marketing
dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Wrooom...

Sony Ericsson CAR-100


Sony Ericsson CAR-100

18.01.2004
Objavil: Mojca Giacomelli

Zgodaj jeseni, natančneje v začetku septembra lanskega leta, je Sony Ericsson poleg novih modelov mobilnih telefonov predstavil tudi nekaj dodatne opreme. Med njimi se je znašel tudi avtomobilček, igrača, ki naj bi bila namenjena mlajšim uporabnikom, vendar jo bodo z veseljem uporabljali tudi malce starejši.
CAR-100, kot so ga poimenovali, je avtomobilček, ki ni večji od škatlice vžigalic. Priključi oz. uporablja se ga lahko z nekaterimi modeli Sony Ericssonovih mobilnih telefonov z vgrajeno tehnologijo bluetooth (T39, T68 in T68i, T610, Z600 in R520). Avtomobilček upravljamo s smernimi tipkami oz. z navigacijsko tipko (joystick), polni pa se na telefonu. Pred prvo uporabo ga je potrebno najprej napolniti (približno eno uro) ter seveda spariti s telefonom. Navodila so kratka in jedrnata, privzeta koda je "0000".

Za uporabo je potrebno telefonu "povedati", da želimo uporabljati avtomobilček. Le-tega namreč ne najdemo nikjer v meniju. Na kratko pritisnemo tipko za vklop na avtomobilčku, ki začne utripati hitreje, na telefonu pa se pokaže okno, ki nam pove, da je avtomobilček na voljo za uporabo.

Privzeta hitrost avtomobilčka je 2, katero pa lahko zmanjšamo ali povečamo. Za prvo uporabo avtomobilčka vsekakor priporočamo zmanjšanje hitrosti (to storimo s tipko *), kasneje pa jo lahko povečamo (tipka #). Na testu smo uporabljali avtomobilček v navezi s telefonom T610, ki ima joystick, s katerim je upravljanje avtomobilčka precej enostavno. Pomik navzgor/navzdol zapelje avto naprej/nazaj, ustavimo pa ga s kratkim pritiskom joysticka navznoter. Za premikanje naprej/nazaj ni potrebno držati joysticka, je pa to potrebno storiti za zavijanje levo/desno. Ko se ga navadimo upravljati in dobimo tudi nekaj orientacije, se lahko zabava prične. Na začetku bo zagotovo nekaj zaletavanja v ovire, kasneje pa ga peljemo brez "karambolov". Deluje do razdalje 10 metrov, bluetooth pa je različice 1.1.

Ob prvem polnjenju se nam je zdelo, da se baterija na telefonu ni skorajda nič iztrošila. Vendar nas je občutek varal. Drugo polnjenje in nekaj igračkanja z avtomobilčkom (cca pol ure) sta baterijo telefona izpraznila v enem dnevu.

Na žalost vseh ljubiteljev te vrste dodatne opreme (igračk) je CAR-100 na voljo le v omejenih količinah, in se bo tako zelo redko znašel v prodaji. Zaradi zanimivosti samega avtomobilčka pa verjamemo, da tudi njegova cena (malo manj kot 27 tisoč tolarjev) ne bi bila prevelika ovira za nakup.

Avtomobilček je za testiranje posodila Svema d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
Sony Ericsson CAR-100 modrozobi avtomobilček
komentarji