marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
Zaslon 64 x 58 x 20 mm, krmilna enota 54 x 104 x 20 mm
Teža:
Zaslon 62 g, krmilna enota 52 g

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Tudi pri Parrot CK3200 LS COLOR lahko napišem podobno, kot že pri modelu CK3100/CK3300 – da je resnično težko najti karkoli, kar bi nas odvrnilo od nakupa. Ena velika pomanjkljivost (zame osebno) je ta, da bi lahko prostoročni komplet uporabljal z vsaj dvema telefonoma hkrati. Sicer takih uporabnikov verjetno ni dovolj, da bi proizvajalci videli v tem tržno nišo, kajti tudi konkurenca na tem področju nima prav ničesar – vsaj jaz dosedaj še nisem našel nič podobnega, edino Plantronicsove bluetooth slušalke (modela Discovery 640 in Voyager 510) imajo to funkcionalnost. Ostalo so same pozitivne lastnosti.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Parrot

Vozimo varno - tokrat v barvah ...

Parrot CK3200 LS Color


Parrot CK3200 LS Color

09.02.2006
Objavil: Thomas Bergant

Varnosti v cestnem prometu je potrebno posvečati vedno več pozornosti. Če se samo ozremo malce okoli nas, medtem ko se vozimo skozi mesto, lahko hitro opazimo, da skoraj vsak drugi voznik drži v roki mobilni telefon.
Včasih se mi zdi, da večja, kot je gneča, več voznikov telefonira… seveda večina s telefonom v roki.

Parrotove izdelke že poznamo. Že kar nekaj časa so v trgovinah na voljo njihovi izdelki za prostoročno telefoniranje. Meni osebno je ravno Parrotov model CK3300 najbolj všeč, ker deluje z večino telefonov, katere sem uporabljal v zadnjih dveh letih. No, pravzaprav je delovalo z vsemi, ki sem jih uporabljal, le z nekaterimi malce bolje, z drugimi malce slabše. Osnovno poslanstvo – torej prostoročno telefoniranje - pa je do sedaj delovalo brez problemov.

Tokrat sem imel priliko preskusiti Parrotov najnovejši izdelek, ki nosi oznako CK3200 LS COLOR. Že ime pove, da je nekaj barvnega … kaj pa je lahko drugega barvnega kot zaslon? Model CK3200 je prvi modrozobi komplet za prostoročno telefoniranje z barvnim zaslonom. V bistvu je po delovanju enak modelu CK3100, ki smo ga že testirali lani. Še več. Osnova za CK3200 LS COLOR je ravno ta predhodnik. Pri opisu se bom bolj osredotočil na tisto, kar je novega.

Ena izmed bolj opaznih razlik je vsekakor zaslon. Ta je ožji in višji in je tako bolj kvadratnega formata. Ločljivost zaslona je 160 x 128 pik, zna pa prikazati do 262.144 barv. Zaslonu lahko nastavljamo kontrast in svetlost. Poleg imena in številke imamo lahko pri CK3200 shranjeno tudi sliko klicatelja, ki se prikaže, ko nas ta oseba kliče ali ko mi kličemo to osebo iz imenika. Parrot CK3200 nam nudi tudi možnost nastavljanja barvne teme, tako da lahko izgled menijev povsem prilagodimo svojemu okusu ali izgledu notranjosti našega vozila.

Druga zanimiva razlika so večglasna zvonjenja, ki jih lahko izberemo kot opozorilo na klic.

Delovanje prostoročnega kompleta za telefoniranje je, tako kot že pri prejšnjih modelih, odlično. Ko sparimo svoj mobilnik s Parrot CK3200, se prenese tudi imenik, vključno s slikami, če jih imamo shranjene v mobilniku. To je seveda odvisno od modela mobilnika, ki si ga lastimo. Seznam združljivih mobilnikov in funkcij posameznih modelov najdete na naslednji strani >> www.parrot.biz. Na seznamu niso vedno vsi najnovejši modeli. Sam sem recimo testiral CK3200 s svojo nokio N70, ki je, mimogrede, sploh še ni na seznamu. V takem primeru izberemo najbližji podoben mobilnik. V mojem primeru recimo bi želene informacije našel pri modelu Nokia 6680. Podobno je bilo z drugim mobilnikom, s katerim sem testiral delovanje – Qtek S110. Tudi tega ni na seznamu, je pa zato model S100, ki je v bistvu enak, le z manj pomnilnika.

