marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Za in proti

Igralna konzola je vsekakor zanimiv pripomoček za vse lastnike Z600, ki veliko igrajo igrice, in jim ne bo težko odšteti malce manj kot 10 tisoč tolarjev.

dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Sony Ericsson EGB-10


Sony Ericsson EGB-10

10.11.2004
Objavil: Andrej Bergant

Na trgu smo že pred časom lahko opazili nekaj podobnih izdelkov. Večinoma si bile to igralne palice, ki so posredno pritiskale na tipke, še posebej so bili taki nastavki popularni za Nokie z igro Snake. Vse te izdelke pa so izdelovale bolj ali manj nepoznane firme, ki so se izdelovale še veliko drugih stvari. Sedaj po so nekaj takega izdelali prvič tudi pri priznanem izdelovalcu mobilnih telefonov, Sony Ericssonu. Igralno konzolo so poimenovali EGB-10.
Igralna konzola nam na prvi pogled ne pusti ravno velikega vtisa. Verjetno je zato kriva plastika, iz katere je narejena, saj je na prvi pogled nekoliko cenena. Tudi oblika spominja na igralne vmesnike, ki so standardni za vsako igralno konzolo. Prednost tega, da so jo izdelali pri Sony Ericssonu, pa je ta, da jo s kablom priklopimo na telefon in telefon tudi preko igralne konzole krmilimo. To je bilo z neoriginalnimi igralnimi konzolami praktično nemogoče. Slaba stran tega pa je to, da so bili ostali igralni vmesniki bolj univerzalni, ta pa je zaenkrat združljiv samo s Sony Ericssonovim mobilnim telefonom Z600.

Na sredini konzole je stojalo, v katerega vstavimo telefon, katerega drži pri straneh v štirih točkah. S spodnje strani je na konzolo pritrjen kabel, ki ga nato vključimo v telefon. Telefon igralno konzolo takoj zazna in nas o tem tudi obvesti. Ko imamo enkrat igralno konzolo priključeno, lahko z njo tudi krmilimo telefon po menijih. Igralna konzola ima spodaj tudi svojo vtičnico, v katero lahko vključimo slušalke, polnilec ali pa kakšno drugo dodatno opremo. Namenjena pa je temu, da lahko poleg igralne konzole na telefon še vedno priključimo vse ostale svari. Uporabna pa je tudi, ko kabel ni priklopljen v telefon, saj lahko vanjo vključimo kabel, ki prihaja iz igralne konzole.

V meniju povezave najdemo sekcijo oprema, kjer je kar nekaj nastavitev za igralno konzolo. Igralna konzola ima na voljo štiri profile. Profili so namenjeni različnim igram, zato da si lahko pri vsaki igri nastavimo različne tipke, profile pa lahko preimenujemo po imenih iger. Po svoje si lahko nastavimo katerokoli tipko na igralni konzoli. Ko menjamo tipki funkcijo, moramo najprej izbrati, v kateri profil želimo, da se to shrani, nato pa najprej pritisnemo tipko na konzoli in nato še tipko na telefonu.

Tipke so zelo dobro odzivne, čeprav je smerna tipka na prvo pogled nekoliko čudna. Vendar zelo dobro prepozna naše ukaze, tudi v diagonalnih smereh. Konzola tudi lepo sedi v roki. Igranje iger je zato veliko boljše kot na tipkah telefona. Tudi vibracije se zelo dobro čutijo. Vendar pa celotna stvar ni ravno najbolj priročna. Za najboljšo vidljivost na ekranu moramo držati konzolo pod nekoliko nenavadnim kotom, ki nam ni bil povsem naraven.

Igralno konzolo je na test posodila Svema Co. d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
komentarji