljo tudi v Sloveniji za sorazmerno ugodno ceno, ekipa pa bo avtoradio poskušala pridobiti tudi na test.

fotografije
komentarji