Če smo imenik na telefonu prenesli v pomnilnik prostoročnega kompleta, se ob dohodnem klicu izpiše njegovo ime ter prikaže slika, če jo imamo shranjeno poleg imena. Če imenika nismo prenesli, se na zaslonu izpiše samo številka kličočega.

V pomnilniku prostoročnega kompleta imamo lahko shranjenih do 150 glasovnih oznak, lahko pa uporabimo tudi tiste, ki jih imamo v mobilniku. Žal ni možno kombiniranje, ampak lahko izberemo samo en način govornih oznak.

Vodenje po menijih se lahko signalizira tudi s sintetiziranim ženskim glasom, kar pomeni, da recimo, ko se premaknemo na meni "imenik", nam ženski glas preko zvočnikov pove "phonebook". Jezik, v katerem bodo izbirniki in obvestila, je odvisen od nastavitev. V prostoročnem kompletu Parrot CK3200, ki sem ga imel na testu, sem lahko izbiral med naslednjimi jeziki: angleščina, francoščina, španščina, italijanščina, nemščina in nizozemščina. Žal slovenščine ni med jeziki, ki so na izbiro. Verjetno je naš trg mnogo premajhen za to, da bi se Francozi odločili za lokalizacijo menijev. Če bodo potrebovali pomoč, jim lahko priskočimo na pomoč vsaj pri prevajanju (Mogoče bo tole prebral tudi kdo od uvoznikov in se bo ideja mogoče kdaj uresničila ).

Velika prednost Parrotovih izdelkov pred konkurenčnimi je ravno v tem, da deluje skoraj z vsemi telefoni in si lahko uporabniki sami nadgradimo programsko opremo in tako razširimo seznam združljivih mobilnikov z novimi modeli. To storimo lahko, tako kot že pri predhodnih modelih, s pomočjo prenosnega računalnika, na katerem imamo nameščeno programsko opremo za nadgradnjo, ki jo brezplačno lahko pretočimo iz spletnega mesta www.driveblue.com. Sam postopek je zelo enostaven. Prostoročni komplet samo preko brezžične bluetooth povezave povežemo z računalnikom, zaženemo program za nadgradnjo, počakamo nekaj minut in zadeva je urejena. Ker z nadgradnjo prepišemo vse lastne nastavitve in imenik, je potrebno še enkrat spariti mobilnik ter prenesti imenik v Parrot CK3200. Če nimamo prenosnega računalnika, lahko nadgradnjo opravimo tudi pri pooblaščenem servisu. Pri prejšnjih modelih se je bilo za to potrebno dokopati do osnovne enote, ki je ponavadi montirana nekje pod armaturno ploščo. Tako to ni bilo ravno opravilo, ki bi trajalo le nekaj minut, ampak se je lahko poseg zavlekel tudi do ene ure ali več – odvisno je od tega, kako komplicirano je razdreti armaturno ploščo vašega vozila. Pri nekaterih cenejših modelih je to sploh edini način. Tak primer je recimo CK3000 Evolution. Pri tej nadgradnja preko Bluetootha sploh ni možna. Ravno zato so pri novih modelih za to poskrbeli tako, da je možno servisni kabel priklopiti kar na zaslonu, ki je vedno montiran nekje, kjer je lahko dostopen.

Parrot CK3200 LS COLOR lahko sparimo z do petimi mobilniki, vendar žal naenkrat lahko uporabljamo samo enega. Samodejno se bo povezal vedno tisti, ki je bil zadnji v uporabi, če pa ta ni v dosegu, se bo Parrot CK3200 poskušal povezati z ostalimi mobilniki, ki so bili sparjeni. Novi model se od starega razlikuje tudi v tem, da je sedaj mikrofon vgrajen kar v samem zaslonu, imamo pa še vedno možnost, da priključimo še dodatni mikrofon. Enako, kot že pri ostalih Parrotovih modelih, pa imamo možnost priključitve posebnega zvočnika ali pa Parrot CK3200 povežemo kar preko zvočnikov že vgrajenega avtoradia.
Če hitro menjavate mobilnike ali če je več uporabnikov istega vozila z različnimi mobilniki, je nakup Parrot CK3200 LS COLOR zelo priporočljiv. Razne prostoročne rešitve drugih proizvajalcev (predvsem proizvajalcev mobilnikov) so sicer kakovostno čisto v redu, imajo pa to slabost, da ponavadi delujejo z omejenim naborom modelov mobilnikov.

Posodil na test:
Aimhigh plus d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Aimhigh plus d.o.o.
Cena na dan testa:
(54.990,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: